Balesetveszélyes autók
Utoljára módositva: 2014-08-12 08:51:45

A RAR és a rendőrség 1623 gépjárművet ellenőrzött idén, közülük 5,24% balesetveszélyes.
Az Országos Gépjármű-nyilvántartó Hivatal (RAR) és az Országos Rendőrfőfelügyelőség fokozott ellenőrzést tart a közutakon a súlyos meghibásodással rendelkező gépjárművek által okozott közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében. Az országúti műszaki ellenőrzés során a RAR mérnökei a gépjárművek fékrendszerét, a futószögek beállítását, a levegőszennyezés mértékét, a világítórendszer működését vizsgálták meg, ugyanakkor az autók alvázszámát, a kötelező műszaki vizsga érvényességét, a forgalmi engedélyben szereplő információk valóságtartalmát, illetve a gépjárművezetők pszichikai és fizikai állapotát ellenőrizték. Szatmár megyében januártól júliusig 1623 autót vizsgáltak meg az ellenőrök, s közülük minden második esetében műszaki meghibásodást tapasztaltak. A leggyakoribb hibák: a világítórendszer nem megfelelő működése, az alváz, karosszéria vagy kerekek rossz állapota, a nem megfelelő módon beállított futószög, a fékrendszer meghibásodása. Gyakori jelenség volt, hogy a megengedett értéknél magasabb mértékű volt a levegőszennyezés, illetve az autó azonosítása is nehézségekbe ütközött, ugyanakkor az ellenőrzött autók 2,83 százalékának le volt járva vagy hamis volt az időszakos műszaki vizsgálata (ITP).

Az autók 2,83 százalékának le volt járva az időszakos műszaki vizsgálata


A RAR országos igazgatója, George-Adrian Dincă a tapasztaltak értékelése során kihangsúlyozta, a közzétett adatok nem tükrözik híven a romániai autópark állapotát, hiszen az ellenőrzések során csak azokat az autókat állítják meg, melyek esetében valamilyen meghibásodást gyanítanak. Országos viszonylatban 5,7 millió gépjármű, míg Szatmár megyében összesen 103 049 gépjármű volt forgalomba jegyezve a tavaly.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...