Bál Szatmárhegyen
Utoljára módositva: 2014-03-03 09:39:42

Egyre népszerűbb a szatmárhegyi RMDSZ-farsang — a bálon több mint 400-an mulattak.

 

Zsúfolásig telt a szatmárhegyi művelődési ház bálozókkal

Szombaton tartották Szatmárhegyen a helyi RMDSZ-szervezet hagyományos farsangi bálját, mely — mint megtudtuk — egyre közkedveltebb mulatságnak számít a környéken. Amint Szűcs Szabolcs polgármester, valamint Burján Sándor tanácsos lapunknak elmondta, a több mint 10 éves múltra visszatekintő rendezvényre idén annyian jelentkeztek, hogy a művelődési házhoz tartozó volt könyvtártermet is kénytelenek voltak megnyitni, hogy elférhessenek. A bál egyébként nem csak a magyar ajkúak egyik kedvelt szórakozásának számít — egyre inkább jól érzik magukat a mulatságon a község román többségű falvaiból érkezettek, de a Szatmárhegyen hétvégi házzal rendelkezők (akik száma meghaladja az ezret) is szívesen vesznek részt az RMDSZ-farsangon. Mint kiderült, a román nemzetiségű bálozók aránya idén meghaladta a 30 százalékot, ezért a zenei kínálatot is igyekeztek úgy alakítani, hogy minden résztvevő igényeit kiszolgálhassák. A talpalávalót egyébként Félegyházi Árpád helyi református kántor, népdalénekes húzta unokahúga, Félegyházi Edina közreműködésével. Szűcs Szabolcs arról is beszámolt lapunknak, hogy az 55 lejes belépő fejében bőséges, kizárólag házi készítésű ételekből álló menüt biztosítottak, melyhez három disznót vágtak le. Az előételként felszolgált tepertős pogácsa is helyben készült, kemencében sülve. Mindezek mellé, természetesen, szatmárhegyi bor és pálinka került az asztalokra. Az önköltséges rendezvény bevételéből pedig — mely a tombolajegyek árusításából származott — a tervek szerint idén is a község idősei, valamint rászorulói számára készítenek ajándékcsomagokat az ünnepek előtt. A táncolni akaróknak a pincehelyiségben biztosítottak lehetőséget a mulatozásra, akik egy kivetítő segítségével szintén láthatták a zenészeket. A hangulatos bál keretében — a hagyományokhoz híven — idén is kisorsoltak 45 tulipáncsokrot.

 Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...