Ballagtak a Kölcsey végzősei
Utoljára módositva: 2014-05-30 09:29:22

Hat osztály búcsúzott tegnap a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumtól. Az ünnepség keretében több mint 40 díjat osztottak ki a tantárgyversenyeken és közösségi tevékenységekben jeleskedőknek.

 

Az iskolaépülettől és a tanári szobától vettek elsőként búcsút a Kölcsey végzősei, majd az udvaron felállított színpad előtt sorakozott fel a 6 végzős osztály: XII A – matematika-intenzív informatika (osztályfőnök: Bagosi Ilona), XII B – matematika-intenzív informatika (osztályfőnök: Nevelits Gyöngyvér), XII C – természettudományok-intenzív angol (osztályfőnök: Cziprok András), XII D – természettudományok-intenzív angol (osztályfőnök: Tar István), XII E – társadalomtudományok (osztályfőnök: Átyim Erzsébet), valamint XII E – filológia (osztályfőnök: Ádámkó Réka). A Gaudeamus eléneklése után egyperces néma csenddel emlékeztek meg az elhunyt tanárokról és diákokról, majd Pataki Enikő igazgató búcsúzott, aki arról beszélt, hogy „gyökereket és szárnyakat” igyekeztek adni a végzőseiknek kultúránk és hagyományaink megismertetése, valamint az életben való boldoguláshoz szükséges tudás átadása révén. Pataki Csaba szenátor arra hívta fel a távozók figyelmét, hogy a helyi magyar közösség visszavárja őket tanulmányaik befejezése után, majd Szász Piroska helyettes főtanfelügyelő fejezte ki abbeli reményét, hogy az „internet-generációhoz” tartozó, öntörvényű fiatalok humánus világot teremtve jólétet biztosítanak majd az őket felnevelőknek. Ezt követően Zsók Csaba, a szülői egyesület elnöke mondott köszöntőt, majd Bálint Zsuzsa végzős diák osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel, a tizenegyedikes évfolyam nevében pedig Veres Kupán Emese búcsúzott a távozóktól.

[ohballada-1]

A tanári kar részéről Sárándi Annamária köszönt el a tizenkettedikesektől Kovács András Ferenc De profundis című versével. Idén két évfolyamelsőt tüntettek ki — Dancu Júlia és Kerekes Anna (mindketten a XII. A-ból) egyaránt színtízessel zártak. Több mint 40 különböző díj talált gazdára, a közösségszervezői tevékenységért járó elismerést, az Erika-díjat idén Bereczki Réka (XII. D) kapta.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...