Az utakon dolgoznak Tasnádon
Utoljára módositva: 2017-11-07 17:45:42

Több utat és utcát javítanak fel az idei ősz folyamán Tasnádon. Miután az ivóvíz- és szennyvízhálózat kiépítése többé-kevésbé befejeződött, több utca modernizálását kezdte meg a városvezetés.

Tasnád idei költségvetésének jelentős részét a jövőre betervezett munkálatok előkészítésére különítette el a városvezetés, de voltak olyan megkezdett munkálatok, amelyek idén folytatódtak — számolt be szerkesztőségünknek Grieb Csaba polgármester.

Például az ivóvíz- és szennyvízhálózat kialakítása szinte teljesen befejeződött, illetve azokban az utcákban, ahol korábban dolgoztak, több helyen megkezdték az útburkolat felújítását is.

Ugyanakkor idén elkészült egy terv is további 40 utca modernizálására, amelyek közül többet teljesen újra kell aszfaltozni, de vannak olyan utcák is, ahol csak járdákat vagy kapubejáratokat kell megjavítani.

A tervek szerint jövő tavasszal már megkezdenék ezeknek az utcáknak a felújítását, kezdetben önerőből, de külső forrásból is megpróbál finanszírozást találni a polgármesteri hivatal.

Ugyanakkor EU-s pályázatokat is szeretne benyújtani a városvezetés, viszont ezekhez nagyon sok előkészületre van szükség, főként, mert az előző városvezetés részéről nem maradt meg túl sok kivitelezhető terv. „Sok lesz a munka, sok tervet kell kidolgoznunk a város további fejlesztése érdekében, ugyanis az előző vezetők kevés tervet hagytak ránk, amelyekkel a közeljövőben pályázni lehetne” — közölte a polgármester.

Ráadásul több középület tulajdonviszonya sincs rendezve, ezeket a polgármesteri hivatalnak be kellene kebeleznie annak érdekében, hogy felújítási vagy átalakítási munkálatokat végezhessenek a jövőben azokon.

„Nagyjából 30 épületről lenne szó, amelyek tulajdonviszonyát még idén szeretnénk elrendezni. Ugyanakkor vannak próbálkozások régebbi tervek felhasználására, viszont ezekhez is szükség van különböző dokumentumok megszerzésére, ugyanis amíg a papírok nincsenek rendben, addig semmilyen beruházást nem kezdhet meg a polgármesteri hivatal az érintett helyeken, területeken, épületeken” — magyarázta a városvezető.

Az önkormányzat dolgozói további problémákat fedeztek fel a városrendezési tervben is, amelyek mielőbbi megoldására lenne szükség. Több területrendezési tervet kell készíteni, amelyek pótolni fogják, illetve kiegészítik a városrendezési terv problémás részeit. „Mindezek fényében sok apróság megvalósítása vár ránk annak érdekében, hogy a jövőben nagyobb volumenű beruházásokat végezhessünk el” — mutatott rá a legfőbb problémákra Grieb.

Ami a jelenlegi beruházásokat illeti, négy utcában zajlanak modernizációs munkálatok, ahol az Országos Vidékfejlesztési Program finanszírozása által aszfaltozás, járdaöntés, árkok újraépítse, illetve helyenként beton támfalak létrehozása van folyamatban.

Az idei évre további tíz utca aszfaltozását tervezi még az önkormányzat, de tavasszal lesz még tennivaló ezekben az utcákban, például a kanálisfedőket fogják szintbe hozni, illetve az útpadkákat fogják lekövezni.

Tasnádon az utcák 60%-a már aszfaltozott, de mivel öt falu is tartozik a városhoz, némiképp romlik ez az arány, tudniillik a falvak többségében messze nem ilyen jó a helyzet. A jövőben ezeknek a falusi utcáknak az aszfaltozására is szeretne tervet készíttetni a városvezetés.

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 18:50
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...