Az új frakcióvezető szerint Maskulik jól végezte a dolgát
Utoljára módositva: 2014-04-22 12:39:16

Nagy port kavart Maskulik eltávolítása a Szatmárnémeti Helyi Tanács RMDSZ–frakciójának éléről. Az eltávolítás okairól és a frakció céljairól Magyar Lórándot, az új frakcióvezetőt kérdeztük.

 

Magyar Lóránd

— Két dolgot szeretnénk megkülönböztetni — hangsúlyozta Magyar Lóránd. — Nem arról van szó, hogy az RMDSZ városi választmánya elégedetlen lett volna Maskulik Csaba tevékenységével, hanem arról, hogy a szervezet működési szabályzatának értelmében évente kell frakcióvezetőt választani. Annak ellenére, hogy Bukarestben kormányszinten az RMDSZ részt vesz a kormányban, Szatmárnémetiben nem oszlott fel az USL, ezt tudomásul kell venni és ennek megfelelően kell politizálni, helyi szinten ellenzékben vagyunk és ellenzékben maradunk mindaddig, amíg Szatmárnémetinek nem lesz magyar alpolgármestere.

Magyar hozzátette: az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a várost kormányzó Szociáldemokrata Párttal (PSD) kell megtalálják a közös utat ahhoz, hogy eredményeket tudjanak elérni. „Ez nem jelenti azt, hogy mindenben a jelenlegi polgármester elképzeléseit kell támogassuk és fejet kell hajtanunk minden óhajának. Ha olyan elképzelésekkel találkozunk, amelyekkel nem értünk egyet, akkor kinyilvánítjuk ellenzéki státuszunkat és bíráljuk a polgármestert. Úgy szeretnénk politizálni, hogy az ellenzéki státuszunk megmaradjon ahelyett, hogy fejjel rohannánk a falnak. Nem akarunk egy teljesen radikális vonalat képviselni, hiszen kénytelenek vagyunk együttműködni a polgármesterrel. A legutóbbi (márciusi) tanácsülésen voltak olyan napirendi pontok, ahol az RMDSZ a PNL-vel szavazott. Mivel mi kilencen vagyunk, bármelyik nagy párttal tudunk többséget alkotni. Most nyitott a helyzet, de a távlatokban gondolkodva a PSD-vel fogunk együttműködni, viszont, ha nem kapjuk meg az alpolgármesteri széket és a városmenedzseri tisztséget az általunk megszabott időig (június 15), akkor továbbra is ellenzékben maradunk és így fogunk politizálni az elkövetkező időben.

Ebben az évben több tervünk van. Ilyen a magyar iskolák támogatása, a színház különválása. Ennek eléréséhez számítunk a román kollégák támogatására, nem az a cél, hogy kiélezzük az ellentéteket, hanem az, hogy mindenki megértse, ez mindannyiunk számára úgy lesz jó” — szögezte le az új frakcióvezető.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:40
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:40
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...