Az intézménybe vetett bizalom növelését várja
Utoljára módositva: 2019-08-06 20:05:35

Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter beiktatta Constantin Florea dandártábornokot a csendőrség parancsnoki tisztségébe, aki egy hetet kapott a hatékonyság növelésére vonatkozó javaslatok kidolgozására.

Beiktatták tisztségébe a Román Csendőrség új parancsnokát, Constantin Florea dandártábornokot. Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter a beiktatási ceremóniát követően azt mondta, meggyőződése, hogy a csendőrség új vezetője elsősorban az állampolgárok biztonságára és az intézménybe vetett bizalom megerősítésére fog koncentrálni.

Az ügyvivő belügyminiszter a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Román Csendőrség új vezetőjének beiktatása apropóján az intézmény teljes vezetőségével alkalma volt találkozni. Elvárása szerint mielőbb megtörténik a csendőrség igazgatásának kiértékelése, és javaslatok születnek a hatékonyság növelése érdekében.

„A Román Csendőrség a belügyminisztérium legfőbb katonai struktúrája, megkérdőjelezhetetlen feladata a közrend biztosítása. Ebből kiindulva meggyőződésem, hogy az új vezetőség elsősorban az állampolgárok biztonságára és a románok csendőrségbe vetett bizalmának növelésére fog összpontosítani. Azt várom el, hogy a jövőben a becsület, a felelősség és a törvény feltétlen tisztelete legyen minden küldetés irányjelzője” — írta Fifor a Facebookra.

Az ügyvivő belügyminiszter hétfőn jelentette be, hogy elrendelte Ionuţ Sindile, a Román Csendőrség főparancsnokának a tisztségből való felmentését, és Constantin Florea, a Dolj Megyei Csendőrség vezetője veszi át az intézmény vezetését.

„Megszüntettem ma Ionuţ Sindile ezredes meghatalmazását a Román Csendőrség főparancsnoki tisztségére, és Constantin Florea dandártábornokot hatalmazom meg, hogy átvegye a tisztséget. Constantin Florea máig a Dolj Megyei Csendőrség vezetője volt” — jelentette ki Mihai Fifor a belügyminisztérium székhelyén, hozzátéve, hogy Constantin Floreának közel harmincéves tapasztalata van csendőrként, és egyike azon keveseknek, akik tábornoki rangban szolgálnak a Román Csendőrség kötelékében.

Constantin Floreának azonnal elemeznie kell a csendőrség tevékenységét, és sürgősen, egy héten belül ki kell dolgoznia az első intézkedéseket, amelyek hatékonyabbá teszik a Román Csendőrséget, tette hozzá hétfőn az ügyvivő belügyminiszter.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...