Az USR nem PSD-s kormányfőt akar
Utoljára módositva: 2018-01-17 17:29:51

Előrehozott választások kiírását tartaná a legmegfelelőbb megoldásnak a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), de mivel ez nehezen megvalósítható, olyan kormányfő nevesítését javasolja, aki nem szociáldemokrata párti – mondta az államfővel való találkozóján Dan Barna, az USR elnöke.

“Románia számára nagy tétje van annak, hogy ne szociáldemokrata párti kormányfőt nevezzenek ki. Kifejtettük, amennyiben az államfő úgy dönt, hogy egy ilyen miniszterelnököt javasol, és sikerül parlamenti támogatottságot szereznie számára, mi támogatni fogunk egy ilyen kormányt. Hangsúlyoztuk ugyanakkor, hogy Romániában az előrehozott választások kiírása lenne a megfelelő megoldás, de mivel ezt nehéz elérni, első lépésként egy nem PSD-párti miniszterelnök nevesítését javasoljuk’ – számolt be Dan Barna a Iohannisszal való találkozást követően. Az USR elnöke ugyanakkor leszögezte, hogy egy nem PSD-párti kormányt négy feltétel mellett támogatna. Ezek: az igazságügyi törvények visszavonása; választási reform oly módon, hogy ismét kétfordulós legyen a polgármester-választás; az adótörvénykönyv módosítása; a köztisztségekből való kizárása mindazoknak, akiknek büntetőjogi ügyeik vannak. Barna azt is lemondta, az USR azért nem javasolt kormányfőjelöltet, mert úgy döntött, hogy támogat egy ilyen kormányt, anélkül azonban, hogy minisztereket javasolna. Az államfővel folytatott tanácskozáson szintén részt vevő Florina Presadă úgy nyilatkozott: az USR attól tart, hogy a PSD által miniszterelnöki tisztségre javasolt Viorica Dăncilă “egy újabb pajzs” lesz a szociáldemokrata pártvezető, Liviu Dragnea érdekeinek védelmében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...