Bajnokok a tőrvívó srácok
Utoljára módositva: 2019-10-04 14:23:07

Răzvan Nojea, Nicolas Pop Matei Seghie, Dobóczi Ádám felállásban a Szatmárnémeti SK tőrvívói nyerték a 15 éven aluliak csapatversenyét.

Megvan a Szatmárnémeti SK idei első bajnoki címe: a 15 éven aluli tőrvívó fiúk pénteken megnyerték a korosztály csapatversenyét Bukarestben.

Răzvan Nojea csütörtöki egyéni ezüstérme, illetve Nicolas Pop jó teljesítménye után a Lengyel Éva, File Attila, Dan Șuta, Izsáki Arnold edzőnégyes számított rá, hogy a 13–14 éves legényeik jó eredményt érhetnek el pénteken is. Arra viszont ők sem számíthatnak, hogy ez ennyire sima ügy lesz. Az első helyen kiemelt Nojea, Pop, Matei Seghie, Dobóczi Ádám négyes az első mérkőzésén azonban kissé megtorpant: az első kör után még 5–2-re vezetett a Balestra Bukarest, de utána fordítottak a szatmári srácok, és a 4. meccs után már hét pontot tettek a két csapat közé (13–20), a végén pedig tizenkettővel győztek (33–45).

A fináléban a második meccsig kellett várni a fordításhoz, de Seghie remek játszmával, 11–2-es asszóval fordított (12–15), és innen már kitaposott út volt a bajoki cím megszerzése. 6-ból 5 asszót megnyertek a végéig, így 19 pont különbséggel verték a fináléban a Triumf Bukarestet (45–26).

Folytatás a hétvégén: a bukaresti Ana Pașcu-teremben a 15 éven aluli lányok egyéni küzdelmeit rendezik szombaton, vasárnap délelőtt pedig a legjobb csapatoknak osztják ki a bajnoki érmeket. Maria Chiorean, Draveczki Rebeka, Sara Serghie és Virág Diana lépnek majd pástra az SZSK színeiben.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 3.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...