Az öröm mennyei, a megvalósítása földi
Utoljára módositva: 2015-12-28 10:23:13

Ha csak három napig tart karácsony csodája lelkünkben és életünkben, akkor bennünk van a hiba. Mozduljunk ki a jó érdekében hétköznapjainkból, menjünk közelebb Jézushoz, menjünk csodát látni — akár a kíváncsi pásztorok, akik elindultak a kisdedhez.

Úrvacsoravétellel zárult az ünnepi istentisztelet

„Az elmúlt napokban számtalanszor mondtuk mi magunk is és fogadtuk is a jókívánságot: Boldog karácsonyt! De ha elmúlik karácsony ünnepe, milyen lesz az életed?” — tette fel a kérdést a szatmár-kültelki református templom híveinek Nt. Higyed János lelkipásztor ünnepi prédikációjában, melynek alapigéje Lukács evangéliuma második fejezetének 15. és 20. verséből szólt a gyülekezethez. Mert bár egyenlőségjel kívánkozik a boldog karácsony és a boldog élet közé, legtöbbször azonban nem folytatódik sem a karácsony, sem a boldogság — mert nem maradtunk közel Jézushoz. „Jöjjetek Krisztust dicsérni — ez egy egész életprogram, de ha csak három napig tart a csoda lelkünkben és életünkben, akkor bennünk van a baj. Egy helyben állunk és várjuk a csodát — még ezzel sincs gond, hiszen Isten tudja az utat és megérkezik hozzánk. De tanuljunk a pásztoroktól, akik kíváncsiak és el is mennek Jézushoz, a kisgyermekhez. Miután elmentek tőlük az angyalok a mennybe, a pásztorok így szóltak egymáshoz: menjünk el Betlehembe, és nézzük meg azt, ami ott történt, amit az Úr tudtunkra adott. Kacagni való, ha elvárjuk, hogy egy kisded jöjjön hozzánk — de legyünk mi is kíváncsiak és menjünk el mi hozzá. Elmenni, látni, hallani — nem könnyen mozdulunk, még ünnepkor, a templomba sem. Amikor csodát kell látni, amikor égi indíttatásunk van, akkor is nehezen moccanunk a jó érdekében a hétköznapokból. Pedig csak a templomig kellene eljutni — közelebb menni és közelebb jutni Jézushoz. Akik messze állnak, nem látják a részleteket. Csak a felszínt érzékelik és felszínes lesz az ünnepük, mert nem látják a lényeget. Aki messze áll, nem is lát, nem is hall jól. Végigtapogatjuk az ünnepet, és szeretnénk biztatót hallani, de ehhez közelebb kell mennünk Jézushoz. Lássuk meg karácsony lényegét és halljuk meg igazi üzenetét — menjünk közelebb a Megváltóhoz. Aki oly sokszor gyógyított vakokat, süketeket, némákat, annyira közel engedte Magához őket, hogy azok meggyógyulva ott is maradtak és tanítványok lettek. Lelki és szellemi fogyatékosok vagyunk, mert nem látjuk a dolgok lényegét, csak a felszínt — menjünk közelebb Jézushoz. Hogy meggyógyuljunk, hogy boldogságunk ne múljon el és ne legyen múlandó az ünnep” — mondta az igehirdető.

Szabó Kinga Mária

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...