Balesetveszélyes autók
Utoljára módositva: 2014-08-12 08:51:45

A RAR és a rendőrség 1623 gépjárművet ellenőrzött idén, közülük 5,24% balesetveszélyes.
Az Országos Gépjármű-nyilvántartó Hivatal (RAR) és az Országos Rendőrfőfelügyelőség fokozott ellenőrzést tart a közutakon a súlyos meghibásodással rendelkező gépjárművek által okozott közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében. Az országúti műszaki ellenőrzés során a RAR mérnökei a gépjárművek fékrendszerét, a futószögek beállítását, a levegőszennyezés mértékét, a világítórendszer működését vizsgálták meg, ugyanakkor az autók alvázszámát, a kötelező műszaki vizsga érvényességét, a forgalmi engedélyben szereplő információk valóságtartalmát, illetve a gépjárművezetők pszichikai és fizikai állapotát ellenőrizték. Szatmár megyében januártól júliusig 1623 autót vizsgáltak meg az ellenőrök, s közülük minden második esetében műszaki meghibásodást tapasztaltak. A leggyakoribb hibák: a világítórendszer nem megfelelő működése, az alváz, karosszéria vagy kerekek rossz állapota, a nem megfelelő módon beállított futószög, a fékrendszer meghibásodása. Gyakori jelenség volt, hogy a megengedett értéknél magasabb mértékű volt a levegőszennyezés, illetve az autó azonosítása is nehézségekbe ütközött, ugyanakkor az ellenőrzött autók 2,83 százalékának le volt járva vagy hamis volt az időszakos műszaki vizsgálata (ITP).

Az autók 2,83 százalékának le volt járva az időszakos műszaki vizsgálata


A RAR országos igazgatója, George-Adrian Dincă a tapasztaltak értékelése során kihangsúlyozta, a közzétett adatok nem tükrözik híven a romániai autópark állapotát, hiszen az ellenőrzések során csak azokat az autókat állítják meg, melyek esetében valamilyen meghibásodást gyanítanak. Országos viszonylatban 5,7 millió gépjármű, míg Szatmár megyében összesen 103 049 gépjármű volt forgalomba jegyezve a tavaly.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...