Az új frakcióvezető szerint Maskulik jól végezte a dolgát
Utoljára módositva: 2014-04-22 12:39:16

Nagy port kavart Maskulik eltávolítása a Szatmárnémeti Helyi Tanács RMDSZ–frakciójának éléről. Az eltávolítás okairól és a frakció céljairól Magyar Lórándot, az új frakcióvezetőt kérdeztük.

 

Magyar Lóránd

— Két dolgot szeretnénk megkülönböztetni — hangsúlyozta Magyar Lóránd. — Nem arról van szó, hogy az RMDSZ városi választmánya elégedetlen lett volna Maskulik Csaba tevékenységével, hanem arról, hogy a szervezet működési szabályzatának értelmében évente kell frakcióvezetőt választani. Annak ellenére, hogy Bukarestben kormányszinten az RMDSZ részt vesz a kormányban, Szatmárnémetiben nem oszlott fel az USL, ezt tudomásul kell venni és ennek megfelelően kell politizálni, helyi szinten ellenzékben vagyunk és ellenzékben maradunk mindaddig, amíg Szatmárnémetinek nem lesz magyar alpolgármestere.

Magyar hozzátette: az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a várost kormányzó Szociáldemokrata Párttal (PSD) kell megtalálják a közös utat ahhoz, hogy eredményeket tudjanak elérni. „Ez nem jelenti azt, hogy mindenben a jelenlegi polgármester elképzeléseit kell támogassuk és fejet kell hajtanunk minden óhajának. Ha olyan elképzelésekkel találkozunk, amelyekkel nem értünk egyet, akkor kinyilvánítjuk ellenzéki státuszunkat és bíráljuk a polgármestert. Úgy szeretnénk politizálni, hogy az ellenzéki státuszunk megmaradjon ahelyett, hogy fejjel rohannánk a falnak. Nem akarunk egy teljesen radikális vonalat képviselni, hiszen kénytelenek vagyunk együttműködni a polgármesterrel. A legutóbbi (márciusi) tanácsülésen voltak olyan napirendi pontok, ahol az RMDSZ a PNL-vel szavazott. Mivel mi kilencen vagyunk, bármelyik nagy párttal tudunk többséget alkotni. Most nyitott a helyzet, de a távlatokban gondolkodva a PSD-vel fogunk együttműködni, viszont, ha nem kapjuk meg az alpolgármesteri széket és a városmenedzseri tisztséget az általunk megszabott időig (június 15), akkor továbbra is ellenzékben maradunk és így fogunk politizálni az elkövetkező időben.

Ebben az évben több tervünk van. Ilyen a magyar iskolák támogatása, a színház különválása. Ennek eléréséhez számítunk a román kollégák támogatására, nem az a cél, hogy kiélezzük az ellentéteket, hanem az, hogy mindenki megértse, ez mindannyiunk számára úgy lesz jó” — szögezte le az új frakcióvezető.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...