Bajnoki ezüstérmes a VSK
Utoljára módositva: 2018-08-06 12:54:09

Idén minden hivatalos tornán, amelyre nevezett a Szatmárnémeti VSK, a kosárlabdacsapat a fináléig menetelt. A két nagypályás ezüst és egy aranyérem után most a 3×3-as tornán zártak a második helyen.

Újabb bajnoki érmet szállítottak a Szatmárnémeti VSK kosárlabdázói: az első 3×3-as bajnoki idényben a szatmári lányok a döntőig meneteltek, ahol a Bukaresti Științával szemben maradtak alul, így a második helyen zártak.

Mint arról beszámoltunk, idén a román szövetség (FRB) kötelezte az élvonalbeli alakulatokat, hogy nevezzenek egy csapattal a nyári szünetben zajló 3×3-as bajnokságra, és azokat legalább négy tornára küldjék el. A VSK Adina Pop, Oláh Andrea, Andreea Lazăr, Alexandra Uiuiu felállásban Kolozsváron, Nagyszebenben, Bukarestben és Temesváron a negyeddöntőig menetelt, viszont Râmnicu Vâlceán tornagyőztesek voltak, az így gyűjtött pontokkal pedig az összetett táblázat 4. helyéről jutottak a döntőbe. Időközben csatlakozott a VSK nagy csapatának az egykori játékosa, Elisabeth Pavel is, aki az elmúlt hétvégi, Târgu Jiuban rendezett döntő tornán a szatmáriak húzó embere volt. Lazăr és Oláh nem tudtak elmenni a döntőre, így a VSK hármas felállásba kellett végig vigye a tornát. Nagy hőségben, szabadtéren zajlottak a streetball-meccsek, és ez alaposan kivett a lányokból. A szombati csoportkörben a Kézdivásárhelyi KSE ellen 13–3-ra, a Bukaresti Rapid ellen pedig 17–12-re győztek, a vasárnapi negyeddöntőben pedig a Kolozsvári Universitateát győzték le 21–12-re. Nem sokkal később jött az elődöntő a Bukaresti Agronomia ellen, ahol már kiütött a fáradság is. Két és fél percig 1–1 volt az állás, amikor végre Eli Pavel megtörte a jeget, és a vezényletével egy perc alatt 5–1 volt az állás (a közeli pontok 1 pontot, a távoli találatok 2 pontot érnek). 12–6-ra győzött a VSK Uiuiu, Pop, Pavel felállásban, és innen volt egy óra pihenőjük a döntőig, ahol a 3×3-as válogatottakkal, Gabriela Mărgineannal, Ancuța Stoienescuval, Gabriela Irimiával és Dora Ardeleannal felálló Știința jött ellenfélnek. Mărginean pályafutása során a WNBA-ban szereplő Minnesota Lynx csapatában is játszott, Európában pedig topligás csapatoknál, Spanyolországban, Franciaországban, Görögországban és Törökországban szerepelt, legutóbb is a kis-ázsiai országban játszott. Stoienescu többszörös román bajnok, felnőtt és 3×3-as válogatott játékos. Mindez sokat elárul az ellenfél rutinjáról, mindezek ellenére a VSK Uiuiu és Pop pontjaival 3–1-re is vezetett a fináléban. A 4. percben viszont már 3–5 volt az állás, de a lányok a 6. percig még tartották magukat: 6–9-re, majd 10–13-ra zárkóztak fel. A következő másfél perc viszont a bukaresti csapaté volt, amely a 8. percben le is zárta a mérkőzést 22–12-es állásnál (a találkozók 10 percet tartanak, de korábban is véget érhet, ha egy csapat eléri a 21-es pontszámot).

 

Uiuiu és Lazăr marad, Pop érkezik

„Dicséretet érdemelnek a lányok. Igyekeztünk, hogy tiszteletünket tegyük ezen a tornán is, amelyet a román szövetség ránk kényszerített” — olvasható a VSK Facebook-oldalán. A bejegyzésben a klub vezetői azt is elárulták, hogy a Nemzeti Ligás nagycsapatban a következő szezonban ott lesz a játékoskeretben Adina Pop, Uiuiu és Lazăr is, vagyis az előbbi hazatér, a másik két játékos pedig még egy évet marad a szatmári alakulatnál. „Olyan játékosokat neveztünk, akikkel számolunk majd a nagypályás bajnokságban is. Gratulálunk Alexandra Uiuiunak, Adina Popnak, Oláh Andreának, Andreea Lazărnak, és nem utolsósorban Eli Pavelnek, aki csak ezen a nyáron öltötte ismét magára a VSK mezét. Rajta kívül, a többiekkel ősszel is találkozunk a VSK csapatában. Reméljük, hogy a következő szezonban sikerül majd megtörni a jeget, hogy ne csak a második helyen zárjunk” — tették hozzá.

A Szatmárnémeti VSK 2018-ban megnyerte a Női Közép-Európa Ligát (CEWL), illetve ezüstérmes lett a Román Kupában és a Nemzeti Ligában, most pedig a 3×3-as bajnokságban is második lett. Vagyis, mindegyik hivatalos tornán, amelyre nevezett, a döntőig menetelt – sajnos, háromból csak egyet nyert meg.

3×3-as kosárlabda női bajnokság, végeredmény

1. Bukaresti Știința

2. Szatmárnémeti VSK

3. Bukaresti Agronomia

4. Konstancai Phoenix.

Szöveg: Pesek Attila

Képünkön: Alexandra Uiuiu, Elisabeth Pavel és Adina Pop a döntő tornán

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...