Az USA gratulál Romániának az Európai Unió Tanácsának élén betöltött sikeres elnöki mandátumához
Utoljára módositva: 2019-07-05 12:49:33

Az Amerikai Egyesült Államok gratulál Romániának az Európai Unió Tanácsának élén betöltött sikeres elnöki mandátumához – közölte csütörtökön, a függetlenség napja tiszteletére szervezett bukaresti fogadáson Hans Klemm, az USA nagykövete.

 

‘Washingtoni és brüsszeli kollégáim nevében köszönjük a Iohannis úr által vezetett romániai elnökségnek, valamint a Dăncilă asszony által vezetett román kormánynak a szoros és hatékony együttműködést a közös érdekeinket szolgáló kérdésekben’ – mondta Klemm.

 

Hans Klemm Románia NATO-n belüli szerepéről is beszélt, kiemelve, hogy erős stratégiai partnerség van az Amerikai Egyesült Államok és Románia között.

 

A fogadás keretében a Holdra szállás ötvenedik évfordulóját is ünneplik, az esemény díszvendége volt Dumitru Prunariu űrhajós és Anna Fisher, a NASA első női asztronautáinak egyike.

 

Klemm emlékeztetett, hogy idén nemcsak a Holdra szállásnak, hanem a kommunizmus bukásának is kerek évfordulója lesz: harminc éve, ’1989 júniusának végén Magyarország és Ausztria elvágták a két országot elválasztó drótkerítést. Novemberben ujjongó németek lerombolták a berlini falat. Hat héttel később egész Romániában elharapóztak a tüntetések, amelyek a Ceauşescu-rezsim összeomlásában csúcsosodtak ki. Rövid idővel később Romániát a demokráciák sorában üdvözölhettük’ – idézte fel a diplomata.

 

A függetlenség napja alkalmából amerikai, illetve romániai F16-os vadászbombázók tartottak díszrepülést.

AGERPRES/(RO – szerző: Oana GHIŢĂ, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...