Az ünnepre készül a művészeti líceum
Utoljára módositva: 2018-12-14 11:52:28

Két ünnepváró programmal készülnek a karácsonyra az Aurel Popp Művészeti Líceum diákjai és tanárai, jövő héten két ízben is megtekinthető lesz az iskola karácsonyváró produkciója.

Tíz éve annak, hogy első ízben szervezte meg az Aurel Popp Művészeti Líceum a karácsonyi templomi koncertjét, akkor még a Kálvária-templomban. A hagyomány egy évtizeden át töretlen maradt, viszont néhány éve a Vasile Lucaciu utcai Nagyboldogasszony (Adormirea Măicii Domnului) ortodox katedrális ad otthont az eseménynek. Idén december 18-án, kedden délután 5 órától rendezik meg ünnepi műsorukat. A karácsonyi koncert során az iskola Excelsior és az V–VIII. osztályos diákokból álló kórusa lép fel Mészáros Gergely vezetésével, illetve az iskola zenekara Florea Ion vezetésével. A karácsonyi koncert során a legszebb karácsonyi dalokból és zeneművekből kapnak egy csokorra valót az érdeklődők. A szervezők minden szülőt, családtagot nagy szeretettel várnak.

A karácsonyi koncert után két nappal, december 20-án újabb ünnepi műsorral készülnek az iskola diákjai, Mesebeli karácsony címmel a szakszervezetek művelődési házában látják vendégül az érdeklődőket egy nagyjából háromórás, jótékonysági karácsonyi vásárral egybekötött rendezvényen.

Délután 5 órától az előkészítőtől a nyolcadik osztályig lépnek fel az iskola diákjai, majd egy közel egyórás szünet következik, mely idő alatt a művelődési ház előcsarnokában megtartott karácsonyi vásár lesz megtekinthető. Ezt követően a IX–XII. osztályos diákok fellépése következik különböző ünnepi műsorokkal. Lesznek csoportos és egyéni produkciók, fellépnek a zene és ének szakos diákok, míg a karácsonyi vásárra a képzőművészetet tanuó diákok készítik el a különböző, eladásra szánt ajándéktárgyaikat, ünnephez kötődő alkotásaikat. A befolyt összeget az iskola támogatására fogják fordítani.
Végül említést érdemel, hogy idén sem marad el az iskola szeretetdoboz-akciója. 13 éve 13 diákkal kezdték el a jótékony kezdeményezést, amely mára egészen kinőtte magát, és szinte az egész iskola hozzájárul egy kis kedvességgel a program sikeréhez. A december 17-éig összegyűjtött adományokat rászoruló családok, főként gyermekek kapják meg az ünnepeket megelőző periódusban.

 

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szelektíven gyűjtöd-e a szemetet?
Igen, mindig figyelek arra, hogy lehetőségeim szerint külön gyűjtsem a hulladékot
A háztartási hulladékot nem gyűjtöm szelektíven, de az elektronikai cikkeket külön szoktam leadni
Legfeljebb a papírt, műanyagot gyűjtöm külön
Nem gyűjtöm szelektíven a szemetet, hiszen a kukákban úgyis összekeverednek a hulladékok tapasztalataim szerint
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. március 25.
Talán nem azt hozod, amit várnak tőled, ami talán mindenkiben feszültséget kelt. Talán te magad is egyre feszültebb leszel a gondolattól, hogy mások nem elégedettek veled. Tudod, mit szoktál gondolni, amikor valaki elmeséli, hogy nem értik meg? Igen, azt, hogy a kommunikáció lenne a megoldás. Ez így van a te életedben is.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 25.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...