Balesetveszélyes autók a forgalomban
Utoljára módositva: 2019-02-11 19:43:20

2554 autót vizsgált meg tavaly közúti ellenőrzések alkalmával a RAR, az autók több mint fele volt rossz műszaki állapotban.

Szatmár megye területén 2554 autót intettek le a román autónyilvántartó (RAR) szakemberei a közúti rendőrséggel közösen szervezett múlt évi akcióik során, s az ellenőrzött autók közül több mint 1300-at találtak nem megfelelő műszaki állapotban, és 50 autóval közlekedtek érvényes műszaki engedély nélkül. Az átnézett autók közül 35-öt találtak olyan súlyosan rossz műszaki állapotban, hogy azok bármikor balesetet okozhattak volna emiatt. Ezeknek főleg a fékrendszerükben és a vezérlésükben voltak olyan meghibásodások, hogy azonnali műszaki ellenőrzés elvégzésére kötelezték az autósokat. Szatmár megyében jobb a helyzet a közutakra vitt autók műszaki állapotát illetően, mint amilyen az országos átlag, megyénként ugyanis átlagosan több mint nyolcvan fokozottan rossz műszaki állapotban lévő autót szűrtek ki a forgalomból az elmúlt év folyamán a RAR ellenőrei. Az országban közel 68 ezer autón végeztek el műszaki vizsgálatot.

Tavaly a Szatmár megyei utakon leellenőrzött autók több mint felénél nem működtek megfelelően a helyzet- és irányjelző lámpák, túl nagy volt a kormánymű vagy a felfüggesztés játéka, nem voltak megfelelő állapotban a gumik, elhanyagolt volt a karosszéria, vagy pedig a megengedettnél több káros anyagot bocsátottak ki.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...