Az idősek világnapja megünneplése
Utoljára módositva: 2019-09-30 17:13:40

Ünnepi szentmisét mutat be Schönberger Jenő püspök október 5-én, szombaton Szatmárnémetiben, az idősek világnapjához kapcsolódva.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye már évek óta szentmisére hívja világnapjukhoz kapcsolódva közelről és távolabbról az időseket, a nekik segítséget nyújtó, őket ellátó, ápoló személyeket, hozzátartozókat, mindazokat, akik együtt szeretnének imádkozni az idősekért. Schönberger Jenő püspök szombaton 11 órától a szatmárnémeti székesegyházban mutatja be a szépkorúakért a legszentebb áldozatot. A résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett.

Akiknek nehézséget jelent eljutni a székesegyházba, azoknak a szervezők ingyenes szállítást biztosítanak. Az erre igényt tartó személyeket kérik, hogy október 3-ig jelentkezzenek Gáspár Annamária egyházmegyei kórházpasztorációs referensnél a 0743–097701-es telefonszámon munkanapokon reggel nyolc és délután négy óra között.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...