Bajnokok a szatmári tőrvívó srácok
Utoljára módositva: 2018-06-23 22:26:57

Négy évvel ezelőtt a bronz-, tavaly pedig az ezüstérem jött össze a Szatmárnémeti SK gyerek korosztályos tőrvívó legényeinek. Idén – megérdemelten – felállhattak a dobogó legfelső fokára.

A legnagyobb sikert a srácok jegyezték, ugyanis először szereztek bajnoki aranyérmet. A tavalyi ezüst- és a 2014-es bronzérem után beérett a Lengyel Éva, File Attila, Dan Șuta, Izsáki Arnold edzőnégyes munkája, és egy izgalmas finálé után ünnepelhették a sikert. A Răzvan Nojea, Matei Serghie, Nicolas Pop, Teofil Boitor-Socolan alkotta négyes 45–5-ös győzelemmel kezdett a Temesvári Floreta harmadik csapata ellen, majd a CSS Ploiești elleni 45–15-ös győzelemmel jutottak el a döntőbe. Az előző meccsekhez hasonlóna, Nicolasszal a páston most is villámrajtott vett az SZSK az első számú favorit, Bukaresti Balestra ellen (1–5). Félidőnél (öt asszó után) már tizenkét tus volt a két csapat között (25–13), amikor Răzvannak volt egy váratlan visszaesése (27–30). Matei csak egy pontot tudott faragni a hátrányból, de utána ismét Răzvan állt fel a pástra, felszívta magát és 7–0-t vert a bukarestiek leggyengébbikére, Octavian Renteára. 40–35-ös szatmári vezetésnél kezdődött az utolsó párharc, ahol Nicolas kissé fáradtan küzdött, de az utolsó, győztes tust sikerült bevinnie, így megérdemelten nyertek 45–44-re, és álltak a dobogó legfelső fokára.

A 12–13 éves fiúk egyéni versenyében egyébként Răzvan egy tussal vesztett a negyeddöntőbe, így lemaradt a dobogóról, de a legjobb nyolc között zárt csapattársa, Nicolas is.

A lányoknál nem sikerült az éremszerzési bravúr, így az aranyérem volt az egyetlen medál, amit elhoztak a szatmári tőrvívók Bukarestből.

Összeségében az SZSK párbajtőrvívói és tőrvívói egy arany- és három ezüstéremmel zárták a gyermek korosztályos bajnokságot, de a szatmáriak sikeres szereplését ékesíti a LPS párbajtőrvívója, Illyés Jázmin által szerzett bronzérem is.

A Szatmárnémeti SK tőrvívóiank további eredményei

9 éves fiúk

7. Iosif Paul

11 éves fiúk

19. Doboczy Ádám

25. Rafael Boitor-Socolan

28. Niculae Boitor-Socolan

12–13 éves fiúk

5. Răzvan Nojea

6. Nicolas Pop

10. Matei Serghie

16. Teofil Boitor-Socolan

9 éves lányok

11. Ana Caziuc

10–11 éves lányok

20. Sara Serghie

12–13 éves lányok

11. Virág Diana

25. Maria Chiorean

26. Carina Crehul

29. Draveczky Rebeka

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...