Barátságos ajándékozás
Utoljára módositva: 2018-12-14 10:58:10

 

Vannak kézzelfogható, nagyon is konkrét és vannak megfoghatatlan ajándékok, s amikor mindkettőből sikerül adni vagy kapni egy nagy csomagot, az az igazi öröm — ilyenfajta ajándékozásnak voltak részesei tegnap a Szatmárnémeti RMDSZ szárnyai alatt működő Barátság Nyugdíjas Klub tagjai, valamint Keresényi Gábor, a szövetség városi szervezetének elnöke és Magyar Lóránd képviselő.

 

Arról már többször beszámoltunk, hogy a 410 (!) tagot számláló klub örökifjú nyugdíjasai mennyire aktívak, s aktivitásuk nemcsak a havi rendszerességgel megrendezett, nagyszerű hangulatú bálokban, tartalmas-érdekes kirándulásokban mutatkozik meg (idén eddig 21 eseményt szerveztek, és az évnek még nincs vége, de 2019-et is aktívan kezdik a január eleji, háromnapos aknasugatagi kirándulással), hanem kétkezi segítségnyújtásukban is, hiszen Családi Hétvégétől kezdve PMN-en át Kolbásztöltő versenyig ott vannak, sütnek, főznek, készítenek, vidáman és nagy örömmel. Ez a vidám hangulat lengte be a pinceklub termét is, ahol a lelkes támogatóknak, a Hutton, az Ardealul és a Santec cégnek köszönhetően nem csekély súlyú, alapélelmiszerekből összeállított csomag is társult az ünnepvárás öröme mellé, hogy a kisnyugdíjasok karácsonyi asztalán se legyen kevesebb. „Szeretném megköszönni az egész éves aktivitást és a munkát, amit kifejtettek; azt, hogy itt vannak közöttünk, hiszen minden ajándéknál többet jelent, hogy sok-sok alkalommal voltunk együtt idén, és számomra külön öröm, hogy mindig ilyen mosolygósak és vidámak. Kívánom, hogy jövőre is így legyen, újult erővel és természetesen jó egészséggel tevékenykedjenek” — köszöntötte az egybegyűlteket a közös kántálást és Gellért Ágnes Mi ez a fény? című karácsonyi versének elszavalását követően Kereskényi Gábor. A klubtagok által nyújtott segítséget köszönte meg Magyar Lóránd is, és mint fogalmazott: „Örülök, hogy kimozdulnak, hogy együtt vannak, hogy egy ilyen jó közösséget alkotnak, ezzel segítvén a mi munkánkat is. De örülök annak is, hogy ez a pinceklub lassan már kicsivé válik, és egy nagyobb helyiségre lesz szüksége a nyugdíjas szervezetünknek” — mondta, utalva Zaj András klubelnök kérésére, mert bizony alaposan kinőtték már a termet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szelektíven gyűjtöd-e a szemetet?
Igen, mindig figyelek arra, hogy lehetőségeim szerint külön gyűjtsem a hulladékot
A háztartási hulladékot nem gyűjtöm szelektíven, de az elektronikai cikkeket külön szoktam leadni
Legfeljebb a papírt, műanyagot gyűjtöm külön
Nem gyűjtöm szelektíven a szemetet, hiszen a kukákban úgyis összekeverednek a hulladékok tapasztalataim szerint
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. március 25.
Talán nem azt hozod, amit várnak tőled, ami talán mindenkiben feszültséget kelt. Talán te magad is egyre feszültebb leszel a gondolattól, hogy mások nem elégedettek veled. Tudod, mit szoktál gondolni, amikor valaki elmeséli, hogy nem értik meg? Igen, azt, hogy a kommunikáció lenne a megoldás. Ez így van a te életedben is.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 25.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...