Az Olimpia MCMXXI a kupagyőztes
Utoljára módositva: 2019-06-24 11:41:10

Az Avasújvárosi Talna 2013 után ismét Román Kupa-győztes szeretett volna lenni, azonban a vasárnap délután az idény veretlen csapata, megőrizve százszázalékos mérlegét, legyőzte a piros-fehéreket, és fennállása első évében második döntőjét nyerte meg.

Százszázalékos mérleggel zárta a fennállása első idényét a szurkolók által életre hívott Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI labdarúgócsapata. Nelu Donca edző legénysége a Liga 5-ös bajnoki győzelem után a Román Kupa megyei döntőjét is megnyerte – nagy bravúrt jegyezve.

A sárga-kékek erős négyedosztályos alakulatokat vert az egyenes kieséses szakaszban: a Bélteki Știința és a Pusztadaróci Recolta után az Avasújvárosi Talna is áldozatul esett a szatmári csapatnak.

Lucian Homorozan edzőjátékos legényei egyébként másfél hét alatt két megyei finálét buktak el, mindkettőt valamelyik Olimpia ellen: a Liga 4 döntőjében a Szatmárnémeti VSK Olimpia verte a piros-fehéreket, a Román Kupában pedig az Olimpia MCMXXI győzte le őket.

Vasárnap késő délután a Someșul-pályán rendezték meg a kupafinálét. A 17 órai kezdés előtt egy órával „leszakadt az ég”, viszont mindezek ellenére a játéktér kifogástalan állapotban maradt. Az eső lehűtötte a levegő hőmérsékletét, ami kedvező volt játékosok számára, a lelátón pedig közel ezer néző várta, hogy ki viszi haza idén a trófeát: az avasújvárosiak a 2013-as siker után második alkalommal, vagy a szurkolói csapat először?

Az első negyvenöt perc kiegyenlített játékot hozott, viszont az Olimpia szerencsésebb volt: a 23. percben Răzvan Vonet egy ellentámadás végén vezetéshez juttatta a csapatát (0–1).

Jöhetett volna az egyenlítés is, viszont Casian Bere labdája a felső lécen pattant.

A szünet után ismét eleredt az eső, az Olimpia pedig bezárt a kapuja elé. A hajráig sikerült állni az újvárosi rohamokat, de szerencse is kellett a vezetés megőrzéséhez, hiszen Alin Negru labdája is felső lécről pattant vissza. A 80. percben viszont megtört a jég: Ioan Boje jobb oldalról, az 5-ös sarkáról emelt Vlăduț Duca kapujának hosszú sarkába (1–1).

A végéig nem változott az eredmény, így következhettek a 11-es rúgások. Az első körben Florin Puți és Negru is hozta a kötelezőt, majd Vonet és Boje lövései találtak be. Denis Chivari találata után Bere lövését védte Duca, a negyedik körben pedig Bogdan Ile góljával 4–2-re vezetett az Olimpia. Michel Fedorca a kapu fölé bombázott, így kezdődhetett a sárga-kékek önfeledt ünneplése.

Ezzel megrövidítette nyári vakációját az Olimpia MCMXXI, ugyanis július 31-én már pályára lép a csapat a sorozat országos selejtezőjének első fordulójában. Ellenfele egy szomszédos megye kupagyőztese, vagy egy alsóházi Liga 3-as csapat lehet. A sorsolást később rendezi meg a román szövetség.

Labdarúgó Román Kupa, döntő

Avasújvárosi Talna – Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI 1–1 (0–1), 11-es rúgások után 2–4.

Gólszerzők: Boje (80. perc), illetve Vonet (23.).

Talna: Daniel Miclea – Radu Zaharia, Ioan Boje, Casian Bere, Lucian Homorozan, Florin Zaszlati, Kovács Attila, Erdei Sándor, Denis Filip, Rareș Demian, Medve Dávid. Kispad: Michel Fedorca, George Botoș, Alin Negru, Büte János, Denis Vasvari, Dumitru Torz, Alex Velea. Edző: Lucian Homorozan.

Olimpia: Vlăduț Duca – Bogdan Ile, Nagy Leonard, Călin Turșuc, Gheorghe Filimon, George Lăpușan, Răzvan Vonet, Denis Chivari, Ioan Cuth, Florin Puți, Erich Srepler. Kispad: Adrian Crișan, Sergiu Pop-Silaghi, Marius Mihai, Lakatos István, Mihai Sician, Nagy Norbert, Patrick Mitrașca. Vezetőedző: Ioan Donca.

Szöveg: Pesek Attila

Fotó: Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...