Az idei első tanácsülés Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2018-01-09 09:04:12

Lezajlott tegnap délben az új év első rendkívüli tanácsülése Nagykárolyban.

Hét napirendi pont megvitatása céljából gyűltek össze a tanácsosok, akik leginkább financiális kérdésekben hoztak döntéseket. Elfogadták például a hivatal munkaközösségében dolgozók béreiről szóló határozattervezetet. Mint kiderült, a közalkalmazotti szféra a nagykárolyiak számára is elég jól jövedelmez: a polgármester fix fizetése 12 350 lej, míg az alpolgármesteré 10 450 lej. A többi közhivatalnoknak sem lehet sok oka panaszra, hiszen még egy szakképzetlen munkás is 2125–2188 lej közötti közalkalmazotti bérezésben részesül.

A tegnapi gyűlés során arról is határozat született, hogy azon egyházközösségek, amelyek az előző évben nem használták fel a számukra elkülönített 29 000 lejt, megkapják azt idén. A testület tagjai a Nagykárolyi Városi Kórház kapcsán is határoztak. Idén is megelőlegezik az egészségügyi intézménynek nyújtott támogatást, hogy az ott dolgozók időben megkaphassák a béreiket.

A gyűlésen jelen volt a kórház képviselője, Negrea Adriana gazdasági szakember, aki az egészségügyi intézmény éves büdzséjének összeállításának részleteiről tájékoztatta a tanácsosokat. Mint elmondta, a városi kórház működésének költsége az egészségügyi pénztár, a DSP, a városi tanács és támogatók hozzájárulásából, valamint az intézmény által bérbe adott helyiségekért fizetett összegekből tevődik össze. Tanácsosi kérdésre válaszolva a kórház képviselője elmondta, hogy a tavalyi büdzséhez képest nőttek a kiadások, s ennek oka a megemelt fizetésekben keresendő.

Kovács Jenő polgármester ennek kapcsán kifejtette, hogy végre az egészségügyi intézményben dolgozó orvosok is megfelelő bérezésben részesülnek, s reméli, hogy az a nettó 2500 eurós összeg, amelyet egy orvos megkaphat a nagykárolyi kórházban, elegendő vonzerővel bír ahhoz, hogy itthon maradva a fizetés nagyságához méltó színvonalú munkát végezzenek majd az orvosok.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...