Az ifik megmentéséről tárgyaltak
Utoljára módositva: 2018-01-12 13:59:44

A helyi önkormányzat, a Szatmárnémeti Városi Sportklub és a magánklubok összefogásával lehetséges a szatmárnémeti utánpótlásképző központ megmentése — írta pénteken Facebook-oldalán Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor, aki tegnap találkozott a Szatmárnémeti FC Olimpia csapatainál dolgozó edzőkkel.

„Meghallgattam Mircea Bolba, Csik Tibor, Paul Levente, Ovidiu Suciu, Lulu Dragomir és Cristian Popa elképzeléseit, és mindannyian egyetértettünk abban, hogy nem engedhetünk megszűnni egy olyan eredményes és sikeres utánpótlásképző központot mint a szatmárnémeti” — olvasható az elöljáró bejegyzésében.

Szót ejtett a felnőttcsapatról is, viszont a polgármester nem a mostani entitással képzeli el a jövőt. „Sajnos az Olimpia 2010 rossz úton járt, hiszen anélkül szövögettek nagy terveket, hogy ehhez meglett volna a szükséges infrastruktúra és anyagi fedezet. Annak ellenére, hogy a polgármesteri hivatal egyedül maradt a labdarúgás támogatásában, semmiképpen nem hagyjuk megszűnni a szatmári futballt, és egy olyan projekten dolgozunk, amely nem csak szemfényvesztés, hanem hosszú távon is megoldást jelent” — ígérte Kereskényi.

Csütörtökön egyébként igazgatótanács ülést is rendeztek volna a klubnál, viszont létszámhiány miatt nem volt határozóképes a testület. Azt viszont Merkli István klubelnök ismét kijelentette, hogy most már nincs mit halogatni: megszűnt a felnőttcsapat. Ráadásul már a helyi önkormányzattól sem ígért nagy összeget folytatás esetén, az előzetes 1,7 helyett csak 1,3 milliót szavazna meg a tanács az Olimpiának. Igaz, a tavaly megígért 1,7 millió lej sem elég a klubnak, hogy törlessze adósságait, így jobbnak látják lehúzni a rolót. „A megyei tanács kilépett, már nem akar támogatni. Anélkül pedig mi nem tehetünk semmit. A helyi önkormányzat összege nem elég arra sem, hogy az adósság felét törlesszük” — összegezte Merkli.

Az FC Olimpia a 2017-2018-as idényben 21 mérkőzésből 7-et nyert meg és két döntetlent játszott. A jelenlegi mezőnyben az egyetlen alakulat, amely vereséget mért a feljutásra esélyes, jelenleg a második helyen tanyázó AFC Hermannstadt csapatra. Az összegyűjtött 23-ból viszont 12 pontot elvett a Román Labdarúgó-szövetség (FRF, ugyanis megbüntette a csapatot a klub adósságai miatt. Így a bentmaradást jelentő 13-ikról az utolsó helyre sorolta az Olimpiát. Amint a FRF kizárja az Olimpiát a másodosztályból, a legalsó megyei bajnokságba nevezhet majd nyáron.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...