Az iskola szellemiségét, értékrendjét ismertették
Utoljára módositva: 2014-04-12 09:41:36

A nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceumban is megnyíltak az intézmény kapui a pénteki Nyílt Napon, hogy a nyolcadikosokkal megismertessék az iskola értékrendjét.

 

Mit kaphat az a diák, aki a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceumban tanul? — erre a kérdésre igyekeztek választ adni az Iskola másként hete alatt szervezett programokkal is. Kocsis Alíz, az intézmény igazgatónője elmondta, szerették volna ezt a hetet hasznosan eltölteni s a programsorozatot lezáró pénteki Nyílt Napot pedig arra felhasználni, hogy minél vonzóbbá tegyék tanintézményüket azon diákok számára, akik náluk szeretnék folytatni tanulmányaikat. A hét elején a végzősök ellátogattak Nagyváradra, ahol a Partiumi Keresztény Egyetem Nyílt Napjának programjain vettek részt. Kedden egy másik iskolai csoport Erdődhegyre látogatott, ahol a cserkészekkel kiegészült csapat lelki gyakorlaton vett részt.

Szerdán Karrier-börzét szerveztek, melynek több fontos célja is volt. Egyrészt szerették volna megmutatni, hogy milyen területeken értek el sikereket az iskola korábbi tanulói. Másrészt azt is be akarták bizonyítani a diákoknak, hogy itthon is lehet boldogulni. A tanulók közül többen is külföldön szeretnének elhelyezkedni, leginkább Németország és Anglia szerepel a letelepedési terveik között. Az itthon maradást segítő börze keretében Hágó Áron gyógyszerészt, Kaizer Noémi, Hágó Zsuzsanna vegyészmérnököket, Sróth Nóra orvost, Bulgăreanu Patriciu földmérőt, Gurzău Viorel jogászt, Varga Melinda kozmetikust, Csiki Csaba informatikust, Szénási Roland vendéglátóipari szakembert és Tempfli Andrea pénzügyi tanácsadót látták vendégül. A diákok érdeklődők voltak, s a kiscsoportos beszélgetések során bátran kérdeztek a meghívottaktól.

A pénteki Nyílt Napon a végzős nyolcadikosokat látták vendégül. Kisfilmet láthattak az iskoláról, melyet Kocsis Alíz mutatott be, kiegészítve az intézményük szellemiségének, lelkiségének, értékrendjének a bemutatásával. Az igazgatónő elmondta, többen jelezték, hogy ebben az intézményben szeretnék folytatni tanulmányaikat ősztől. A tervek szerint szeptemberben három kilencedik osztály indul.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 15:00
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...