Bármikor sor kerülhet kormányátalakításra, ha nem teljesül a kormányprogram
Utoljára módositva: 2019-08-31 10:43:38

Bármikor sor kerülhet kormányátalakításra, ha valamelyik miniszter nem teljesíti a kormányprogramot – jelentette ki pénteken késő este Konstancán Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

 

A miniszterelnök leszögezte: nem az számít, hogy hány minisztert cseréltek le, hanem az, hogy aki tisztségben volt, mit valósított meg a kormányprogramból.

 

Dăncilă közölte: telefonon fogja megérdeklődni Klaus Iohannis államfőtől, hogy miért utasította vissza öt miniszteri tisztségre tett javaslatát, hisz a jelöltek ‘nagyon jól képzett, elismert szakemberek’.

 

Úgy látja: miközben Klaus Iohannis államfő a normalitásról beszél, mindent megtesz azért, hogy ‘ellehetetlenítse a kormány munkáját’.

 

Viorica Dăncilă véleménye szerint az intézmények közötti harc “nem tesz jót az országnak”, és ha ő lesz az ország elnöke, akkor támogatni fogja a kormányt.

 

“Ha Románia elnöke leszek, támogatni fogom a kormányt, akármilyen politikai színezetű lesz is, mert a kormánynak működnie kell, jó döntéseket kell hoznia az emberek számára, és én támogatni fogom, mert ily módon támogatom az ország fejlődését’ – mondta a miniszterelnök.

 

A PSD elnöke szerint a szenátus elnöki tisztségéről a párt végrehajtó bizottságában döntenek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...