Az olvasás került a figyelem középpontjába
Utoljára módositva: 2019-09-30 10:08:30

A tizedik alkalommal megtartott Könyvtárak Éjszakája rendezvény gyerekek és felnőttek számára egyaránt biztosított programot, és felhívta a figyelmet az olvasás fontosságára.

Pénteken a Szatmár Megyei Könyvtár tizedik alkalommal rendezte meg a Könyvtárak Éjszakáját. A rendezvényen a felnőttek számára az olvasóteremben, a gyerekek számára pedig a multimédia-teremben tartottak programokat. Lacrima Camelia Istrăuan, a Szatmár Megyei Könyvtár igazgatója a rendezvény fontosságát méltatta, majd ismertette a könyvtár szerepének fontosságát a Szatmár megyei lakosság életében. A megyei könyvtár igyekszik lépést tartani a korral, lehetőséget teremt az internetes olvasásra, de legfőbb feladatának a könyvtár meglévő állományának a megtartását, valamint a legújabb kötetek beszerzését tartja.

A szatmárnémeti Avram Iancu és a Bălescu–Petőfi általános iskolák diákjai Inovan-Bertók Renáta zenetanár vezetésével rövid műsort adtak elő, ezzel is emelve a rendezvény hangulatát.

Paula Horotan, a Szatmár Megyei Könyvtár aligazgatója az intézmény programjairól adott tájékoztatást, Camelia Dumitru, a Könyvtárak Országos Szövetségének elnöke pedig ismertette azokat a projekteket, amelyek folyamatban vannak, és részt vehet bennük minden könyvtár, de a szövetség várja az új kezdeményezéseket is.

A továbbiakban könyvbemutatók és könyvkiadók bemutatkozása várta az érdeklődőket. Volt divatbemutató is, végül Török József, a Vetési Kulturális Központ vezetője saját megzenésített verseiből adott elő néhányat.

A multimédia-teremben a gyerekek számára szerveztek programokat. Volt meseolvasás, felidézték Harry Potter világát, együtt olvastak fel gyerekek és felnőttek, de nem maradt el a játék sem. Minden programnak az volt a célja, hogy a gyerekek megszeressék a könyvtárat, eljussanak a könyvekhez, és felkeltsék bennük az olvasás iránti érdeklődést.

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...