Az Európai Bizottság levelet vár az EP-től a biztosjelöltek meghallgatásának részleteiről
Utoljára módositva: 2019-09-28 08:30:22

Az Európai Bizottság levelet vár az Európai Parlamenttől (EP) a biztosjelöltek meghallgatásának részleteiről – közölte Mina Andreeva, a bizottság szóvivője a testület szokásos déli sajtótájékoztatóján pénteken.

A szóvivő szerint az Európai Bizottság az EP jogi bizottsága csütörtöki ülésén született döntésének magyarázatát és az azzal összefüggő javaslatait tartalmazó levelet vár az Európai Parlamenttől a meghallgatások menetrendje szerinti következő lépések megtétele előtt.

Az Európai Parlament jogi bizottsága csütörtökön hallgatta meg Trócsányi László magyar és Rovana Plumb román biztosjelöltet. A szakbizottság mindkét jelölt esetében összeférhetetlenséget állapított meg.

A szóvivő újságírói kérdésre válaszolva elmondta David Sassoli, az Európai Parlament elnöke és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke az EP-szakbizottsági ülést követően megbeszélést folytattak. Von der Leyen mind a magyar, mind a román biztosjelölt esetében az EP jogi bizottsága által megfogalmazott érveket részletező hivatalos levelet vár az EP elnökétől. A biztosjelöltek meghallgatása az EP házszabálya szerint zajlik. Addig a jelöltek uniós parlamenti meghallgatásának folyamata szünetel – közölte.

Információk szerint az Európai Parlament jogi bizottsága hétfőn délelőtt ismételten összeül, hogy megbeszélést folytasson a két biztosjelölttel kapcsolatos álláspontjáról. A megbeszélésen a jelöltek nem lesznek jelen.

Az EP jogi bizottsága csütörtökön összeférhetetlenséget állapított meg Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda tevékenysége között.

A szintén leszavazott román biztosjelöltet, Rovana Plumbot Ursula von der Leyen a közlekedési portfólióra javasolta. A megfogalmazott indokok szerint a román jelölt azért nem kapta meg az EP-s szakbizottság támogatását, mert nem számolt el olyan kölcsönökkel, amelyekből ingatlant vásárolt, illetve saját pártját támogatta.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...