Az EU-elnökség alatt Románia bebizonyította, hogy képes hozzájárulni az Unió hozzáadott értékéhez
Utoljára módositva: 2019-07-17 11:52:29

Az Európai Unió Tanácsának soros elnökeként Románia bebizonyította, hogy képes hozzájárulni az Unió hozzáadott értékéhez – hangoztatta az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén Viorica Dăncilă kormányfő.

‘Minden tevékenységünk a kohézió, mint európai érték köré épült. (…) Az Európai Unió Tanácsának soros elnökeként Románia bebizonyította, hogy képes hozzájárulni az Unió hozzáadott értékéhez, amit az erről az időszakról készített mérleg is tükröz: összesen 90 lezárt úgy, 2.500 megszervezett esemény és tanácskozás’ – sorolta Dăncilă.

 

A miniszterelnök kiemelte: Románia hozzájárult az ET 84 következtetésének elfogadásához.

 

‘Az elnökség teljesítése során azt akartuk, hogy látható és tartós eredményeket érjünk el, amelyekkel a polgárok könnyen és egyértelműen tudnak azonosulni. (…) Például szeretnénk azt gondolni, hogy amikor egy európai polgár tisztességesebb és átláthatóbb hozzáférést kap a munkaerőpiachoz, lehetővé téve számára a szakmai tevékenység és a magánélet jobb egyensúlyát, tudni fogja, hogy ezeket a döntéseket a román elnökség alatt hozták meg’ – nyilatkozta Dăncilă az Európai Parlament plenáris ülésén, a román EU-elnökség mérlegének bemutatásakor.

 

A kormányfő rámutatott, hogy Románia jelentős eredményeket ért el az elnökség mind a négy, prioritásnak tekintett pillérének tekintetében: A konvergencia Európája, A biztonság Európája, Európa, mint globális szereplő, A közös értékek Európája.

 

‘A konvergencia Európája pillér keretében Románia jelentős erőfeszítéseket tett a 2021-2027-es többéves költségvetési keret kidolgozása és a belső piac szabályozása érdekében. Románia hozzájárult az egységes digitális piac meghatározásához, valamint az Unió szociális dimenziójának megerősítéséhez.

 

A második pillér (A biztonság Európája) esetében Románia az Uniós biztonság növelésének érdekében dolgozott, megerősítették a határok védelmét és a parti őrséget is.

 

A harmadik, a külügyeket lefedő pillér (Európa, mint globális szereplő) keretében Románia jelentős energiát fektetett, hogy egy hatékony és aktív Unió alakuljon ki, amely válaszolni tud a nemzetközi kihívásokra.

 

A negyedik pillérből (A közös értékek Európája) kiemelte az álhírek problémáját, és a korrekt európai parlamenti választások megszervezését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...