Batiz napja — tizedik alkalommal
Utoljára módositva: 2014-07-06 17:25:31

Daniel Buda európai parlamenti képviselő (PD-L) és Kereskényi Gábor román parlamenti képviselő (RMDSZ) is köszöntötte a résztvevőket.

Fiatalok a községnapon

A hagyományoknak megfelelően felvonulással kezdődött Batiz község napja, az idén a krasznabélteki fúvószenekarral és a 10-es Számú Általános Iskola mazsorettcsapatával. A nagyszínpadon Iosif Roca polgármester román és magyar nyelven szólt a szép számban megjelent résztvevőkhöz, akik igyekeztek az árnyékba húzódni a nagy meleg elől. Roca ismertette azokat a megvalósításokat, amelyeket a község az elmúlt tíz évben, az ő polgármestersége alatt ért el. Mint mondta, az elért eredményekhez szükség volt a községi tanács és természetesen a lakosság akaratára és munkájára. A községnap jó alkalom arra, hogy az emberek találkozzanak és ismeretségeket kössenek. A batiziak szeretik a vendégeket, és tudják, hogy barátok nélkül senkinek se lehet teljes az élete, még akkor sem, ha minden egyéb megadatik számára. A batiziak nem tudják megváltoztatni a világot, de a maguk közösségét szebbé és jobbá tehetik.

A díjazott aranylakodalmasok

Daniel Buda európai parlamenti képviselő elmondta, hogy sok helyen járt már az országban, de sehol sem érte annyi pozitív hatás, mint Batizon. Egy fejlett község szorgalmas és békés lakosaival találkozott, Batiz példa lehetne az egész ország számára. Kereskényi Gábor parlamenti képviselő kiemelte, hogy Batizon dolgos és elégedett emberek élnek, akiket mintaként emlegetnek a megyében. A községfejlesztésben élen járnak, ezentúl már csak még szebbé kell tenni a szépet. A helyi egyházfelekezetek papjainak közös imája után jutalmazták azt a négy házaspárt, akik ebben az évben ünneplik ötvenedik házassági évfordulójukat.

Délután és este a szórakozásra helyezték a fő hangsúlyt. A színpadon felléptek a helyi iskolások, népzene- és könnyűzene-szólisták, valamint zenekarok, este Benkő László, az Omega együttes billentyűse és zenésztársai, valamint a Talisman együttes szórakoztatta a közönséget, a rendezvény tűzijátékkal ért véget.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...