Az önkénteseket ünnepelte a Caritas
Utoljára módositva: 2018-12-07 11:16:41

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet munkáját idén közel háromszáz fiatal önkéntes segítette. December 5-én, az önkéntesség világnapján a szervezet ünnepség keretében elismerésben részesítette mindazokat, akik rendszeresen támogatták tevékenységét.

Az önkéntesség világnapja alkalmából a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Pál Közösségi Központja ünnepélyes keretek között ismerte el azoknak az önkénteseknek az érdemeit, akik az év folyamán segítették a szervezet tevékenységét.

A Szent Pál Központban december 5-én megtartott eseményen olyan önkéntesek voltak jelen, akik a 2018-as év folyamán több mint 20 órát tevékenykedtek aktívan a közösségért. Román János vezérigazgató és Simai Éva önkénteskoordinátor összesen 49 önkéntesnek adott át elismerő oklevelet és ajándékcsomagot. Mike Sabrina, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákja, a Szatmárnémeti Református Gimnáziumba járó Fűlep Izabella, valamint Zimbru Damian és Ardelean Andrei, az I. C. Brătianu Műszaki Kollégium tanulói külön is meg lettek dicsérve, ők ugyanis több mint 40 órát önkénteskedtek 2018-ban, és Simai Éva elmondása szerint olyan nagyszerű, önzetlen emberek, akikre mindig, mindenben számíthatott a Caritas.

A lelkes segítség, amelyet az önkéntesek nyújtottak, nagyon sokrétű volt. A jelenlévők nagy része komoly feladatot vállalt a Caritas éves jótékonysági és szolidaritási rendezvényeinek — a Jótékonysági Séta (Caritas Charity Walk) és az Egymillió csillag — szervezésében és lebonyolításában. A szervezet gyermekintézményeinek egykori kedvezményezettjei sok esetben olyannyira megszerették pedagógusaikat és magát az intézményt, hogy szívesen segítik önkéntesként a központok mindennapi tevékenységét. A szatmárnémeti Barátság Házában, az erdődi Integrettóban, valamint a túrterebesi Szent Márton Központban több ilyen önkéntes is tevékenykedett ebben az évben: részt vettek a foglalkozásokon, rendszeresen bekapcsolódtak a központokban megszervezett események előkészítésébe, de a nagyobb feladatokat is szívesen vállalták — így az Integrettóban nyáron egy tizenkét fős önkéntescsapat egy hét alatt újjá varázsolta a játszóteret. Az iskolai vakációban több diák is örömmel áldozta szabadidejét arra, hogy a Szent Jakab Idősnapközit látogató nyugdíjasokkal beszélgessen, sétáljon, egy kis fényt, reményt vigyen be az életükbe.

A Caritas Szent Pál Központja 14 szatmárnémeti oktatási intézménnyel működik együtt az önkéntesség terén. A szerdai ünnepség keretében ezen iskolák önkénteskoordinátorai is elismerésben részesültek, hiszen jelentős szerepük volt a diákoknak a jótettek felé való irányításában, motiválásában.

Román János vezérigazgató kihangsúlyozta, hogy a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet jövőre is számít e lelkes, összekovácsolódott, a közösség iránt elkötelezett önkéntescsapat minden tagjára.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...