Az önkéntességet népszerűsítik
Utoljára módositva: 2019-09-19 12:24:46

Tíz tanintézményt látogat meg szeptember 30-ig az önkéntességet népszerűsítő karaván: szatmárnémeti civil szervezetek és intézmények munkatársai tájékoztatják az önkéntességről a diákokat.

Mintegy 15 szatmári civil szervezet és intézmény fogott össze, hogy szeptember 17–30. között az önkéntesség fontosságáról és az abban rejlő lehetőségekről tájékoztassa a szatmárnémeti tanintézmények diákjait. Az Önkéntesség – forrás a közösség számára 2019-ben című projekt arra hivatott, hogy a diákok megismerjék a városban működő, önkénteskedési lehetőséget biztosító intézmények és civil szervezetek tevékenységi profilját. A projekt a helyi tanács egyik ifjúsági kezdeményezése a Szatmár Megyei Kulturális és Sportigazgatóság égisze alatt.

Annak érdekében, hogy az önkéntességben rejlő nagyszerű lehetőségeket minél több diák megismerhesse, számos iskola kapcsolódik be a programba, teret engedve a kampány során megtartott tájékoztató előadások bemutatásának.

Szeptember 17-ei kezdettel, egészen a hónap végéig összesen 10 tanintézménybe látogat el az a csapat, amely a különböző intézményekből és civil szervezetekből verbuválódott össze, hogy bátorítsa a diákokat, vállaljanak önkéntes feladatokat. Ezekben a napokban számos román tannyelvű tanintézmény mellett a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumba, a Szatmárnémeti Református Gimnáziumba, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumba, az Aurel Popp Művészeti Líceumba és a Johann Ettinger Német Líceumba is eljutott, illetve eljut a tájékoztató karaván.

Az előadások során interaktív bemutatókat is tartanak, amelyek során a diákok máris kipróbálhatják, milyen önfejlesztő lehetőségek várnak rájuk egy-egy szervezet önkénteseiként.

Ugyanakkor a tájékoztató során a szervezők ismertetik az Önkéntesek Fesztiváljának programját is, amely rendezvényre októberben kerül majd sor, s ennek során ismét bemutatkoznak mindazon szervezetek, amelyek önkénteskedési lehetőséget tudnak felajánlani a szatmári fiatalság számára.

A hónap végéig tartó, 10 iskolát érintő karaván során többek között bemutatkozik a Stea Egyesület, a Szatmár Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság, a Drogprevenciós Központ, a Caiac SMile Kajakos Egyesület, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség, a Vöröskereszt stb.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...