Az Európai Bizottság levelet vár az EP-től a biztosjelöltek meghallgatásának részleteiről
Utoljára módositva: 2019-09-28 08:30:22

Az Európai Bizottság levelet vár az Európai Parlamenttől (EP) a biztosjelöltek meghallgatásának részleteiről – közölte Mina Andreeva, a bizottság szóvivője a testület szokásos déli sajtótájékoztatóján pénteken.

A szóvivő szerint az Európai Bizottság az EP jogi bizottsága csütörtöki ülésén született döntésének magyarázatát és az azzal összefüggő javaslatait tartalmazó levelet vár az Európai Parlamenttől a meghallgatások menetrendje szerinti következő lépések megtétele előtt.

Az Európai Parlament jogi bizottsága csütörtökön hallgatta meg Trócsányi László magyar és Rovana Plumb román biztosjelöltet. A szakbizottság mindkét jelölt esetében összeférhetetlenséget állapított meg.

A szóvivő újságírói kérdésre válaszolva elmondta David Sassoli, az Európai Parlament elnöke és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke az EP-szakbizottsági ülést követően megbeszélést folytattak. Von der Leyen mind a magyar, mind a román biztosjelölt esetében az EP jogi bizottsága által megfogalmazott érveket részletező hivatalos levelet vár az EP elnökétől. A biztosjelöltek meghallgatása az EP házszabálya szerint zajlik. Addig a jelöltek uniós parlamenti meghallgatásának folyamata szünetel – közölte.

Információk szerint az Európai Parlament jogi bizottsága hétfőn délelőtt ismételten összeül, hogy megbeszélést folytasson a két biztosjelölttel kapcsolatos álláspontjáról. A megbeszélésen a jelöltek nem lesznek jelen.

Az EP jogi bizottsága csütörtökön összeférhetetlenséget állapított meg Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda tevékenysége között.

A szintén leszavazott román biztosjelöltet, Rovana Plumbot Ursula von der Leyen a közlekedési portfólióra javasolta. A megfogalmazott indokok szerint a román jelölt azért nem kapta meg az EP-s szakbizottság támogatását, mert nem számolt el olyan kölcsönökkel, amelyekből ingatlant vásárolt, illetve saját pártját támogatta.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...