Az ifik megmentéséről tárgyaltak
Utoljára módositva: 2018-01-12 13:59:44

A helyi önkormányzat, a Szatmárnémeti Városi Sportklub és a magánklubok összefogásával lehetséges a szatmárnémeti utánpótlásképző központ megmentése — írta pénteken Facebook-oldalán Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor, aki tegnap találkozott a Szatmárnémeti FC Olimpia csapatainál dolgozó edzőkkel.

„Meghallgattam Mircea Bolba, Csik Tibor, Paul Levente, Ovidiu Suciu, Lulu Dragomir és Cristian Popa elképzeléseit, és mindannyian egyetértettünk abban, hogy nem engedhetünk megszűnni egy olyan eredményes és sikeres utánpótlásképző központot mint a szatmárnémeti” — olvasható az elöljáró bejegyzésében.

Szót ejtett a felnőttcsapatról is, viszont a polgármester nem a mostani entitással képzeli el a jövőt. „Sajnos az Olimpia 2010 rossz úton járt, hiszen anélkül szövögettek nagy terveket, hogy ehhez meglett volna a szükséges infrastruktúra és anyagi fedezet. Annak ellenére, hogy a polgármesteri hivatal egyedül maradt a labdarúgás támogatásában, semmiképpen nem hagyjuk megszűnni a szatmári futballt, és egy olyan projekten dolgozunk, amely nem csak szemfényvesztés, hanem hosszú távon is megoldást jelent” — ígérte Kereskényi.

Csütörtökön egyébként igazgatótanács ülést is rendeztek volna a klubnál, viszont létszámhiány miatt nem volt határozóképes a testület. Azt viszont Merkli István klubelnök ismét kijelentette, hogy most már nincs mit halogatni: megszűnt a felnőttcsapat. Ráadásul már a helyi önkormányzattól sem ígért nagy összeget folytatás esetén, az előzetes 1,7 helyett csak 1,3 milliót szavazna meg a tanács az Olimpiának. Igaz, a tavaly megígért 1,7 millió lej sem elég a klubnak, hogy törlessze adósságait, így jobbnak látják lehúzni a rolót. „A megyei tanács kilépett, már nem akar támogatni. Anélkül pedig mi nem tehetünk semmit. A helyi önkormányzat összege nem elég arra sem, hogy az adósság felét törlesszük” — összegezte Merkli.

Az FC Olimpia a 2017-2018-as idényben 21 mérkőzésből 7-et nyert meg és két döntetlent játszott. A jelenlegi mezőnyben az egyetlen alakulat, amely vereséget mért a feljutásra esélyes, jelenleg a második helyen tanyázó AFC Hermannstadt csapatra. Az összegyűjtött 23-ból viszont 12 pontot elvett a Román Labdarúgó-szövetség (FRF, ugyanis megbüntette a csapatot a klub adósságai miatt. Így a bentmaradást jelentő 13-ikról az utolsó helyre sorolta az Olimpiát. Amint a FRF kizárja az Olimpiát a másodosztályból, a legalsó megyei bajnokságba nevezhet majd nyáron.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...