Ballagtak a Kölcsey végzősei
Utoljára módositva: 2014-05-30 09:29:22

Hat osztály búcsúzott tegnap a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumtól. Az ünnepség keretében több mint 40 díjat osztottak ki a tantárgyversenyeken és közösségi tevékenységekben jeleskedőknek.

 

Az iskolaépülettől és a tanári szobától vettek elsőként búcsút a Kölcsey végzősei, majd az udvaron felállított színpad előtt sorakozott fel a 6 végzős osztály: XII A – matematika-intenzív informatika (osztályfőnök: Bagosi Ilona), XII B – matematika-intenzív informatika (osztályfőnök: Nevelits Gyöngyvér), XII C – természettudományok-intenzív angol (osztályfőnök: Cziprok András), XII D – természettudományok-intenzív angol (osztályfőnök: Tar István), XII E – társadalomtudományok (osztályfőnök: Átyim Erzsébet), valamint XII E – filológia (osztályfőnök: Ádámkó Réka). A Gaudeamus eléneklése után egyperces néma csenddel emlékeztek meg az elhunyt tanárokról és diákokról, majd Pataki Enikő igazgató búcsúzott, aki arról beszélt, hogy „gyökereket és szárnyakat” igyekeztek adni a végzőseiknek kultúránk és hagyományaink megismertetése, valamint az életben való boldoguláshoz szükséges tudás átadása révén. Pataki Csaba szenátor arra hívta fel a távozók figyelmét, hogy a helyi magyar közösség visszavárja őket tanulmányaik befejezése után, majd Szász Piroska helyettes főtanfelügyelő fejezte ki abbeli reményét, hogy az „internet-generációhoz” tartozó, öntörvényű fiatalok humánus világot teremtve jólétet biztosítanak majd az őket felnevelőknek. Ezt követően Zsók Csaba, a szülői egyesület elnöke mondott köszöntőt, majd Bálint Zsuzsa végzős diák osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel, a tizenegyedikes évfolyam nevében pedig Veres Kupán Emese búcsúzott a távozóktól.

[ohballada-1]

A tanári kar részéről Sárándi Annamária köszönt el a tizenkettedikesektől Kovács András Ferenc De profundis című versével. Idén két évfolyamelsőt tüntettek ki — Dancu Júlia és Kerekes Anna (mindketten a XII. A-ból) egyaránt színtízessel zártak. Több mint 40 különböző díj talált gazdára, a közösségszervezői tevékenységért járó elismerést, az Erika-díjat idén Bereczki Réka (XII. D) kapta.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:40
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:40
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...