Az UPU helyett az ügyeletre is lehet menni
Utoljára módositva: 2017-08-12 09:58:42

A hosszú hétvége idején több szempontból is érdemesebb az ügyeleti központokat választani a sürgősségi helyett — tanácsolja a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) a lakosságnak.

Szatmár megyében összesen 18 ügyeleti központ fog működni hétvégén és a jövő hét eleji munkaszüneti napok idején — hívja fel a figyelmet erre a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP). Az ügyeleti központok olyan állandó székhellyel rendelkező egészségügyi egységek, ahol szükség esetén készek fogadni minden olyan személyt, aki sürgősségi ellátásra szorul, de állapota nem olyan súlyos, hogy kórházi ellátást igényelne, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e egészségbiztosítással. Ezek a betegellátók a nap 24 órájában állnak a páciensek rendelkezésére városi és vidéki környezetben egyaránt.

A DSP kéri a lakosságot, hogy amennyiben a szükség úgy hozza, forduljanak bátran az ügyeleti központokhoz, ezzel is tehermentesítve a megyei kórház sürgősségi osztályát (UPU). Azok, akik inkább az ügyeleti központokhoz fordulnak ellátásért, magukat is megkímélhetik az akár többórás várakozástól, amely a kórház sürgősségi osztályán alkalomadtán elkerülhetetlen.

A sürgősségin dolgozó orvosok gyakran állapítják meg, hogy a beérkező betegek java része olyan problémákkal keresi fel a sürgősségit, amelyeket a háziorvos is könnyen elláthatna, és megfelelő szakértelemmel kezelnék bármelyik ügyeleti központban.

Az ügyeleti központok orvosai felkészült, jó szakemberek, akik ugyanúgy megfelelő egészségügyi ellátást képesek nyújtani, mint a sürgősségi gárdás orvosai.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...