Az ifik megmentéséről tárgyaltak
Utoljára módositva: 2018-01-12 13:59:44

A helyi önkormányzat, a Szatmárnémeti Városi Sportklub és a magánklubok összefogásával lehetséges a szatmárnémeti utánpótlásképző központ megmentése — írta pénteken Facebook-oldalán Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor, aki tegnap találkozott a Szatmárnémeti FC Olimpia csapatainál dolgozó edzőkkel.

„Meghallgattam Mircea Bolba, Csik Tibor, Paul Levente, Ovidiu Suciu, Lulu Dragomir és Cristian Popa elképzeléseit, és mindannyian egyetértettünk abban, hogy nem engedhetünk megszűnni egy olyan eredményes és sikeres utánpótlásképző központot mint a szatmárnémeti” — olvasható az elöljáró bejegyzésében.

Szót ejtett a felnőttcsapatról is, viszont a polgármester nem a mostani entitással képzeli el a jövőt. „Sajnos az Olimpia 2010 rossz úton járt, hiszen anélkül szövögettek nagy terveket, hogy ehhez meglett volna a szükséges infrastruktúra és anyagi fedezet. Annak ellenére, hogy a polgármesteri hivatal egyedül maradt a labdarúgás támogatásában, semmiképpen nem hagyjuk megszűnni a szatmári futballt, és egy olyan projekten dolgozunk, amely nem csak szemfényvesztés, hanem hosszú távon is megoldást jelent” — ígérte Kereskényi.

Csütörtökön egyébként igazgatótanács ülést is rendeztek volna a klubnál, viszont létszámhiány miatt nem volt határozóképes a testület. Azt viszont Merkli István klubelnök ismét kijelentette, hogy most már nincs mit halogatni: megszűnt a felnőttcsapat. Ráadásul már a helyi önkormányzattól sem ígért nagy összeget folytatás esetén, az előzetes 1,7 helyett csak 1,3 milliót szavazna meg a tanács az Olimpiának. Igaz, a tavaly megígért 1,7 millió lej sem elég a klubnak, hogy törlessze adósságait, így jobbnak látják lehúzni a rolót. „A megyei tanács kilépett, már nem akar támogatni. Anélkül pedig mi nem tehetünk semmit. A helyi önkormányzat összege nem elég arra sem, hogy az adósság felét törlesszük” — összegezte Merkli.

Az FC Olimpia a 2017-2018-as idényben 21 mérkőzésből 7-et nyert meg és két döntetlent játszott. A jelenlegi mezőnyben az egyetlen alakulat, amely vereséget mért a feljutásra esélyes, jelenleg a második helyen tanyázó AFC Hermannstadt csapatra. Az összegyűjtött 23-ból viszont 12 pontot elvett a Román Labdarúgó-szövetség (FRF, ugyanis megbüntette a csapatot a klub adósságai miatt. Így a bentmaradást jelentő 13-ikról az utolsó helyre sorolta az Olimpiát. Amint a FRF kizárja az Olimpiát a másodosztályból, a legalsó megyei bajnokságba nevezhet majd nyáron.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...