Barna: Az állam működésképtelen. A probléma forrása a kompetens emberek hiánya.
Utoljára módositva: 2019-08-07 15:03:14

Jelenleg a román állam működésképtelen, és ennek nem egy tételesen kidolgozott jogszabály hiánya az oka, hanem az, hogy a döntéshozói funkciókat nem a feladatnak megfelelő emberek foglalják el – jelentette ki szerdán Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

Az USR-PLUS szövetség szerdán kezdte el aláírásgyűjtési kampányát a szövetség elnökjelöltje, Dan Barna támogatására. Ennek kapcsán azt kérdezték újságírók az USR elnökétől, véleménye szerint változtatott volna-e a caracali ügyön, ha érvényben lett volna egy együttműködési megállapodás a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) és a bűnüldöző szervek között.

‘A gondot nem egyik vagy másik törvény jelenti, hanem az a mód, ahogyan az állami intézményi struktúrák működnek, amelyeknek szerepkörét tiszteletben kellene tartani. A gond nem egy tételesen megfogalmazott jogszabály – mert most erre tesznek kísérletet: hozunk egy rendeletet és ezzel meg van oldva minden – , a probléma forrása valójában a kompetens emberek hiánya. Az USR – PLUS javaslata szerint mindenek előtt a feladatra méltó embereknek kell hozzáférést biztosítani a döntéshozói funkciókhoz. Enélkül valójában nincs esélyünk a jövőben’ – mondta Dan Barna.

Az USR vezetője szerint jelenleg az állam már nem működik, hiszen hetente kudarcot vall az állampolgárok védelmének biztosítását illetően, és ennek oka a korrupció, a nepotizmus és a klientelizmus, amely ‘inkompetens rokonokat juttat álláshoz az állami intézményekben.’

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...