Az idősek világnapja megünneplése
Utoljára módositva: 2019-09-30 17:13:40

Ünnepi szentmisét mutat be Schönberger Jenő püspök október 5-én, szombaton Szatmárnémetiben, az idősek világnapjához kapcsolódva.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye már évek óta szentmisére hívja világnapjukhoz kapcsolódva közelről és távolabbról az időseket, a nekik segítséget nyújtó, őket ellátó, ápoló személyeket, hozzátartozókat, mindazokat, akik együtt szeretnének imádkozni az idősekért. Schönberger Jenő püspök szombaton 11 órától a szatmárnémeti székesegyházban mutatja be a szépkorúakért a legszentebb áldozatot. A résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett.

Akiknek nehézséget jelent eljutni a székesegyházba, azoknak a szervezők ingyenes szállítást biztosítanak. Az erre igényt tartó személyeket kérik, hogy október 3-ig jelentkezzenek Gáspár Annamária egyházmegyei kórházpasztorációs referensnél a 0743–097701-es telefonszámon munkanapokon reggel nyolc és délután négy óra között.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...