Batiz napja — tizedik alkalommal
Utoljára módositva: 2014-07-06 17:25:31

Daniel Buda európai parlamenti képviselő (PD-L) és Kereskényi Gábor román parlamenti képviselő (RMDSZ) is köszöntötte a résztvevőket.

Fiatalok a községnapon

A hagyományoknak megfelelően felvonulással kezdődött Batiz község napja, az idén a krasznabélteki fúvószenekarral és a 10-es Számú Általános Iskola mazsorettcsapatával. A nagyszínpadon Iosif Roca polgármester román és magyar nyelven szólt a szép számban megjelent résztvevőkhöz, akik igyekeztek az árnyékba húzódni a nagy meleg elől. Roca ismertette azokat a megvalósításokat, amelyeket a község az elmúlt tíz évben, az ő polgármestersége alatt ért el. Mint mondta, az elért eredményekhez szükség volt a községi tanács és természetesen a lakosság akaratára és munkájára. A községnap jó alkalom arra, hogy az emberek találkozzanak és ismeretségeket kössenek. A batiziak szeretik a vendégeket, és tudják, hogy barátok nélkül senkinek se lehet teljes az élete, még akkor sem, ha minden egyéb megadatik számára. A batiziak nem tudják megváltoztatni a világot, de a maguk közösségét szebbé és jobbá tehetik.

A díjazott aranylakodalmasok

Daniel Buda európai parlamenti képviselő elmondta, hogy sok helyen járt már az országban, de sehol sem érte annyi pozitív hatás, mint Batizon. Egy fejlett község szorgalmas és békés lakosaival találkozott, Batiz példa lehetne az egész ország számára. Kereskényi Gábor parlamenti képviselő kiemelte, hogy Batizon dolgos és elégedett emberek élnek, akiket mintaként emlegetnek a megyében. A községfejlesztésben élen járnak, ezentúl már csak még szebbé kell tenni a szépet. A helyi egyházfelekezetek papjainak közös imája után jutalmazták azt a négy házaspárt, akik ebben az évben ünneplik ötvenedik házassági évfordulójukat.

Délután és este a szórakozásra helyezték a fő hangsúlyt. A színpadon felléptek a helyi iskolások, népzene- és könnyűzene-szólisták, valamint zenekarok, este Benkő László, az Omega együttes billentyűse és zenésztársai, valamint a Talisman együttes szórakoztatta a közönséget, a rendezvény tűzijátékkal ért véget.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...