Az idei első tanácsülés Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2018-01-09 09:04:12

Lezajlott tegnap délben az új év első rendkívüli tanácsülése Nagykárolyban.

Hét napirendi pont megvitatása céljából gyűltek össze a tanácsosok, akik leginkább financiális kérdésekben hoztak döntéseket. Elfogadták például a hivatal munkaközösségében dolgozók béreiről szóló határozattervezetet. Mint kiderült, a közalkalmazotti szféra a nagykárolyiak számára is elég jól jövedelmez: a polgármester fix fizetése 12 350 lej, míg az alpolgármesteré 10 450 lej. A többi közhivatalnoknak sem lehet sok oka panaszra, hiszen még egy szakképzetlen munkás is 2125–2188 lej közötti közalkalmazotti bérezésben részesül.

A tegnapi gyűlés során arról is határozat született, hogy azon egyházközösségek, amelyek az előző évben nem használták fel a számukra elkülönített 29 000 lejt, megkapják azt idén. A testület tagjai a Nagykárolyi Városi Kórház kapcsán is határoztak. Idén is megelőlegezik az egészségügyi intézménynek nyújtott támogatást, hogy az ott dolgozók időben megkaphassák a béreiket.

A gyűlésen jelen volt a kórház képviselője, Negrea Adriana gazdasági szakember, aki az egészségügyi intézmény éves büdzséjének összeállításának részleteiről tájékoztatta a tanácsosokat. Mint elmondta, a városi kórház működésének költsége az egészségügyi pénztár, a DSP, a városi tanács és támogatók hozzájárulásából, valamint az intézmény által bérbe adott helyiségekért fizetett összegekből tevődik össze. Tanácsosi kérdésre válaszolva a kórház képviselője elmondta, hogy a tavalyi büdzséhez képest nőttek a kiadások, s ennek oka a megemelt fizetésekben keresendő.

Kovács Jenő polgármester ennek kapcsán kifejtette, hogy végre az egészségügyi intézményben dolgozó orvosok is megfelelő bérezésben részesülnek, s reméli, hogy az a nettó 2500 eurós összeg, amelyet egy orvos megkaphat a nagykárolyi kórházban, elegendő vonzerővel bír ahhoz, hogy itthon maradva a fizetés nagyságához méltó színvonalú munkát végezzenek majd az orvosok.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...