Az USA gratulál Romániának az Európai Unió Tanácsának élén betöltött sikeres elnöki mandátumához
Utoljára módositva: 2019-07-05 12:49:33

Az Amerikai Egyesült Államok gratulál Romániának az Európai Unió Tanácsának élén betöltött sikeres elnöki mandátumához – közölte csütörtökön, a függetlenség napja tiszteletére szervezett bukaresti fogadáson Hans Klemm, az USA nagykövete.

 

‘Washingtoni és brüsszeli kollégáim nevében köszönjük a Iohannis úr által vezetett romániai elnökségnek, valamint a Dăncilă asszony által vezetett román kormánynak a szoros és hatékony együttműködést a közös érdekeinket szolgáló kérdésekben’ – mondta Klemm.

 

Hans Klemm Románia NATO-n belüli szerepéről is beszélt, kiemelve, hogy erős stratégiai partnerség van az Amerikai Egyesült Államok és Románia között.

 

A fogadás keretében a Holdra szállás ötvenedik évfordulóját is ünneplik, az esemény díszvendége volt Dumitru Prunariu űrhajós és Anna Fisher, a NASA első női asztronautáinak egyike.

 

Klemm emlékeztetett, hogy idén nemcsak a Holdra szállásnak, hanem a kommunizmus bukásának is kerek évfordulója lesz: harminc éve, ’1989 júniusának végén Magyarország és Ausztria elvágták a két országot elválasztó drótkerítést. Novemberben ujjongó németek lerombolták a berlini falat. Hat héttel később egész Romániában elharapóztak a tüntetések, amelyek a Ceauşescu-rezsim összeomlásában csúcsosodtak ki. Rövid idővel később Romániát a demokráciák sorában üdvözölhettük’ – idézte fel a diplomata.

 

A függetlenség napja alkalmából amerikai, illetve romániai F16-os vadászbombázók tartottak díszrepülést.

AGERPRES/(RO – szerző: Oana GHIŢĂ, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 16:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...