Babák meséi az együttélésről
Utoljára módositva: 2019-06-03 17:49:55

Dobrudzsáról annyit majdnem mindenki tud, hogy kulturálisan, vallási értelemben, etnikailag tipikusan színes tengermelléki tájegység. A tulceai Elena Orbocea babákkal mesél, azok viseletével erről a sokszínűségről. Immár Nagykárolyban is.

 

Szombaton nyílt meg a nagykárolyi Károlyi-kastély egy különleges kiállítása. A megnyitón szólt a jelenlévőkhöz Liviu Marta, a Szatmár Megyei Múzeum igazgatója, illetőleg az alkotó. 14 babát hozott magával Elena Orbocea, melyeket egyedi népviseletbe öltöztetett. Mindannyian a népükről szólnak, így tesz Maria, a dobrudzsai román nő, az aromán Chira, a lipován Varvara, a bulgár Milena, az ukrán Ana, a török Canan, a tatár Serin, az örmény Anaid, a görög Aris, a német Elsa, a magyar István, a cigány Florea, a zsidó Aaron, valamint az olasz Marco. A különleges kiállítást két héten át lehet megtekinteni Nagykárolyban, a múzeum nyitvatartási rendjének megfelelően. A tárlat itteni létrejöttét támogatta a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Múzeum, annak a nagykárolyi részlege, illetőleg a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...