Az Oli volt edzője vezeti a FCSB-t
Utoljára módositva: 2019-06-04 15:45:50

A Szatmárnémeti FC Olimpiánál dolgozott először profi csapat vezetőedzőjeként, és szerdán a bajnoki címre hajtó FCSB együttesének szakvezetőjeként mutatja be őt Gigi Becali klubtulajdonos.

Nem váltak be a román központi sajtó találgatásai, ugyanis váratlan fordulatot vett a FCSB megüresedett edzői posztját érintő hírek: Gigi Becali klubtulajdonos kedden a Digi Sport sporthír-csatornának bejelentette, hogy Bogdan Andone veszi át a menesztett Mihai Teja helyét.

A 44 éves nagyenyedi születésű szakvezető – aki nem mellesleg 2002–2006 között a Ferencváros játékosa is volt – a Szatmárnémeti FC Olimpiánál dolgozott először profi csapat vezetőedzőjeként. Azelőtt az Astra Giurgiunál Marius Șumudică másodedzője volt, ahol bajnoki címet is szerzett. 2017-ben szerződött Szatmárnémetibe és kapta első vezetőedzői megbízását. Vezetése alatt az Olimpia Liga 2 legjobbjai között volt, viszont a klub anyagi gondjai miatt az idény végén – egy hosszú nyeretlenségi széria után – távozott. A Temesvári ASU Poli, a Metaloglobus Bukarest és a petrozsényi Energeticianul csapatainál dolgozott az elmúlt időszakban, télen pedig Tejával együtt a FCSB-hez szerződött másodedzőként. A fővárosi klub azonban nem tudott bajnoki címet nyerjen a szezon végén, ezért Becali menesztette Teját.

A központi sajtó Edi Iordănescut látta biztos befutónak, viszont az eurómilliárdos klubtulajdonos nem tudott megegyezni a szakvezetővel. Szóba került Nicolae Dică és Walter Zenga neve is, de velük fel sem vette a kapcsolatot Becali – ráadásul az előbbi már aláírt a másodosztályos FC Argeș-sel.

„Nem vált be az Edi Iordănescu variáns. Bogdan Andonét szerdán 12 órakor mutatom be vezetőedzőként” — mondta egy élő televíziós adásban Becali.

Vélhetően ma derül ki, hogy kivel dolgozik majd Andone a 2019–2020-as idényben. Ekkor kaphatunk majd választ arra is, hogy a nagyenyedi szakvezető megtartja-e stábjában a szatmárnémeti Dacian Nastait, akivel télen együtt érkezett a FCSB felnőtt csapatához, másodedzőként.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...