Az idei első tanácsülés Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2018-01-09 09:04:12

Lezajlott tegnap délben az új év első rendkívüli tanácsülése Nagykárolyban.

Hét napirendi pont megvitatása céljából gyűltek össze a tanácsosok, akik leginkább financiális kérdésekben hoztak döntéseket. Elfogadták például a hivatal munkaközösségében dolgozók béreiről szóló határozattervezetet. Mint kiderült, a közalkalmazotti szféra a nagykárolyiak számára is elég jól jövedelmez: a polgármester fix fizetése 12 350 lej, míg az alpolgármesteré 10 450 lej. A többi közhivatalnoknak sem lehet sok oka panaszra, hiszen még egy szakképzetlen munkás is 2125–2188 lej közötti közalkalmazotti bérezésben részesül.

A tegnapi gyűlés során arról is határozat született, hogy azon egyházközösségek, amelyek az előző évben nem használták fel a számukra elkülönített 29 000 lejt, megkapják azt idén. A testület tagjai a Nagykárolyi Városi Kórház kapcsán is határoztak. Idén is megelőlegezik az egészségügyi intézménynek nyújtott támogatást, hogy az ott dolgozók időben megkaphassák a béreiket.

A gyűlésen jelen volt a kórház képviselője, Negrea Adriana gazdasági szakember, aki az egészségügyi intézmény éves büdzséjének összeállításának részleteiről tájékoztatta a tanácsosokat. Mint elmondta, a városi kórház működésének költsége az egészségügyi pénztár, a DSP, a városi tanács és támogatók hozzájárulásából, valamint az intézmény által bérbe adott helyiségekért fizetett összegekből tevődik össze. Tanácsosi kérdésre válaszolva a kórház képviselője elmondta, hogy a tavalyi büdzséhez képest nőttek a kiadások, s ennek oka a megemelt fizetésekben keresendő.

Kovács Jenő polgármester ennek kapcsán kifejtette, hogy végre az egészségügyi intézményben dolgozó orvosok is megfelelő bérezésben részesülnek, s reméli, hogy az a nettó 2500 eurós összeg, amelyet egy orvos megkaphat a nagykárolyi kórházban, elegendő vonzerővel bír ahhoz, hogy itthon maradva a fizetés nagyságához méltó színvonalú munkát végezzenek majd az orvosok.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...