Balettelőadás: különleges művészeti élmény volt
Utoljára módositva: 2019-11-14 16:41:57

November 12-én, kedden igazán különleges művészeti élményben lehetett része a nagykárolyi közönségnek. Victor Hugo „A párizsi Notre-Dame” című regénye alapján a kolozsvári Vox Opera és a Kolozsvári Magyar Opera balettkarának közös előadása volt látható a Nagykárolyi Városi Színházban.

A balettelőadás két felvonásban mutatta be a közönségnek Victor Hugo: A párizsi Notre Dame című regénye alapján készült adaptációt. Az előadás zenéjét Venczel Péter szerezte. A művészek által bemutatott előadás cselekményének középpontjában a cigánylány, Esmeralda áll, aki után csodálattal fordul meg minden járókelő a Notre Dame-székesegyház előtti téren. Még Claude Frollo főesperes is megszegi szent fogadalmát, amikor szerelmes lesz a lányba és megpróbálja elcsábítani. Frollo folyton a lány nyomában jár, akit igaztalanul gyilkossággal vádolnak és halálra is ítélik, de a székesegyház harangozója, a torz Quasimodo megmenti őt. Az előadáson olyan balettművészek léptek színpadra, akik Európa több, fontos színházában játszottak már. A nagykárolyi közönség értékelte az előadást, hosszas tapssal jutalmazták a művészek produkcióját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...