Bajnoki dobogón a szatmári táncosok
Utoljára módositva: 2019-10-08 17:32:21

Jól szerepeltek a szatmárnémeti sporttáncosok az egyik legfontosabb őszi versenyen, az osztályonkénti bajnokságon. Három párost szólítottak dobogóra az elmúlt hétvégén Bukarestben.

Bajnoki érmekkel tértek haza az elmúlt hétvégén Bukarestből a Szatmárnémeti Loga Dance School és a Szatmárnémeti Royal Dance Club sporttáncosai.

A fővárosban rendezett osztályonkénti bajnokságra egyébként mintegy 650 sporttáncpáros nevezett, és nem csak hazai, hanem külföldi vetélytársak is eljöttek. Európa több országából, de még Ausztráliából is érkeztek párosok, így szombaton és vasárnap közel húsz ország versenyzője lépett a zsűri elé.

A rendkívüli erős mezőnyben a Loga Dance Schoolt négy páros képviselte, akik közül kettőnek a hatos döntőig sikerült menetelni. A 12–13 évesek D-osztályos megmérettetésén 25 páros közül a Varga Chris, Polák Hanna kettős a dobogóig meg sem állt, így ezüstéremmel térhettek haza. Ugyanakkor ezzel az eredménnyel fokozatot váltott a szatmári duó, a következőben már C-osztályban fognak versenyezni.

Kengye Ádám és Illés Tamara a 16–18 évesek C-osztályos versenyében 13 nevező közül jutottak a fináléba, ahol kevéssel maradtak le a pódiumról, végül a 4. helyen zártak.

Bajnoki ezüstérmekkel tértek haza a Royal Dance Club párosai is. Az Ovidiu Ignat, Varga Ottó, Marius Iepure edzőhármas tanítványai közül a Décsei David, Cociota Carina kettős érme csillog a „legszebben”. A szatmári páros a 16–18 évesek B-osztályos latintánc-versenyében tizenkilenc nevezőből zárt a második helyen.

Nem adta alább a Luca Dominic Şimon, Cerasela Torja kettős sem. Ők egy nap két osztály döntőjében is táncparkettre léptek, ugyanis a 16–18 évesek D-osztályos sztenderd versenye után – ahol 26 nevező között szereztek ezüstérmet – fokozatot váltottak, és máris beiratkozhattak a C-osztály latintánc-bajnokságára, ahol 11-ből a 6. helyen zártak.

Nem hivatalos bajnoki címet szerzett a Zsebenyi Erik, Gabriela Puşcaşiu páros. Ők először vesznek részt bajnokságon, és a 19–35 évesek hobbi kategóriájának a sztenderd és latintánc-versenyére neveztek, és a legjobbaknak bizonyultak.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 1.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...