Az önkénteseket ünnepelte a Caritas
Utoljára módositva: 2018-12-07 11:16:41

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet munkáját idén közel háromszáz fiatal önkéntes segítette. December 5-én, az önkéntesség világnapján a szervezet ünnepség keretében elismerésben részesítette mindazokat, akik rendszeresen támogatták tevékenységét.

Az önkéntesség világnapja alkalmából a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Pál Közösségi Központja ünnepélyes keretek között ismerte el azoknak az önkénteseknek az érdemeit, akik az év folyamán segítették a szervezet tevékenységét.

A Szent Pál Központban december 5-én megtartott eseményen olyan önkéntesek voltak jelen, akik a 2018-as év folyamán több mint 20 órát tevékenykedtek aktívan a közösségért. Román János vezérigazgató és Simai Éva önkénteskoordinátor összesen 49 önkéntesnek adott át elismerő oklevelet és ajándékcsomagot. Mike Sabrina, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákja, a Szatmárnémeti Református Gimnáziumba járó Fűlep Izabella, valamint Zimbru Damian és Ardelean Andrei, az I. C. Brătianu Műszaki Kollégium tanulói külön is meg lettek dicsérve, ők ugyanis több mint 40 órát önkénteskedtek 2018-ban, és Simai Éva elmondása szerint olyan nagyszerű, önzetlen emberek, akikre mindig, mindenben számíthatott a Caritas.

A lelkes segítség, amelyet az önkéntesek nyújtottak, nagyon sokrétű volt. A jelenlévők nagy része komoly feladatot vállalt a Caritas éves jótékonysági és szolidaritási rendezvényeinek — a Jótékonysági Séta (Caritas Charity Walk) és az Egymillió csillag — szervezésében és lebonyolításában. A szervezet gyermekintézményeinek egykori kedvezményezettjei sok esetben olyannyira megszerették pedagógusaikat és magát az intézményt, hogy szívesen segítik önkéntesként a központok mindennapi tevékenységét. A szatmárnémeti Barátság Házában, az erdődi Integrettóban, valamint a túrterebesi Szent Márton Központban több ilyen önkéntes is tevékenykedett ebben az évben: részt vettek a foglalkozásokon, rendszeresen bekapcsolódtak a központokban megszervezett események előkészítésébe, de a nagyobb feladatokat is szívesen vállalták — így az Integrettóban nyáron egy tizenkét fős önkéntescsapat egy hét alatt újjá varázsolta a játszóteret. Az iskolai vakációban több diák is örömmel áldozta szabadidejét arra, hogy a Szent Jakab Idősnapközit látogató nyugdíjasokkal beszélgessen, sétáljon, egy kis fényt, reményt vigyen be az életükbe.

A Caritas Szent Pál Központja 14 szatmárnémeti oktatási intézménnyel működik együtt az önkéntesség terén. A szerdai ünnepség keretében ezen iskolák önkénteskoordinátorai is elismerésben részesültek, hiszen jelentős szerepük volt a diákoknak a jótettek felé való irányításában, motiválásában.

Román János vezérigazgató kihangsúlyozta, hogy a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet jövőre is számít e lelkes, összekovácsolódott, a közösség iránt elkötelezett önkéntescsapat minden tagjára.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...