Az EU 50 millió eurós humanitárius segélyt juttat dél-szudáni rászorulóknak
Utoljára módositva: 2019-06-20 15:16:22

Az Európai Unió 48,5 millió euró humanitárius segélyt juttat Dél-Szudán legkiszolgáltatottabb csoportjai számára – közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Hrisztosz Sztilianidesz humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztos közölte, a békefolyamatok előrehaladása ellenére továbbra is nagy szükség van a humanitárius segítségnyújtásra a Dél-Szudánban élők számra. A közelmúltban ugyanis mintegy kétmillió embernek kellett elhagynia lakóhelyét, és közel hétmillió embernek van közvetlen szüksége sürgősségi élelmiszersegélyre.

Tájékoztatása szerint az uniós támogatás elsősorban a legsebezhetőbbek, köztük a lakóhelyüket elhagyni kényszerült nők és a gyermekek védelmére összpontosít. Jelentős mennyiségű élelmiszersegélyt tartalmaz a rászoruló családok számára, alapvető egészségügyi ellátást tesz lehetővé a nehezen megközelíthető területeken, és segítséget nyújt a járványok megelőzésére fókuszáló erőfeszítésékhez. Emellett oktatási programok létrehozását és működtetését finanszírozza a konfliktusok által érintett területeken élő gyerekek számára.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az unió 2014 óta a csütörtökön megítélt támogatással együtt több mint 551 millió eurós segélyt biztosított Dél-Szudán számára.

A szegénységben élő Dél-Szudán 2011. július 9-én vált függetlenné Szudántól. Az országban 2013-ban kétéves polgárháború robbant ki, amelyben több tízezren vesztették életüket, és csaknem 3 millióan váltak földönfutóvá. Noha a szemben álló felek 2015 augusztusában békemegállapodást írtak alá, az egyezmény nem vetett véget a harcoknak. A békeszerződéssel 2016 júliusában létrehívott egységkormány napok alatt összeomlott, a fővárosban, Jubában heves harcok törtek ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...