×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Az önkéntességet népszerűsítik

2019.09.19 - 11:59
Megosztas :
 • Az önkéntességet népszerűsítik

  Tíz tanintézményt látogat meg szeptember 30-ig az önkéntességet népszerűsítő karaván: szatmárnémeti civil szervezetek és intézmények munkatársai tájékoztatják az önkéntességről a diákokat.

  Mintegy 15 szatmári civil szervezet és intézmény fogott össze, hogy szeptember 17–30. között az önkéntesség fontosságáról és az abban rejlő lehetőségekről tájékoztassa a szatmárnémeti tanintézmények diákjait. Az Önkéntesség – forrás a közösség számára 2019-ben című projekt arra hivatott, hogy a diákok megismerjék a városban működő, önkénteskedési lehetőséget biztosító intézmények és civil szervezetek tevékenységi profilját. A projekt a helyi tanács egyik ifjúsági kezdeményezése a Szatmár Megyei Kulturális és Sportigazgatóság égisze alatt.

  Annak érdekében, hogy az önkéntességben rejlő nagyszerű lehetőségeket minél több diák megismerhesse, számos iskola kapcsolódik be a programba, teret engedve a kampány során megtartott tájékoztató előadások bemutatásának.

  Szeptember 17-ei kezdettel, egészen a hónap végéig összesen 10 tanintézménybe látogat el az a csapat, amely a különböző intézményekből és civil szervezetekből verbuválódott össze, hogy bátorítsa a diákokat, vállaljanak önkéntes feladatokat. Ezekben a napokban számos román tannyelvű tanintézmény mellett a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumba, a Szatmárnémeti Református Gimnáziumba, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumba, az Aurel Popp Művészeti Líceumba és a Johann Ettinger Német Líceumba is eljutott, illetve eljut a tájékoztató karaván.

  Az előadások során interaktív bemutatókat is tartanak, amelyek során a diákok máris kipróbálhatják, milyen önfejlesztő lehetőségek várnak rájuk egy-egy szervezet önkénteseiként.

  Ugyanakkor a tájékoztató során a szervezők ismertetik az Önkéntesek Fesztiváljának programját is, amely rendezvényre októberben kerül majd sor, s ennek során ismét bemutatkoznak mindazon szervezetek, amelyek önkénteskedési lehetőséget tudnak felajánlani a szatmári fiatalság számára.

  A hónap végéig tartó, 10 iskolát érintő karaván során többek között bemutatkozik a Stea Egyesület, a Szatmár Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság, a Drogprevenciós Központ, a Caiac SMile Kajakos Egyesület, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség, a Vöröskereszt stb.

  Cookie