Az iskola szellemiségét, értékrendjét ismertették
Utoljára módositva: 2014-04-12 09:41:36

A nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceumban is megnyíltak az intézmény kapui a pénteki Nyílt Napon, hogy a nyolcadikosokkal megismertessék az iskola értékrendjét.

 

Mit kaphat az a diák, aki a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceumban tanul? — erre a kérdésre igyekeztek választ adni az Iskola másként hete alatt szervezett programokkal is. Kocsis Alíz, az intézmény igazgatónője elmondta, szerették volna ezt a hetet hasznosan eltölteni s a programsorozatot lezáró pénteki Nyílt Napot pedig arra felhasználni, hogy minél vonzóbbá tegyék tanintézményüket azon diákok számára, akik náluk szeretnék folytatni tanulmányaikat. A hét elején a végzősök ellátogattak Nagyváradra, ahol a Partiumi Keresztény Egyetem Nyílt Napjának programjain vettek részt. Kedden egy másik iskolai csoport Erdődhegyre látogatott, ahol a cserkészekkel kiegészült csapat lelki gyakorlaton vett részt.

Szerdán Karrier-börzét szerveztek, melynek több fontos célja is volt. Egyrészt szerették volna megmutatni, hogy milyen területeken értek el sikereket az iskola korábbi tanulói. Másrészt azt is be akarták bizonyítani a diákoknak, hogy itthon is lehet boldogulni. A tanulók közül többen is külföldön szeretnének elhelyezkedni, leginkább Németország és Anglia szerepel a letelepedési terveik között. Az itthon maradást segítő börze keretében Hágó Áron gyógyszerészt, Kaizer Noémi, Hágó Zsuzsanna vegyészmérnököket, Sróth Nóra orvost, Bulgăreanu Patriciu földmérőt, Gurzău Viorel jogászt, Varga Melinda kozmetikust, Csiki Csaba informatikust, Szénási Roland vendéglátóipari szakembert és Tempfli Andrea pénzügyi tanácsadót látták vendégül. A diákok érdeklődők voltak, s a kiscsoportos beszélgetések során bátran kérdeztek a meghívottaktól.

A pénteki Nyílt Napon a végzős nyolcadikosokat látták vendégül. Kisfilmet láthattak az iskoláról, melyet Kocsis Alíz mutatott be, kiegészítve az intézményük szellemiségének, lelkiségének, értékrendjének a bemutatásával. Az igazgatónő elmondta, többen jelezték, hogy ebben az intézményben szeretnék folytatni tanulmányaikat ősztől. A tervek szerint szeptemberben három kilencedik osztály indul.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...