Az ifik megmentéséről tárgyaltak
Utoljára módositva: 2018-01-12 13:59:44

A helyi önkormányzat, a Szatmárnémeti Városi Sportklub és a magánklubok összefogásával lehetséges a szatmárnémeti utánpótlásképző központ megmentése — írta pénteken Facebook-oldalán Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor, aki tegnap találkozott a Szatmárnémeti FC Olimpia csapatainál dolgozó edzőkkel.

„Meghallgattam Mircea Bolba, Csik Tibor, Paul Levente, Ovidiu Suciu, Lulu Dragomir és Cristian Popa elképzeléseit, és mindannyian egyetértettünk abban, hogy nem engedhetünk megszűnni egy olyan eredményes és sikeres utánpótlásképző központot mint a szatmárnémeti” — olvasható az elöljáró bejegyzésében.

Szót ejtett a felnőttcsapatról is, viszont a polgármester nem a mostani entitással képzeli el a jövőt. „Sajnos az Olimpia 2010 rossz úton járt, hiszen anélkül szövögettek nagy terveket, hogy ehhez meglett volna a szükséges infrastruktúra és anyagi fedezet. Annak ellenére, hogy a polgármesteri hivatal egyedül maradt a labdarúgás támogatásában, semmiképpen nem hagyjuk megszűnni a szatmári futballt, és egy olyan projekten dolgozunk, amely nem csak szemfényvesztés, hanem hosszú távon is megoldást jelent” — ígérte Kereskényi.

Csütörtökön egyébként igazgatótanács ülést is rendeztek volna a klubnál, viszont létszámhiány miatt nem volt határozóképes a testület. Azt viszont Merkli István klubelnök ismét kijelentette, hogy most már nincs mit halogatni: megszűnt a felnőttcsapat. Ráadásul már a helyi önkormányzattól sem ígért nagy összeget folytatás esetén, az előzetes 1,7 helyett csak 1,3 milliót szavazna meg a tanács az Olimpiának. Igaz, a tavaly megígért 1,7 millió lej sem elég a klubnak, hogy törlessze adósságait, így jobbnak látják lehúzni a rolót. „A megyei tanács kilépett, már nem akar támogatni. Anélkül pedig mi nem tehetünk semmit. A helyi önkormányzat összege nem elég arra sem, hogy az adósság felét törlesszük” — összegezte Merkli.

Az FC Olimpia a 2017-2018-as idényben 21 mérkőzésből 7-et nyert meg és két döntetlent játszott. A jelenlegi mezőnyben az egyetlen alakulat, amely vereséget mért a feljutásra esélyes, jelenleg a második helyen tanyázó AFC Hermannstadt csapatra. Az összegyűjtött 23-ból viszont 12 pontot elvett a Román Labdarúgó-szövetség (FRF, ugyanis megbüntette a csapatot a klub adósságai miatt. Így a bentmaradást jelentő 13-ikról az utolsó helyre sorolta az Olimpiát. Amint a FRF kizárja az Olimpiát a másodosztályból, a legalsó megyei bajnokságba nevezhet majd nyáron.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...