Bántalmazással vádolt iskolaigazgató
Utoljára módositva: 2019-10-04 15:09:32

Bántalmazással vádoltak meg egy szatmári iskolaigazgatót: a hírek szerint a kányaházi igazgató-tanítónő kiabált és megráncigált egy negyedikes diákot.

Fizikai és verbális agresszió miatt indít vizsgálatot a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a Kányaházi Általános Iskola igazgatója, Adriana Ciul tanítónő ellen. A tanintézmény negyedikes diákjainak állítása szerint a pedagógus, aki egyben az osztály tanítója is, felpofozott és úgy megráncigált egy tanulót, hogy még a ruhája is elszakadt. Az esetről néhány fénykép is készült, melyet elsőként a szatmári internetes újságok tettek közzé. Állítólag, a tanuló azzal húzta ki a gyufát, hogy fegyelmezetlen volt és korábban belekötött az igazgatónő lányába.

A satmareanul.net portál szerint mindez a csütörtök délelőtti tornaórán történt, a tornatanár pedig ahelyett, hogy megakadályozta volna az incidenst, kiabálni kezdett és büntetést rótt az egész osztályra, akiknek mozdulatlanul kellett ülniük fél órán át. A szülők azt nyilatkozták, a gyerekek feldúltan mentek haza az iskolából, olyan diák is akadt, aki azt mondta, többé nem szeretne iskolába menni, legalábbis nem az osztályközösségbe, mert fél a tanítónőtől.

A portál az iskolaigazgató-tanítóval is felvette a kapcsolatot, amelyik azt állította, nem emelt kezet a diákra, a ruhája is akkor szakadt el, amikor a tanuló a földhöz akarta vágni magát, ő pedig megragadta a ruháját, hogy mindezt megakadályozza. A tanító egyébként a testneveléstanár kérésére ment be a tornaórára, mert arra panaszkodott, rendkívül fegyelmezetlenek a diákok.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség azt közölte szerkesztőségünkkel pénteken délután, hogy ők is értesültek az esetről, megkeresésükre a Adriana Ciul tagadta, hogy bántalmazta a diákot. A tanfelügyelőség egy bizottságot is kijelöl, amelyik október 7-én a kivizsgálja a kányaházi iskolában történteket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...