Az RMDSZ-böllérverseny idei helyszíne: Sárköz
Utoljára módositva: 2014-01-19 17:36:42

Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete idén is megszervezi legnagyobb téli rendezvényét, a megyei böllérversenyt, immár negyedik alkalommal. Idén Sárközújlak ad otthont a rendezvénynek.

 

Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete idén is megszervezi legnagyobb téli rendezvényét, a megyei böllérversenyt. Mivel vándorrendezvényről van szó, a helyszín is változik évről évre, ahogy a csapatok száma is. Idén a sárközújlaki csapat vállalta magára a szervezéssel járó feladatokat, így február 8-án Sárközújlakra „költöznek” az RMDSZ Szatmár megyében működő helyi szervezeteinek tagjaiból álló tízfős csapatok. Szatmárhegy, Túrterebes és Nagykároly már bebizonyították, hogy ennek az eseménynek helye van a Szatmár megyei rendezvények palettáján. A benevező csapatok január 31-ig írásban vagy a megadott telefonszámon jelezhetik részvételi szándékukat. „Második éve bevezetett szokás, lehetőség van arra, hogy otthonról hozzanak levágandó sertést, de a feldolgozandó disznó fogyasztásra való alkalmasságát állatorvosi igazolással kell bizonyítani. Állatorvos és egészségügyi pont a helyszínen is lesz” — árulta el Tasnádi István, a böllérverseny főszervezője, akitől azt is megtudtuk, hogy a szalmát ingyen kapják a csapatok, amelyek tagjainak számát tíz főben korlátozták. Minden részt vevő csapatnak magával kell hoznia a disznótoros ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalókat (szerszámok, asztalok, sátor, tűzhely, edények, gázpalackok, rizs, bél, fűszerek stb.). Ezen felül — a rendezvény színvonalát emelendő — nyugodtan hozhat mindenki hagyományos tárgyakat (fateknő, régi hurkatöltő, díszítőkendők stb.), amelyeket kiállíthatnak a saját területükre, hiszen ezt is díjazza majd a zsűri. Természetesen a főbb kategóriákon túl — mint amilyen a legjobb fogópálinka, a legízletesebb forralt bor, a leghosszabb kolbász — a hagyományostól eltérő ízesítésű hurkáknak és más disznóvágáson megszokott ételeknek is helye van a megmérettetésen. Ez utóbbiakra bőven volt már példa az előző években. Mivel a helyszínen nincs fedett terület, a szervezők arra kérnek minden csapatot, hogy saját maga gondoskodjon a megfelelő sátorról, hogy rosszabb időjárási körülmények között se kelljen emiatt abbahagyni a munkát, majd a mulatozást. Az nem kérdés, hogy a szakértő zsűri fogja eldönteni, hogy ki nyeri a versenyt, s ezzel együtt a díjakat is, a kérdés már csak az, hogy idén melyik csapat bizonyul a legeredményesebbnek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mivel leped meg a párod Valentin-nap alkalmából?
Mozival
Romantikus vacsorával
Virággal vagy édességgel
Ékszerrel
Nem szoktuk ünnepelni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...