Az UPU helyett az ügyeletre is lehet menni
Utoljára módositva: 2017-08-12 09:58:42

A hosszú hétvége idején több szempontból is érdemesebb az ügyeleti központokat választani a sürgősségi helyett — tanácsolja a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) a lakosságnak.

Szatmár megyében összesen 18 ügyeleti központ fog működni hétvégén és a jövő hét eleji munkaszüneti napok idején — hívja fel a figyelmet erre a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP). Az ügyeleti központok olyan állandó székhellyel rendelkező egészségügyi egységek, ahol szükség esetén készek fogadni minden olyan személyt, aki sürgősségi ellátásra szorul, de állapota nem olyan súlyos, hogy kórházi ellátást igényelne, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e egészségbiztosítással. Ezek a betegellátók a nap 24 órájában állnak a páciensek rendelkezésére városi és vidéki környezetben egyaránt.

A DSP kéri a lakosságot, hogy amennyiben a szükség úgy hozza, forduljanak bátran az ügyeleti központokhoz, ezzel is tehermentesítve a megyei kórház sürgősségi osztályát (UPU). Azok, akik inkább az ügyeleti központokhoz fordulnak ellátásért, magukat is megkímélhetik az akár többórás várakozástól, amely a kórház sürgősségi osztályán alkalomadtán elkerülhetetlen.

A sürgősségin dolgozó orvosok gyakran állapítják meg, hogy a beérkező betegek java része olyan problémákkal keresi fel a sürgősségit, amelyeket a háziorvos is könnyen elláthatna, és megfelelő szakértelemmel kezelnék bármelyik ügyeleti központban.

Az ügyeleti központok orvosai felkészült, jó szakemberek, akik ugyanúgy megfelelő egészségügyi ellátást képesek nyújtani, mint a sürgősségi gárdás orvosai.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...