Az olvasás került a figyelem középpontjába
Utoljára módositva: 2019-09-30 10:08:30

A tizedik alkalommal megtartott Könyvtárak Éjszakája rendezvény gyerekek és felnőttek számára egyaránt biztosított programot, és felhívta a figyelmet az olvasás fontosságára.

Pénteken a Szatmár Megyei Könyvtár tizedik alkalommal rendezte meg a Könyvtárak Éjszakáját. A rendezvényen a felnőttek számára az olvasóteremben, a gyerekek számára pedig a multimédia-teremben tartottak programokat. Lacrima Camelia Istrăuan, a Szatmár Megyei Könyvtár igazgatója a rendezvény fontosságát méltatta, majd ismertette a könyvtár szerepének fontosságát a Szatmár megyei lakosság életében. A megyei könyvtár igyekszik lépést tartani a korral, lehetőséget teremt az internetes olvasásra, de legfőbb feladatának a könyvtár meglévő állományának a megtartását, valamint a legújabb kötetek beszerzését tartja.

A szatmárnémeti Avram Iancu és a Bălescu–Petőfi általános iskolák diákjai Inovan-Bertók Renáta zenetanár vezetésével rövid műsort adtak elő, ezzel is emelve a rendezvény hangulatát.

Paula Horotan, a Szatmár Megyei Könyvtár aligazgatója az intézmény programjairól adott tájékoztatást, Camelia Dumitru, a Könyvtárak Országos Szövetségének elnöke pedig ismertette azokat a projekteket, amelyek folyamatban vannak, és részt vehet bennük minden könyvtár, de a szövetség várja az új kezdeményezéseket is.

A továbbiakban könyvbemutatók és könyvkiadók bemutatkozása várta az érdeklődőket. Volt divatbemutató is, végül Török József, a Vetési Kulturális Központ vezetője saját megzenésített verseiből adott elő néhányat.

A multimédia-teremben a gyerekek számára szerveztek programokat. Volt meseolvasás, felidézték Harry Potter világát, együtt olvastak fel gyerekek és felnőttek, de nem maradt el a játék sem. Minden programnak az volt a célja, hogy a gyerekek megszeressék a könyvtárat, eljussanak a könyvekhez, és felkeltsék bennük az olvasás iránti érdeklődést.

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...