Az UPU helyett az ügyeletre is lehet menni
Utoljára módositva: 2017-08-12 09:58:42

A hosszú hétvége idején több szempontból is érdemesebb az ügyeleti központokat választani a sürgősségi helyett — tanácsolja a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) a lakosságnak.

Szatmár megyében összesen 18 ügyeleti központ fog működni hétvégén és a jövő hét eleji munkaszüneti napok idején — hívja fel a figyelmet erre a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP). Az ügyeleti központok olyan állandó székhellyel rendelkező egészségügyi egységek, ahol szükség esetén készek fogadni minden olyan személyt, aki sürgősségi ellátásra szorul, de állapota nem olyan súlyos, hogy kórházi ellátást igényelne, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e egészségbiztosítással. Ezek a betegellátók a nap 24 órájában állnak a páciensek rendelkezésére városi és vidéki környezetben egyaránt.

A DSP kéri a lakosságot, hogy amennyiben a szükség úgy hozza, forduljanak bátran az ügyeleti központokhoz, ezzel is tehermentesítve a megyei kórház sürgősségi osztályát (UPU). Azok, akik inkább az ügyeleti központokhoz fordulnak ellátásért, magukat is megkímélhetik az akár többórás várakozástól, amely a kórház sürgősségi osztályán alkalomadtán elkerülhetetlen.

A sürgősségin dolgozó orvosok gyakran állapítják meg, hogy a beérkező betegek java része olyan problémákkal keresi fel a sürgősségit, amelyeket a háziorvos is könnyen elláthatna, és megfelelő szakértelemmel kezelnék bármelyik ügyeleti központban.

Az ügyeleti központok orvosai felkészült, jó szakemberek, akik ugyanúgy megfelelő egészségügyi ellátást képesek nyújtani, mint a sürgősségi gárdás orvosai.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...