Az onlinera figyel az ANAF
Utoljára módositva: 2017-05-19 17:53:25

Újbólaz elektronikus eladásokra fog összpontosítani az országos adóhatóság, az interneten eladott áruk után befolyó forgalmi adó értékét gyarapítaná.

Egy előzetes kockázatfelmérés már készült a romániai webboltokról

Ismét azt ellenőrzi az ANAF, hogy az elektronikus piactereken eladott áruk után befizetik-e az áfát az eladók, nemcsak a nagy internetes kereskedőcégeket fogják vizsgálni, hanem azokat a magánszemélyeket is, akik üzleti megfontolásból árulnak internetes apróhirdetési oldalakon. Látogatószám, raktárkészlet és a becsült forgalom alapján egy előzetes kockázatfelmérés már készült a romániai webboltokról. Akik saját holmijaikat, megunt használati tárgyaikat vagy elektronikai cikkeiket adják el az interneten, nincsenek az adószedők látószögében, az alkalmi eladókat nem monitorizálják. Hatvan százalékos áfabefizetési hajlandóságot mért az ANAF az év korábbi szakaszában, ami négy és félmilliárd lejes hiányt jelent, ebből szeretne lefaragni azzal, hogy górcső alá veszi az e-kereskedelmet. A könnyebbik utat választja ezáltal az adóhatóság, mostanra a saját adatbázisával interneten keresztül állandó kapcsolatban lévő pénztárgép-rendszer bevezetésén kellene gőzerővel dolgoznia, de ezen a téren folyamatosan halasztgat. Nemcsak az internetes kereskedésből szerzett pénzek adóvonzatát fogja figyelni az elkövetkező időszakban az ANAF, de a futárcégek külföldről érkező csomagjain és az EU-n kívülről érkező postai küldeményeken is rajta tartja majd a szemét azért, hogy kiszűrje és befizetésre bírhassa a vámbefizetési kötelezettség alól kibúvó címzetteket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...