Batiz napja — tizedik alkalommal
Utoljára módositva: 2014-07-06 17:25:31

Daniel Buda európai parlamenti képviselő (PD-L) és Kereskényi Gábor román parlamenti képviselő (RMDSZ) is köszöntötte a résztvevőket.

Fiatalok a községnapon

A hagyományoknak megfelelően felvonulással kezdődött Batiz község napja, az idén a krasznabélteki fúvószenekarral és a 10-es Számú Általános Iskola mazsorettcsapatával. A nagyszínpadon Iosif Roca polgármester román és magyar nyelven szólt a szép számban megjelent résztvevőkhöz, akik igyekeztek az árnyékba húzódni a nagy meleg elől. Roca ismertette azokat a megvalósításokat, amelyeket a község az elmúlt tíz évben, az ő polgármestersége alatt ért el. Mint mondta, az elért eredményekhez szükség volt a községi tanács és természetesen a lakosság akaratára és munkájára. A községnap jó alkalom arra, hogy az emberek találkozzanak és ismeretségeket kössenek. A batiziak szeretik a vendégeket, és tudják, hogy barátok nélkül senkinek se lehet teljes az élete, még akkor sem, ha minden egyéb megadatik számára. A batiziak nem tudják megváltoztatni a világot, de a maguk közösségét szebbé és jobbá tehetik.

A díjazott aranylakodalmasok

Daniel Buda európai parlamenti képviselő elmondta, hogy sok helyen járt már az országban, de sehol sem érte annyi pozitív hatás, mint Batizon. Egy fejlett község szorgalmas és békés lakosaival találkozott, Batiz példa lehetne az egész ország számára. Kereskényi Gábor parlamenti képviselő kiemelte, hogy Batizon dolgos és elégedett emberek élnek, akiket mintaként emlegetnek a megyében. A községfejlesztésben élen járnak, ezentúl már csak még szebbé kell tenni a szépet. A helyi egyházfelekezetek papjainak közös imája után jutalmazták azt a négy házaspárt, akik ebben az évben ünneplik ötvenedik házassági évfordulójukat.

Délután és este a szórakozásra helyezték a fő hangsúlyt. A színpadon felléptek a helyi iskolások, népzene- és könnyűzene-szólisták, valamint zenekarok, este Benkő László, az Omega együttes billentyűse és zenésztársai, valamint a Talisman együttes szórakoztatta a közönséget, a rendezvény tűzijátékkal ért véget.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...