Az onlinera figyel az ANAF
Utoljára módositva: 2017-05-19 17:53:25

Újbólaz elektronikus eladásokra fog összpontosítani az országos adóhatóság, az interneten eladott áruk után befolyó forgalmi adó értékét gyarapítaná.

Egy előzetes kockázatfelmérés már készült a romániai webboltokról

Ismét azt ellenőrzi az ANAF, hogy az elektronikus piactereken eladott áruk után befizetik-e az áfát az eladók, nemcsak a nagy internetes kereskedőcégeket fogják vizsgálni, hanem azokat a magánszemélyeket is, akik üzleti megfontolásból árulnak internetes apróhirdetési oldalakon. Látogatószám, raktárkészlet és a becsült forgalom alapján egy előzetes kockázatfelmérés már készült a romániai webboltokról. Akik saját holmijaikat, megunt használati tárgyaikat vagy elektronikai cikkeiket adják el az interneten, nincsenek az adószedők látószögében, az alkalmi eladókat nem monitorizálják. Hatvan százalékos áfabefizetési hajlandóságot mért az ANAF az év korábbi szakaszában, ami négy és félmilliárd lejes hiányt jelent, ebből szeretne lefaragni azzal, hogy górcső alá veszi az e-kereskedelmet. A könnyebbik utat választja ezáltal az adóhatóság, mostanra a saját adatbázisával interneten keresztül állandó kapcsolatban lévő pénztárgép-rendszer bevezetésén kellene gőzerővel dolgoznia, de ezen a téren folyamatosan halasztgat. Nemcsak az internetes kereskedésből szerzett pénzek adóvonzatát fogja figyelni az elkövetkező időszakban az ANAF, de a futárcégek külföldről érkező csomagjain és az EU-n kívülről érkező postai küldeményeken is rajta tartja majd a szemét azért, hogy kiszűrje és befizetésre bírhassa a vámbefizetési kötelezettség alól kibúvó címzetteket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...