×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Az USR 25%-kal csökkentené a törvényhozók juttatását a koronavírus gazdasági kihatásainak enyhítése érdekében

2020.03.26 - 19:11
Megosztas :
 • Az USR 25%-kal csökkentené a törvényhozók juttatását a koronavírus gazdasági kihatásainak enyhítése érdekében

  Törvényjavaslatot nyújtott be csütörtökön Tudor Benga képviselő a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nevében, amelynek értelmében 25 százalékkal csökkentenék a törvényhozók juttatását a szükségállapot idejére és az azt követő 6 hónapos időszakra.

  A kezdeményezők szerint a szükségállapot idején és a következő fél évben is közös erőfeszítésre lesz szükség ahhoz, hogy talpra álljon a gazdaság.

  A parlamenti képviselők és szenátorok juttatásának 25 százalékát a COVID-19 járvány negatív gazdasági hatásainak az enyhítésére használnák fel a kezdeményezők szerint.

  Az USR közleményt juttatott el az AGERPRES hírügynökséghez, amelyben azt írja, a parlamentnek szolidaritást kell vállalnia az állampolgárokkal, akik ezekben az időkben aggódnak saját és szeretteik egészségéért, de azért is, hogy esetleg elveszítik munkahelyüket, vagy csökkenni fognak bevételeik. A kormány létrehozott ugyan egy válságkezelési alapot a kis- és középvállalkozások, az ipar megsegítésére és az állampolgárok szociális védelmének biztosítására, de a világjárvány gazdaságra mért csapása egyelőre kiszámíthatatlan mértékű. Az egészségügyi szektor kiadásai ugyanakkor a közeljövőben ugrásszerűen meg fognak nőni - érvelt Benga.

  Az USR szerint a Szociáldemokrata Párt azt nyilatkozta ugyan, hogy minden törvényhozója a COVID-19 elleni küzdelemre fogja adományozni juttatásának 50 százalékát, de 'ezt nem lehet leellenőrizni'. Törvénybe kell foglalni mindazokat a lépéseket, amelyek a járvány leküzdését és a gazdaság helyreállítását szolgálják - tette hozzá az USR képviselője.

  AGERPRES

  Cookie