Badea a vívószövetség új elnöke
Utoljára módositva: 2017-03-29 16:37:30

A többszörös olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Laura Badea Cârlescu választották meg szerdán a Román Vívószövetség (FRS) élére. A bukaresti szavazáson az ország 54 tagegyesületéből 51-en jelentek meg, és 32-en szavaztak a 47 éves, egykori kiváló tőrvívóra. Ellenjelöltje, a világ legjobb kardbírói közé sorolt Marius Florea 18 szavazatot kapott.

A FRS elnöki széke tavaly novemberben üresedett meg, miután Mihai Covaliut megválasztották a Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) élére. Mindkét jelöltnek meg volt a kellő tapasztalata, hogy pályázzon az elnöki tisztségre, hiszen Florea az elmúlt években a FRS főtitkár tisztségét töltte be, míg Badea Cârlescu 2005-2011 között alelnöke volt a FRS-nek. Utóbbi viszont a nemzetközi és az európai föderációknál is betöltött fontos funkciókat. Jelenleg is tagja az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) egyik szakbizottságának. Idehaza az Országos Doppingellenes Ügynökség vezetőtanácsának a tagja, a COSR elnökének a tanácsadója, illetve a Román Olimpiai Akadémia igazgatója. 2013-ban a Nemzetközi Vívószövetség beválasztotta Laura Badea Cârlescut is a hallhatatlanok csarnokában (Hall of Fame).

Mint arról beszámoltunk, a Szatmárnémeti Sportklubot Marcel Tarța elnök, a Szatmárnémeti Városi Sportklubot Csiszár Ferenc érdemes edző, a Szatmárnémeti Sportlíceumot pedig Adrian Szilágyi párbajtőrvívó képviselték. Csiszár lapunknak elmondta, reméli, hogy az új elnök gyakrabban ellátogat majd Románia legfontosabb vívóiskolájába, a Csipler Sándor Vívócsarnokába. „Laura biztos nem lesz rosszabb elnök az elődjeihez viszonyítva. Remélem, hogy többször ellátogat majd Szatmárnémetibe, ugyanis elődjei ezt nem nagyon tették meg. Ami a szatmári olimpiai központ visszaállítását illeti, az már csak idő kérése” — válaszolt röviden kérdéseinkre az érdemes edző. Laura Badea Cârlescu elnöki mandátuma négy évre szól, és a következő napokban fogja nyilvánosságra hozni a végrehajtó bizottság tagjainak a névsorát is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 25.
Sokszor elkedvetleníti az örökös pénzzavar, de most alkalma nyílik rá, hogy komolyabb tartalékra tegyen szert, persze csak ha képes megállni, hogy azonnal elköltse.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...