Balesetveszélyes autók
Utoljára módositva: 2014-08-12 08:51:45

A RAR és a rendőrség 1623 gépjárművet ellenőrzött idén, közülük 5,24% balesetveszélyes.
Az Országos Gépjármű-nyilvántartó Hivatal (RAR) és az Országos Rendőrfőfelügyelőség fokozott ellenőrzést tart a közutakon a súlyos meghibásodással rendelkező gépjárművek által okozott közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében. Az országúti műszaki ellenőrzés során a RAR mérnökei a gépjárművek fékrendszerét, a futószögek beállítását, a levegőszennyezés mértékét, a világítórendszer működését vizsgálták meg, ugyanakkor az autók alvázszámát, a kötelező műszaki vizsga érvényességét, a forgalmi engedélyben szereplő információk valóságtartalmát, illetve a gépjárművezetők pszichikai és fizikai állapotát ellenőrizték. Szatmár megyében januártól júliusig 1623 autót vizsgáltak meg az ellenőrök, s közülük minden második esetében műszaki meghibásodást tapasztaltak. A leggyakoribb hibák: a világítórendszer nem megfelelő működése, az alváz, karosszéria vagy kerekek rossz állapota, a nem megfelelő módon beállított futószög, a fékrendszer meghibásodása. Gyakori jelenség volt, hogy a megengedett értéknél magasabb mértékű volt a levegőszennyezés, illetve az autó azonosítása is nehézségekbe ütközött, ugyanakkor az ellenőrzött autók 2,83 százalékának le volt járva vagy hamis volt az időszakos műszaki vizsgálata (ITP).

Az autók 2,83 százalékának le volt járva az időszakos műszaki vizsgálata


A RAR országos igazgatója, George-Adrian Dincă a tapasztaltak értékelése során kihangsúlyozta, a közzétett adatok nem tükrözik híven a romániai autópark állapotát, hiszen az ellenőrzések során csak azokat az autókat állítják meg, melyek esetében valamilyen meghibásodást gyanítanak. Országos viszonylatban 5,7 millió gépjármű, míg Szatmár megyében összesen 103 049 gépjármű volt forgalomba jegyezve a tavaly.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...