Balesetveszélyes autók a forgalomban
Utoljára módositva: 2019-02-11 19:43:20

2554 autót vizsgált meg tavaly közúti ellenőrzések alkalmával a RAR, az autók több mint fele volt rossz műszaki állapotban.

Szatmár megye területén 2554 autót intettek le a román autónyilvántartó (RAR) szakemberei a közúti rendőrséggel közösen szervezett múlt évi akcióik során, s az ellenőrzött autók közül több mint 1300-at találtak nem megfelelő műszaki állapotban, és 50 autóval közlekedtek érvényes műszaki engedély nélkül. Az átnézett autók közül 35-öt találtak olyan súlyosan rossz műszaki állapotban, hogy azok bármikor balesetet okozhattak volna emiatt. Ezeknek főleg a fékrendszerükben és a vezérlésükben voltak olyan meghibásodások, hogy azonnali műszaki ellenőrzés elvégzésére kötelezték az autósokat. Szatmár megyében jobb a helyzet a közutakra vitt autók műszaki állapotát illetően, mint amilyen az országos átlag, megyénként ugyanis átlagosan több mint nyolcvan fokozottan rossz műszaki állapotban lévő autót szűrtek ki a forgalomból az elmúlt év folyamán a RAR ellenőrei. Az országban közel 68 ezer autón végeztek el műszaki vizsgálatot.

Tavaly a Szatmár megyei utakon leellenőrzött autók több mint felénél nem működtek megfelelően a helyzet- és irányjelző lámpák, túl nagy volt a kormánymű vagy a felfüggesztés játéka, nem voltak megfelelő állapotban a gumik, elhanyagolt volt a karosszéria, vagy pedig a megengedettnél több káros anyagot bocsátottak ki.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...