Bárány Attila verhetetlen!
Utoljára módositva: 2014-02-05 11:49:17

A Magyar Lemezlovas Egyesület, közismert nevén a DJ Szövetség és a Ballantine’s idén is megrendezték közös díjátadó ünnepségüket, a Ballantine’s Music Awards-ot.

Az év DJ-je megmérettetés győzteseit immár hetedik éve díjazza a Szövetség, és az esemény harmadszor került közös megrendezésre a Ballantine’s-zal. Szavazott a szakma és szavazott a közönség is: előbbiek a DJ Szövetség által működtetett zártkörű szakmai szavazáson, utóbbiak pedig a Ballantine’s közösségi oldalán.

Első alkalommal indultak külön kategóriában a közismertebb, populárisabb műfajokban tevékenykedő, ún. “mainstream” DJ-k és az elsősorban rétegzenei közönségeket vonzó (bár néhány fesztiválon akár több ezres tömegeket is mozgatni képes) “underground” lemezlovasok.

Összesen négy hazai és két külföldi kategóriában versenyeztek a DJ-k, ebből négyben a közönség is szavazhatott.

A szakma első körben bárkit jelölhetett az egyes kategóriákban (természetesen nem szükséges a DJ Szövetségben való tagság), majd pedig a legtöbb jelölést kapott 20-20 versenyző jutott a második fordulóba, s közülük szavazott a győztesre külön-külön a közönség és a szakma is.

És kik nyertek?

 

A FELFEDEZETT kategóriában NEWIK meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. az évek óta megbízható és sikeres rezidens 2013-ban az egész ország előtt ismertté vált, szinte minden jelentősebb klubban fellépett, és “mellékesen” elkészítette az év egyik legsikeresebb hazai dalát, nem csak a klubok, hanem a rádiók világában is: ez volt a “My Love”.

AZ ÉV PRODUCERE kategóriát a tavalyi győztes CRAZIBIZA másodszor is elhódította. Tavaly épp kelet-ázsiai turnén voltak, így nem tudták személyesen átvenni a díjat, de idén a csapat egyik tagja, Agebeat szerencsére előző nap épp hazaérkezett, így végre első kézből kaphatta meg az elismerést.

A nemzetközi underground DJ-k világában PAUL KALKBRENNER bizonyult a közönség kedvencének, UMEK pedig a szakma szerint volt a legjobb; bár KALKBRENNER számára nem sok hiányzott a duplázáshoz…

Sikerült viszont mindez a mainstream-ben AVICII-nek, aki mind a szakma, mind a közönség körében egyértelműen a legtöbb szavazatot kapta.

A hazai DJ-k közönségszavazásán évről évre igen jelentős szerepe van a rajongók körében, a közösségi oldalakon történő kampányolásnak, és ez idén sem volt másként. STERBINSZKY harmadszorra is elvitte a díjat (a mainstream kategóriában), az underground vonalon viszont a két évvel ezelőtti szakmai győztes, ANDRO most a közönséget is kellően lázba tudta hozni.

ANDRO a szakma díját akkor a háromszoros korábbi győztestől hódította el, aki a következő évben visszaszerezte azt… és BÁRÁNY ATTILÁNAK idén is sikerült! Ötödször is ő az ÉV DJ-JE a szakmai szavazáson. Elképesztő siker: az idősebb közönség és a tinik egyaránt rajonganak érte, naptárja hónapokra előre tele, tökéletesen levezényelt, profi, ugyanakkor mindenki számára szórakoztató és emlékezetes bulik hétről hétre, immár sok-sok éve… ezt próbálják meg utána csinálni a fanyalgók!

Az újdonságként megjelenő hazai underground kategória komoly hiánypótló szerepet tölt be; néhány kiváló, ám a stílus sajátosságaiból eredően a populárisabb vonalon utazókkal szemben esélytelen, ezért örök második helyre szoruló DJ most végre egymással mérkőzhetett. És így, abszolút megérdemelten, az eddig minden évben a dobogón vagy annak közelében végző JAY LUMEN a számos nemzetközi elismerés után végre itthon is megkapta a neki járó díjat!

Az est folyamán a DJ Szövetség elnöke, Jeszenszky Zsolt elismerését fejezte ki nem csak a nyerteseknek, de az összes jelöltnek, köszönetét pedig mindenkinek, aki részt vett a szavazásban. Örömmel szólt arról is, hogy a DJ Szövetség taglétszáma már most közelíti a tavalyit, pedig még csak január végénél tartunk, így egészen bizonyosan rekordot fog dönteni idén a tagság; aki kimarad, az lemarad, és már tényleg csak azok nem vesz részt a közös szakmai munkában, akik önmaguk ellenségei. Bizakodóan szólt továbbá az egyre több kiváló magyar producerről is, akik sokszor DJ-ként is tevékenykednek, de az általul készített zenék egyre gyakrabban válnak szélesebb körben is sikeressé. És mivel a DJ-k igen döntő többsége ma már tisztességgel megfizeti a zenék felhasználása után a jogdíjakat, ezek a hazai producerek is egyre inkább hozzájutnak az őket a zenei alkotó munkáért megillető jövedelemhez.

Az ÉLETMŰDÍJ idei győztese egy olyan közkedvelt fazon, aki kiváló viszonyt ápol az egész szakmával, annak fiatal, mai képviselőivel és a nagy öregekkel egyaránt. Bár valamelyest az utóbbiak közé is tartozik, ám a mai napig aktív, és sokak szerint a “régiek” közül a mixelés, a zenei műsor összeállítása terén talán ő a legjobb, a legprofibb! Az egészen biztos, hogy a ma pályájuk csúcsán lévő, 30-as és 40-es éveikben járó DJ-k mindegyike rengeteget tanult tőle. A DJ Szövetség ÉLETMŰDÍJASA idén: CSERHALMI GYÖRGY!

A Ballantine’s Music Awards gálaest részeként továbbá “A SZAKMÁÉRT” különdíjban részesült a DJ VÁLOGATOTT, amelynek tagjai sport- és jótékonysági tevékenységükkel is hozzájárulnak a szakma elismertségének növeléséhez.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 11:00
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 13:05
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Jumanji - Vár a dzsungel
Ma, 15:10
A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket - de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jac
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:25
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...