Az óvodások is kivették a részüket a munkából
Utoljára módositva: 2019-10-18 17:17:04

Nem csak megnézték, hogyan készül a hordós savanyú káposzta, de a téli vitaminbomba berakásának folyamatából is kivették a részüket tegnap a szatmárnémeti Hám János Óvoda gyermekei.

Egyik legfinomabb savanyúságunk a savanyú káposzta, melyből nem csak sok finomság készíthető, de nagyon egészséges is, hiszen tele van vitaminokkal. Jól tudják már ezt a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Líceumhoz tartozó óvoda apróságai is, akik pénteken azt is megtanulták, hogyan készül a hideg időszak egyik örök kedvence, a savanyú káposzta. Amint azt Lieb Andrea óvodavezetőtől megtudtuk, korábban még nem volt példa erre: most első ízben mutatták meg a kicsiknek, hogyan készül télire a savanyú káposzta, melyet a hideg időszakban rendszeresen fogyasztanak ők is a napi menü részeként.

A gyönyörű őszi, szikrázó napsütésben egymás után vonultak ki a csoportok az udvarra, ahol a gyerkőcök megtekinthették, hogyan is kell eltenni ezt az ízletes vitaminbombát: hogyan kell legyalulni az édes káposztát, milyen fűszerekkel kell megadni a savát-borsát, ezt követően pedig hogyan is kerül a hordóba, hogyan kell beledöngölni. Az apróságok segítségével nem kevesebb mint 130 kilogramm káposzta került a hordókba, melyből pár hét múlva, az ebéd mellé már közösen falatozhatnak az óvodások.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...