Bajnokira készülnek a kávási öklözők
Utoljára módositva: 2014-02-13 16:29:10

Február 7-én jegyezték be a román szakági szövetségnél az Érkávási Olimpia SE ökölvívó szakosztályát, jövő héten pedig az ifjúsági bajnoki küzdelmekben lép szorítóba Buttyán Erika, az egyesület sportolója. A szakosztályt csütörtökön mutatták be.

Egy sajtótájékoztató keretében csütörtökön hivatalosan is bemutatkozott az Olimpia SE ökölvívó–szakosztálya

Megkezdte tevékenységét az első vidéki ökölvívó–csapat. Csütörtökön ugyanis hivatalosan is bemutatták az Érkávási Olimpia SE ökölvívó szakosztályát, amelynek a kezdeményezője a klub korábbi szponzora, Florin Mulcuţan volt. Az ex–bokszoló egykori edzőjét, Sándor Józsefet hozta trénernek a klubhoz, aki elmondta, hogy fő célkitűzése, hogy népszerűsítse a sportágat a vidéki fiatalok körében, illetve Mulcuţanhoz hasonló tehetséges sportolókat neveljen. „Örülök, hogy ehhez a klubhoz szerződtem, köszönöm a bizalmat. Mindent megteszek annak érdekében, hogy tehetséges bokszolókat neveljek” – mondta Sándor József, aki az elmúlt évtizedekben a Szatmárnémeti Unio SK edzője volt. A szakvezető hozzátette, bár a szatmári egyesület tréner és sportolók nélkül maradt, az Unio SK-nál nem szűnik meg a boksz–szakosztály.

Mulcuţan – aki jelenleg a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesület (AJ Box) főtitkára – elmondta, az érkávási egyesületet már február 7-én bejegyeztették a román szövetségnél, így a jövőhéten már részt vesznek az ifjúsági női bajnokságon. Az Unio SK korábbi öklözője, Buttyán Erika képviseli majd az Olimpia SE-t, aki érem esélyesként lép majd a szorítóba.

A csütörtöki szakosztály–bemutató sajtótájékoztatón egyébként jelen volt Virgil Dragoş, a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) igazgatója, illetve az intézmény referense, Simon Sándor is, akik üdvözölték az érkávási kezdeményezést. Gratulált az Olimpia SE vezetőinek Ioan Ghere is, a Szatmárnémeti Voinţa SK elnöke, EABA–bíró is, Marius Roka, Érkávás polgármestere pedig azt mondta, támogatni fogja az ökölvívókat. „Szeretném, hogy a község lakói megbarátkozzanak ezzel a sportággal. Az a célom, hogy a sport segítségével öregbítsük a község hírnevét” – tette hozzá a polgármester. A sajtótájékoztatón ugyanakkor jelen volt Vasile Bojan alpolgármester, Florin Cozma, az Olimpia SE elnöke, illetve helyi tanácsosok és egykori ökölvívók, akik anyagi támogatásban részesítik majd az ökölvívó szakosztályt.

Az Érkávási Olimpia SE-nek ez a második szakosztálya. A labdarúgócsapat Mulcuţan támogatásával jutott fel a Liga 4-ben, ahol a 2012/13-as idényben a legjobbak között zárt. Az egykori ökölvívó azonban megvonta támogatását, így a csapat ebben a szezonban már csak az ötödosztályba iratkozott be. Az AJ Box elnöke most visszatért a klubhoz, de új szakosztályt indított.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:40
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 23.
Kerülje ma a stresszel járó helyzeteket, mert jót tenne végre egy kis nyugalom. Inkább a jövőről álmodozzon, mint hogy a múltat idézgesse!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...