Az EU 50 millió eurós humanitárius segélyt juttat dél-szudáni rászorulóknak
Utoljára módositva: 2019-06-20 15:16:22

Az Európai Unió 48,5 millió euró humanitárius segélyt juttat Dél-Szudán legkiszolgáltatottabb csoportjai számára – közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Hrisztosz Sztilianidesz humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztos közölte, a békefolyamatok előrehaladása ellenére továbbra is nagy szükség van a humanitárius segítségnyújtásra a Dél-Szudánban élők számra. A közelmúltban ugyanis mintegy kétmillió embernek kellett elhagynia lakóhelyét, és közel hétmillió embernek van közvetlen szüksége sürgősségi élelmiszersegélyre.

Tájékoztatása szerint az uniós támogatás elsősorban a legsebezhetőbbek, köztük a lakóhelyüket elhagyni kényszerült nők és a gyermekek védelmére összpontosít. Jelentős mennyiségű élelmiszersegélyt tartalmaz a rászoruló családok számára, alapvető egészségügyi ellátást tesz lehetővé a nehezen megközelíthető területeken, és segítséget nyújt a járványok megelőzésére fókuszáló erőfeszítésékhez. Emellett oktatási programok létrehozását és működtetését finanszírozza a konfliktusok által érintett területeken élő gyerekek számára.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az unió 2014 óta a csütörtökön megítélt támogatással együtt több mint 551 millió eurós segélyt biztosított Dél-Szudán számára.

A szegénységben élő Dél-Szudán 2011. július 9-én vált függetlenné Szudántól. Az országban 2013-ban kétéves polgárháború robbant ki, amelyben több tízezren vesztették életüket, és csaknem 3 millióan váltak földönfutóvá. Noha a szemben álló felek 2015 augusztusában békemegállapodást írtak alá, az egyezmény nem vetett véget a harcoknak. A békeszerződéssel 2016 júliusában létrehívott egységkormány napok alatt összeomlott, a fővárosban, Jubában heves harcok törtek ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...