Az USR nem PSD-s kormányfőt akar
Utoljára módositva: 2018-01-17 17:29:51

Előrehozott választások kiírását tartaná a legmegfelelőbb megoldásnak a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), de mivel ez nehezen megvalósítható, olyan kormányfő nevesítését javasolja, aki nem szociáldemokrata párti – mondta az államfővel való találkozóján Dan Barna, az USR elnöke.

“Románia számára nagy tétje van annak, hogy ne szociáldemokrata párti kormányfőt nevezzenek ki. Kifejtettük, amennyiben az államfő úgy dönt, hogy egy ilyen miniszterelnököt javasol, és sikerül parlamenti támogatottságot szereznie számára, mi támogatni fogunk egy ilyen kormányt. Hangsúlyoztuk ugyanakkor, hogy Romániában az előrehozott választások kiírása lenne a megfelelő megoldás, de mivel ezt nehéz elérni, első lépésként egy nem PSD-párti miniszterelnök nevesítését javasoljuk’ – számolt be Dan Barna a Iohannisszal való találkozást követően. Az USR elnöke ugyanakkor leszögezte, hogy egy nem PSD-párti kormányt négy feltétel mellett támogatna. Ezek: az igazságügyi törvények visszavonása; választási reform oly módon, hogy ismét kétfordulós legyen a polgármester-választás; az adótörvénykönyv módosítása; a köztisztségekből való kizárása mindazoknak, akiknek büntetőjogi ügyeik vannak. Barna azt is lemondta, az USR azért nem javasolt kormányfőjelöltet, mert úgy döntött, hogy támogat egy ilyen kormányt, anélkül azonban, hogy minisztereket javasolna. Az államfővel folytatott tanácskozáson szintén részt vevő Florina Presadă úgy nyilatkozott: az USR attól tart, hogy a PSD által miniszterelnöki tisztségre javasolt Viorica Dăncilă “egy újabb pajzs” lesz a szociáldemokrata pártvezető, Liviu Dragnea érdekeinek védelmében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...