Bajnokavató futamok az ACR–pályán
Utoljára módositva: 2014-11-14 19:21:27

Szombaton 11 órakor kezdődnek az időmérő futamok a Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági ob kilencedik kiírásának idényzáróján. A versenyt a szatmárnémeti ACR–gyakorlópályán rendezik.

Az ACR Gorunului utcai gyakorlópályáján rendezik az idényzárót

Az idei utolsó futamot rendezik meg a Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági országos bajnokság kilencedik kiírásában a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja és a Szatmárnémeti Rider’s SK. Mint arról beszámoltunk, szombaton 9 órától lehet nevezni a szatmárnémeti Gorunului utcán levő ACR gyakorlópályáján, ahol 11 órakor kezdődnek majd az időmérő futamok.

Attól függetlenül, hogy több kategóriában eldőlt a bajnoki cím sorsa, bizonyára ezúttal is kiélezett csatákat, látványos versenyt láthatunk majd. Mindkét ifikategóriában lehet már tudni, ki nyert az összetett táblázatban, ugyanis a nagybányai Tarţa Dávid (junior 1; Suzuki Swift) és a szatmárnémeti Balogh Alex (junior 2; Peugeot 306) is behozhatatlan előnyre tett szert az eddigi négy forduló során. Kettejük közül Alex verhetetlen volt, mindegyik futamon az első helyen zárt. Viszont a bajnoki ezüst– és bronzéremért még zajlik a harc.

Az ON1 géposztályban viszont még semmi sem dőlt el: a dési Füstös Tibor (Mitsubishi Colt) nyerte az első két fordulót, az utóbbi két etapban viszont a sárközújlaki Iocsák János (Suzuki Swift) volt a leggyorsabb, a zárás előtt pedig csak tíz pont az előnye a Kolozs megyei pilótának.

Az ON2 géposztályban a nagybányai Havrila Péter (Opel Astra) „bajnoki páholyból” nézheti ma Balogh Edgárd (szatmárnémeti, Mitsubishi Colt), Doru Găvruţă (nagyváradi, Ford Fiesta) és Dumitru Cristian Popa (váradszentmártoni, Ford Puma) küzdelmét a második és harmadik helyért.

Az ON3 géposztályban a szatmárnémeti Kovács Levente (BMW 323) diadalléptekben nyerte meg a bajnokságot, de az ezüst– és bronzérem sorsa még dőlt el, heten esélyesek a dobogós helyekre.

Az OOP1 kategóriában bár balul sikerült az utóbbi két forduló a címvédő szatmárnémeti Májer Richárdnak (Honda CRX), mégis maradt tizenhárom pont előnye az üldöző, a legutóbbi fordulóban futamgyőztes szatmárnémeti Kui Ferenc (Honda Civic) előtt. Ricsinek így legalább a harmadik helyen kell zárnia szombaton, amennyiben Kui Feri nyeri az etapot. Az összetett táblázat harmadik helyén tanyázó, és a 3. fordulóban futamgyőztes nagyváradi Uram Andrásnak (Mazda 323F) viszont van izgulni valója, hiszen minimális az előnye a szatmárnémeti Mihai Vezentan (Honda CRX), Kis–Kasza Szilárd (Honda) és a nagybányai Daniel Sturz (Mazda 323) előtt.

Az OOP2 kategóriában is nevező Kovács Leventének még a jelenlegi harmadik helyről is van esélye elcsípni az éllovas szatmárnémeti Florin Steckát (BMW 318), hiszen tizennégy pont választja el a két pilótát. Ugyanakkor a szatmárnémeti Cătălin Farcău (BMW 320) a második helyről is befuthat, ehhez viszont kötelező győznie.

Mint minden fordulóban, ezúttal is a nyiltverseny lehet a legizgalmasabb. Az eddigi négy fordulót négy különböző pilóta nyerte, és a zárás előtt is ők maradtak az esélyesek a végső győzelemre. A nyitányt nyerő Balogh Alex a negyedik (33,9 pont), a második fordulóban győző Májer Ricsi a második (42), a harmadik etapot nyerő nagyváradi Ioan Tirpe (BMW) a harmadik (36), míg a legutóbbi győztes Stecka az első pozícióból (46) várja a mai, mindent eldöntő versenyt.

Mindezt összevetve, egy izgalmas futamnapra számíthatunk, ahol a pilótáknak nem csak azt kell bizonyítani, hogy padlóig tudják nyomni a gázpedált, hanem azt is, hogy értékes másodperceket nyerve képesek bevenni a szűk fordulókat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...