Az exit-poll eredmények nem adnak okot az örömre a PSD-nek
Utoljára módositva: 2019-05-27 06:48:14

Az európai parlamenti választások exit poll eredményei nem adnak okot az örömre a Szociáldemokrata Pártnak, mondta vasárnap este Liviu Dragnea, az alakulat vezetője.

 

‘Köszönöm azoknak a románoknak, akik a PSD-re szavaztak. Ezek az eredmények nem adnak okot az örömre a PSD-nek. Nagyon gyorsan nagyon komoly elemzést kell tartani a párton belül. Ha jól értettem, egyik kollégám már tett is egy javaslatot. Mindenkinek mondom: egész életemben vállaltam azt is, amit tettem, azt is, amit nem tettem meg, és most ugyanígy fogok eljárni kollégáimmal együtt’ – mondta Dragnea.

 

Azt is bejelentette, hogy javasolni fogja pártkongresszus összehívását júniusra a PSD új irányának megszabása, illetve a PSD-ALDE-koalíció államelnök-jelöltjének kiválasztása végett.

 

A PSD szimpatizánsainak azt üzente: a párt korábban is átment nehéz időszakokon, most is arra kéri kollégáit, hogy őrizzék meg az alakulat egységét.

 

Arra az újságírói kérdésre, kit tart hibásnak a jelenlegi helyzetért, Dragnea úgy felelt: ‘Az én hibám az, hogy elfogadtam a pártelnöki címet 2015-ben.’

 

A referendum kapcsán ismét kifejtette: azért voksolt a népszavazáson is, mert soha nem ellenezte a kérdéseket, noha azokat rosszul fogalmazták meg, olyannyira, hogy ‘még Iohannis se tudta őket megjegyezni’.

 

‘Fontosnak tartom, hogy ha valaha kormányra kerülnek azok, akik nyilvánosan támogatták ezt a referendumot, akkor tartsák is be, amit belefoglaltak’ – mondta még Dragnea.

AGERPRES/ (RO – szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:20
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...