Az önkéntességet népszerűsítik
Utoljára módositva: 2019-09-19 12:24:46

Tíz tanintézményt látogat meg szeptember 30-ig az önkéntességet népszerűsítő karaván: szatmárnémeti civil szervezetek és intézmények munkatársai tájékoztatják az önkéntességről a diákokat.

Mintegy 15 szatmári civil szervezet és intézmény fogott össze, hogy szeptember 17–30. között az önkéntesség fontosságáról és az abban rejlő lehetőségekről tájékoztassa a szatmárnémeti tanintézmények diákjait. Az Önkéntesség – forrás a közösség számára 2019-ben című projekt arra hivatott, hogy a diákok megismerjék a városban működő, önkénteskedési lehetőséget biztosító intézmények és civil szervezetek tevékenységi profilját. A projekt a helyi tanács egyik ifjúsági kezdeményezése a Szatmár Megyei Kulturális és Sportigazgatóság égisze alatt.

Annak érdekében, hogy az önkéntességben rejlő nagyszerű lehetőségeket minél több diák megismerhesse, számos iskola kapcsolódik be a programba, teret engedve a kampány során megtartott tájékoztató előadások bemutatásának.

Szeptember 17-ei kezdettel, egészen a hónap végéig összesen 10 tanintézménybe látogat el az a csapat, amely a különböző intézményekből és civil szervezetekből verbuválódott össze, hogy bátorítsa a diákokat, vállaljanak önkéntes feladatokat. Ezekben a napokban számos román tannyelvű tanintézmény mellett a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumba, a Szatmárnémeti Református Gimnáziumba, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumba, az Aurel Popp Művészeti Líceumba és a Johann Ettinger Német Líceumba is eljutott, illetve eljut a tájékoztató karaván.

Az előadások során interaktív bemutatókat is tartanak, amelyek során a diákok máris kipróbálhatják, milyen önfejlesztő lehetőségek várnak rájuk egy-egy szervezet önkénteseiként.

Ugyanakkor a tájékoztató során a szervezők ismertetik az Önkéntesek Fesztiváljának programját is, amely rendezvényre októberben kerül majd sor, s ennek során ismét bemutatkoznak mindazon szervezetek, amelyek önkénteskedési lehetőséget tudnak felajánlani a szatmári fiatalság számára.

A hónap végéig tartó, 10 iskolát érintő karaván során többek között bemutatkozik a Stea Egyesület, a Szatmár Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság, a Drogprevenciós Központ, a Caiac SMile Kajakos Egyesület, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség, a Vöröskereszt stb.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...