Az UPU helyett az ügyeletre is lehet menni
Utoljára módositva: 2017-08-12 09:58:42

A hosszú hétvége idején több szempontból is érdemesebb az ügyeleti központokat választani a sürgősségi helyett — tanácsolja a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) a lakosságnak.

Szatmár megyében összesen 18 ügyeleti központ fog működni hétvégén és a jövő hét eleji munkaszüneti napok idején — hívja fel a figyelmet erre a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP). Az ügyeleti központok olyan állandó székhellyel rendelkező egészségügyi egységek, ahol szükség esetén készek fogadni minden olyan személyt, aki sürgősségi ellátásra szorul, de állapota nem olyan súlyos, hogy kórházi ellátást igényelne, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e egészségbiztosítással. Ezek a betegellátók a nap 24 órájában állnak a páciensek rendelkezésére városi és vidéki környezetben egyaránt.

A DSP kéri a lakosságot, hogy amennyiben a szükség úgy hozza, forduljanak bátran az ügyeleti központokhoz, ezzel is tehermentesítve a megyei kórház sürgősségi osztályát (UPU). Azok, akik inkább az ügyeleti központokhoz fordulnak ellátásért, magukat is megkímélhetik az akár többórás várakozástól, amely a kórház sürgősségi osztályán alkalomadtán elkerülhetetlen.

A sürgősségin dolgozó orvosok gyakran állapítják meg, hogy a beérkező betegek java része olyan problémákkal keresi fel a sürgősségit, amelyeket a háziorvos is könnyen elláthatna, és megfelelő szakértelemmel kezelnék bármelyik ügyeleti központban.

Az ügyeleti központok orvosai felkészült, jó szakemberek, akik ugyanúgy megfelelő egészségügyi ellátást képesek nyújtani, mint a sürgősségi gárdás orvosai.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...