Batiz napja — tizedik alkalommal
Utoljára módositva: 2014-07-06 17:25:31

Daniel Buda európai parlamenti képviselő (PD-L) és Kereskényi Gábor román parlamenti képviselő (RMDSZ) is köszöntötte a résztvevőket.

Fiatalok a községnapon

A hagyományoknak megfelelően felvonulással kezdődött Batiz község napja, az idén a krasznabélteki fúvószenekarral és a 10-es Számú Általános Iskola mazsorettcsapatával. A nagyszínpadon Iosif Roca polgármester román és magyar nyelven szólt a szép számban megjelent résztvevőkhöz, akik igyekeztek az árnyékba húzódni a nagy meleg elől. Roca ismertette azokat a megvalósításokat, amelyeket a község az elmúlt tíz évben, az ő polgármestersége alatt ért el. Mint mondta, az elért eredményekhez szükség volt a községi tanács és természetesen a lakosság akaratára és munkájára. A községnap jó alkalom arra, hogy az emberek találkozzanak és ismeretségeket kössenek. A batiziak szeretik a vendégeket, és tudják, hogy barátok nélkül senkinek se lehet teljes az élete, még akkor sem, ha minden egyéb megadatik számára. A batiziak nem tudják megváltoztatni a világot, de a maguk közösségét szebbé és jobbá tehetik.

A díjazott aranylakodalmasok

Daniel Buda európai parlamenti képviselő elmondta, hogy sok helyen járt már az országban, de sehol sem érte annyi pozitív hatás, mint Batizon. Egy fejlett község szorgalmas és békés lakosaival találkozott, Batiz példa lehetne az egész ország számára. Kereskényi Gábor parlamenti képviselő kiemelte, hogy Batizon dolgos és elégedett emberek élnek, akiket mintaként emlegetnek a megyében. A községfejlesztésben élen járnak, ezentúl már csak még szebbé kell tenni a szépet. A helyi egyházfelekezetek papjainak közös imája után jutalmazták azt a négy házaspárt, akik ebben az évben ünneplik ötvenedik házassági évfordulójukat.

Délután és este a szórakozásra helyezték a fő hangsúlyt. A színpadon felléptek a helyi iskolások, népzene- és könnyűzene-szólisták, valamint zenekarok, este Benkő László, az Omega együttes billentyűse és zenésztársai, valamint a Talisman együttes szórakoztatta a közönséget, a rendezvény tűzijátékkal ért véget.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 15:00
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...