Az RMDSZ-böllérverseny idei helyszíne: Sárköz
Utoljára módositva: 2014-01-19 17:36:42

Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete idén is megszervezi legnagyobb téli rendezvényét, a megyei böllérversenyt, immár negyedik alkalommal. Idén Sárközújlak ad otthont a rendezvénynek.

 

Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete idén is megszervezi legnagyobb téli rendezvényét, a megyei böllérversenyt. Mivel vándorrendezvényről van szó, a helyszín is változik évről évre, ahogy a csapatok száma is. Idén a sárközújlaki csapat vállalta magára a szervezéssel járó feladatokat, így február 8-án Sárközújlakra „költöznek” az RMDSZ Szatmár megyében működő helyi szervezeteinek tagjaiból álló tízfős csapatok. Szatmárhegy, Túrterebes és Nagykároly már bebizonyították, hogy ennek az eseménynek helye van a Szatmár megyei rendezvények palettáján. A benevező csapatok január 31-ig írásban vagy a megadott telefonszámon jelezhetik részvételi szándékukat. „Második éve bevezetett szokás, lehetőség van arra, hogy otthonról hozzanak levágandó sertést, de a feldolgozandó disznó fogyasztásra való alkalmasságát állatorvosi igazolással kell bizonyítani. Állatorvos és egészségügyi pont a helyszínen is lesz” — árulta el Tasnádi István, a böllérverseny főszervezője, akitől azt is megtudtuk, hogy a szalmát ingyen kapják a csapatok, amelyek tagjainak számát tíz főben korlátozták. Minden részt vevő csapatnak magával kell hoznia a disznótoros ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalókat (szerszámok, asztalok, sátor, tűzhely, edények, gázpalackok, rizs, bél, fűszerek stb.). Ezen felül — a rendezvény színvonalát emelendő — nyugodtan hozhat mindenki hagyományos tárgyakat (fateknő, régi hurkatöltő, díszítőkendők stb.), amelyeket kiállíthatnak a saját területükre, hiszen ezt is díjazza majd a zsűri. Természetesen a főbb kategóriákon túl — mint amilyen a legjobb fogópálinka, a legízletesebb forralt bor, a leghosszabb kolbász — a hagyományostól eltérő ízesítésű hurkáknak és más disznóvágáson megszokott ételeknek is helye van a megmérettetésen. Ez utóbbiakra bőven volt már példa az előző években. Mivel a helyszínen nincs fedett terület, a szervezők arra kérnek minden csapatot, hogy saját maga gondoskodjon a megfelelő sátorról, hogy rosszabb időjárási körülmények között se kelljen emiatt abbahagyni a munkát, majd a mulatozást. Az nem kérdés, hogy a szakértő zsűri fogja eldönteni, hogy ki nyeri a versenyt, s ezzel együtt a díjakat is, a kérdés már csak az, hogy idén melyik csapat bizonyul a legeredményesebbnek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...