×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON

Bántalmazással vádolt iskolaigazgató

2019.10.04 - 15:09
Megosztas :
 • Bántalmazással vádolt iskolaigazgató

  Bántalmazással vádoltak meg egy szatmári iskolaigazgatót: a hírek szerint a kányaházi igazgató-tanítónő kiabált és megráncigált egy negyedikes diákot.

  Fizikai és verbális agresszió miatt indít vizsgálatot a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a Kányaházi Általános Iskola igazgatója, Adriana Ciul tanítónő ellen. A tanintézmény negyedikes diákjainak állítása szerint a pedagógus, aki egyben az osztály tanítója is, felpofozott és úgy megráncigált egy tanulót, hogy még a ruhája is elszakadt. Az esetről néhány fénykép is készült, melyet elsőként a szatmári internetes újságok tettek közzé. Állítólag, a tanuló azzal húzta ki a gyufát, hogy fegyelmezetlen volt és korábban belekötött az igazgatónő lányába.

  A satmareanul.net portál szerint mindez a csütörtök délelőtti tornaórán történt, a tornatanár pedig ahelyett, hogy megakadályozta volna az incidenst, kiabálni kezdett és büntetést rótt az egész osztályra, akiknek mozdulatlanul kellett ülniük fél órán át. A szülők azt nyilatkozták, a gyerekek feldúltan mentek haza az iskolából, olyan diák is akadt, aki azt mondta, többé nem szeretne iskolába menni, legalábbis nem az osztályközösségbe, mert fél a tanítónőtől.

  A portál az iskolaigazgató-tanítóval is felvette a kapcsolatot, amelyik azt állította, nem emelt kezet a diákra, a ruhája is akkor szakadt el, amikor a tanuló a földhöz akarta vágni magát, ő pedig megragadta a ruháját, hogy mindezt megakadályozza. A tanító egyébként a testneveléstanár kérésére ment be a tornaórára, mert arra panaszkodott, rendkívül fegyelmezetlenek a diákok.

  A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség azt közölte szerkesztőségünkkel pénteken délután, hogy ők is értesültek az esetről, megkeresésükre a Adriana Ciul tagadta, hogy bántalmazta a diákot. A tanfelügyelőség egy bizottságot is kijelöl, amelyik október 7-én a kivizsgálja a kányaházi iskolában történteket.

   

  Cookie