Az utakon dolgoznak Tasnádon
Utoljára módositva: 2017-11-07 17:45:42

Több utat és utcát javítanak fel az idei ősz folyamán Tasnádon. Miután az ivóvíz- és szennyvízhálózat kiépítése többé-kevésbé befejeződött, több utca modernizálását kezdte meg a városvezetés.

Tasnád idei költségvetésének jelentős részét a jövőre betervezett munkálatok előkészítésére különítette el a városvezetés, de voltak olyan megkezdett munkálatok, amelyek idén folytatódtak — számolt be szerkesztőségünknek Grieb Csaba polgármester.

Például az ivóvíz- és szennyvízhálózat kialakítása szinte teljesen befejeződött, illetve azokban az utcákban, ahol korábban dolgoztak, több helyen megkezdték az útburkolat felújítását is.

Ugyanakkor idén elkészült egy terv is további 40 utca modernizálására, amelyek közül többet teljesen újra kell aszfaltozni, de vannak olyan utcák is, ahol csak járdákat vagy kapubejáratokat kell megjavítani.

A tervek szerint jövő tavasszal már megkezdenék ezeknek az utcáknak a felújítását, kezdetben önerőből, de külső forrásból is megpróbál finanszírozást találni a polgármesteri hivatal.

Ugyanakkor EU-s pályázatokat is szeretne benyújtani a városvezetés, viszont ezekhez nagyon sok előkészületre van szükség, főként, mert az előző városvezetés részéről nem maradt meg túl sok kivitelezhető terv. „Sok lesz a munka, sok tervet kell kidolgoznunk a város további fejlesztése érdekében, ugyanis az előző vezetők kevés tervet hagytak ránk, amelyekkel a közeljövőben pályázni lehetne” — közölte a polgármester.

Ráadásul több középület tulajdonviszonya sincs rendezve, ezeket a polgármesteri hivatalnak be kellene kebeleznie annak érdekében, hogy felújítási vagy átalakítási munkálatokat végezhessenek a jövőben azokon.

„Nagyjából 30 épületről lenne szó, amelyek tulajdonviszonyát még idén szeretnénk elrendezni. Ugyanakkor vannak próbálkozások régebbi tervek felhasználására, viszont ezekhez is szükség van különböző dokumentumok megszerzésére, ugyanis amíg a papírok nincsenek rendben, addig semmilyen beruházást nem kezdhet meg a polgármesteri hivatal az érintett helyeken, területeken, épületeken” — magyarázta a városvezető.

Az önkormányzat dolgozói további problémákat fedeztek fel a városrendezési tervben is, amelyek mielőbbi megoldására lenne szükség. Több területrendezési tervet kell készíteni, amelyek pótolni fogják, illetve kiegészítik a városrendezési terv problémás részeit. „Mindezek fényében sok apróság megvalósítása vár ránk annak érdekében, hogy a jövőben nagyobb volumenű beruházásokat végezhessünk el” — mutatott rá a legfőbb problémákra Grieb.

Ami a jelenlegi beruházásokat illeti, négy utcában zajlanak modernizációs munkálatok, ahol az Országos Vidékfejlesztési Program finanszírozása által aszfaltozás, járdaöntés, árkok újraépítse, illetve helyenként beton támfalak létrehozása van folyamatban.

Az idei évre további tíz utca aszfaltozását tervezi még az önkormányzat, de tavasszal lesz még tennivaló ezekben az utcákban, például a kanálisfedőket fogják szintbe hozni, illetve az útpadkákat fogják lekövezni.

Tasnádon az utcák 60%-a már aszfaltozott, de mivel öt falu is tartozik a városhoz, némiképp romlik ez az arány, tudniillik a falvak többségében messze nem ilyen jó a helyzet. A jövőben ezeknek a falusi utcáknak az aszfaltozására is szeretne tervet készíttetni a városvezetés.

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...