Bántalmazással vádolt iskolaigazgató
Utoljára módositva: 2019-10-04 15:09:32

Bántalmazással vádoltak meg egy szatmári iskolaigazgatót: a hírek szerint a kányaházi igazgató-tanítónő kiabált és megráncigált egy negyedikes diákot.

Fizikai és verbális agresszió miatt indít vizsgálatot a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a Kányaházi Általános Iskola igazgatója, Adriana Ciul tanítónő ellen. A tanintézmény negyedikes diákjainak állítása szerint a pedagógus, aki egyben az osztály tanítója is, felpofozott és úgy megráncigált egy tanulót, hogy még a ruhája is elszakadt. Az esetről néhány fénykép is készült, melyet elsőként a szatmári internetes újságok tettek közzé. Állítólag, a tanuló azzal húzta ki a gyufát, hogy fegyelmezetlen volt és korábban belekötött az igazgatónő lányába.

A satmareanul.net portál szerint mindez a csütörtök délelőtti tornaórán történt, a tornatanár pedig ahelyett, hogy megakadályozta volna az incidenst, kiabálni kezdett és büntetést rótt az egész osztályra, akiknek mozdulatlanul kellett ülniük fél órán át. A szülők azt nyilatkozták, a gyerekek feldúltan mentek haza az iskolából, olyan diák is akadt, aki azt mondta, többé nem szeretne iskolába menni, legalábbis nem az osztályközösségbe, mert fél a tanítónőtől.

A portál az iskolaigazgató-tanítóval is felvette a kapcsolatot, amelyik azt állította, nem emelt kezet a diákra, a ruhája is akkor szakadt el, amikor a tanuló a földhöz akarta vágni magát, ő pedig megragadta a ruháját, hogy mindezt megakadályozza. A tanító egyébként a testneveléstanár kérésére ment be a tornaórára, mert arra panaszkodott, rendkívül fegyelmezetlenek a diákok.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség azt közölte szerkesztőségünkkel pénteken délután, hogy ők is értesültek az esetről, megkeresésükre a Adriana Ciul tagadta, hogy bántalmazta a diákot. A tanfelügyelőség egy bizottságot is kijelöl, amelyik október 7-én a kivizsgálja a kányaházi iskolában történteket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...