Bármikor megismétlődhet
Utoljára módositva: 2015-01-05 09:53:23

Nincs garancia arra, hogy nem ismétlődik meg Nagykárolyban a tartós áramszünet, mivel a hibát véglegesen nem sikerült orvosolni.

 

Ideiglenesen sikerült elhárítani a hibát, így ismét van áram Nagykárolyban

Damoklész kardjaként lóg a nagykárolyiak feje fölött az elavult, rossz minőségű elektromos vezetékek miatti áramkimaradás újabb veszélye. Bár háromnapnyi káosz után kezd az élet a normális kerékvágásba visszatérni, semmi garancia nincs arra, hogy nem ismétlődik meg a rémálom. A szilveszteri mulatságok zömének elmaradása csak a kisebb kár, ami a helyieket érte az áramszünet miatt: háztartásokban tönkrement kazánok, elromlott háztartási gépek és az egyik helyi szálloda konyhai felszerelése is tönkrement, a több száz fő ellátására készített étel kárba veszett, ami szintén az áramszolgáltató kárára írható. Mindezek ellenére az Electrica Rt., illetve a cég képviselői egyelőre semmiféle formában nem kértek sem elnézést, sem nem vállaltak felelősséget azért, hogy majd’ tízezer embert hagytak áram nélkül fagyoskodni otthonában.

Kovács Jenő polgármester azt kérte, hogy azok a károsultak, akik perelni szeretnék az áramszolgáltatót, ne egyénileg, hanem összefogva tegyék meg. A polgármester szerint nem szabad hagyni, hogy a figyelem elterelődjön arról, hogy a rossz minőségű, elavult vezetékeket, amelyek nem bírják a terhelést, ki kell cseréltetni. „Nagyon jó lenne, ha a kormány képviselőinek lenne annyi lobbi-ereje, hogy ezt elérjék. Ha mindez nem történik meg, akkor akár napokon belül, akár hónapok múlva, mindez ismét bekövetkezhet” — fogalmazott Kovács.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...