Bármikor sor kerülhet kormányátalakításra, ha nem teljesül a kormányprogram
Utoljára módositva: 2019-08-31 10:43:38

Bármikor sor kerülhet kormányátalakításra, ha valamelyik miniszter nem teljesíti a kormányprogramot – jelentette ki pénteken késő este Konstancán Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

 

A miniszterelnök leszögezte: nem az számít, hogy hány minisztert cseréltek le, hanem az, hogy aki tisztségben volt, mit valósított meg a kormányprogramból.

 

Dăncilă közölte: telefonon fogja megérdeklődni Klaus Iohannis államfőtől, hogy miért utasította vissza öt miniszteri tisztségre tett javaslatát, hisz a jelöltek ‘nagyon jól képzett, elismert szakemberek’.

 

Úgy látja: miközben Klaus Iohannis államfő a normalitásról beszél, mindent megtesz azért, hogy ‘ellehetetlenítse a kormány munkáját’.

 

Viorica Dăncilă véleménye szerint az intézmények közötti harc “nem tesz jót az országnak”, és ha ő lesz az ország elnöke, akkor támogatni fogja a kormányt.

 

“Ha Románia elnöke leszek, támogatni fogom a kormányt, akármilyen politikai színezetű lesz is, mert a kormánynak működnie kell, jó döntéseket kell hoznia az emberek számára, és én támogatni fogom, mert ily módon támogatom az ország fejlődését’ – mondta a miniszterelnök.

 

A PSD elnöke szerint a szenátus elnöki tisztségéről a párt végrehajtó bizottságában döntenek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...