Az Ocho Macho zárta a PMN második napját
Utoljára módositva: 2017-08-22 17:57:24

Duda, mandolin, kaval, kantale hangszerek kíséretében kelt életre a Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála című bábjáték az Északi Színházban a Partiumi Magyar Napok második napján a kicsik és a nagyok örömére, hogy a poklot végigjárva János megmentse a király lányát.

Sokan voltak kíváncsiak az Ocho Macho fellépésére

Már délelőtt kiderült, hogy a PMN legőszintébb közönsége a gyerekek, akik segítsége nélkül a rossz sosem kapta volna meg méltó büntetését. A Szent István Kör szervezésében az érdeklődők megtekinthették dr. Kulcsár Valéria, a Szegedi Tudományegyetem tanárának és dr. Istvanovits Eszter, a nyíregyházi Jósa András Múzeum régészének történelmi előadását Az Aranyszarvas népe. Tények és kérdések a szkíták és a magyarok feltételezett rokonságáról címmel.

A délután remek hangulatban folytatódott, hiszen a Dinamo sportközpont adott otthont az immár hagyományossá vált Romász János Emlékkupának. A focitornával párhuzamosan a kultúra kedvelői is megtalálták a szórakozási lehetőséget, hiszen az Északi Színház nagytermében az Aradi Kamaraszínház Sex, drogs, gods and rock ‘n’ roll című darabját tekinthették meg Tapasztó Ernő rendezésében.

Az estét pedig egy fergeteges koncerttel a „nyolc hím” zárta, azaz az Ocho Macho, akiket hatalmas ovációval fogadott a közönség. Egy igazi ska-reggae buli kerekedett ki a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvarán. Hangosan zengett a Jó nekem, és a zene mindenkit szíven talált.

Főtámogatók: Tarr Beton, Gemelli, Autonet, Farmacenter, OTP Bank.

Arany fokozatú támogatók: Ecomatrix, Catena, Transpink Cégcsoport, Promomix, Arnisol, Igazi Tiltott Sör, CBA.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...