Az Ocho Macho zárta a PMN második napját
Utoljára módositva: 2017-08-22 17:57:24

Duda, mandolin, kaval, kantale hangszerek kíséretében kelt életre a Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála című bábjáték az Északi Színházban a Partiumi Magyar Napok második napján a kicsik és a nagyok örömére, hogy a poklot végigjárva János megmentse a király lányát.

Sokan voltak kíváncsiak az Ocho Macho fellépésére

Már délelőtt kiderült, hogy a PMN legőszintébb közönsége a gyerekek, akik segítsége nélkül a rossz sosem kapta volna meg méltó büntetését. A Szent István Kör szervezésében az érdeklődők megtekinthették dr. Kulcsár Valéria, a Szegedi Tudományegyetem tanárának és dr. Istvanovits Eszter, a nyíregyházi Jósa András Múzeum régészének történelmi előadását Az Aranyszarvas népe. Tények és kérdések a szkíták és a magyarok feltételezett rokonságáról címmel.

A délután remek hangulatban folytatódott, hiszen a Dinamo sportközpont adott otthont az immár hagyományossá vált Romász János Emlékkupának. A focitornával párhuzamosan a kultúra kedvelői is megtalálták a szórakozási lehetőséget, hiszen az Északi Színház nagytermében az Aradi Kamaraszínház Sex, drogs, gods and rock ‘n’ roll című darabját tekinthették meg Tapasztó Ernő rendezésében.

Az estét pedig egy fergeteges koncerttel a „nyolc hím” zárta, azaz az Ocho Macho, akiket hatalmas ovációval fogadott a közönség. Egy igazi ska-reggae buli kerekedett ki a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvarán. Hangosan zengett a Jó nekem, és a zene mindenkit szíven talált.

Főtámogatók: Tarr Beton, Gemelli, Autonet, Farmacenter, OTP Bank.

Arany fokozatú támogatók: Ecomatrix, Catena, Transpink Cégcsoport, Promomix, Arnisol, Igazi Tiltott Sör, CBA.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...