Be kell jelenteni a névcserét
Utoljára módositva: 2014-04-23 11:14:37

Komoly problémát okozhat az, ha valaki nem jelenti be a második állampolgárságának megszerzése esetén eszközölt névmódosítást.

 

Ionel Torja

Nemcsak kötelező, de érdemes is bejelenteni, ha valakinek megváltozott a neve a magyar (vagy más) állampolgárság felvételekor a külföldi nyilvántartásban, figyelmeztetett újból a szatmárnémeti lakosság-nyilvántartó hivatal vezetője. Ionel Torja szerint komoly bonyodalmakhoz vezethet a legapróbb névbeli eltérés is — például ha valaki Tătarból lesz Tatár a magyarországi névjegyzékben — , amennyiben olyan esemény történik az életében, aminek során összehasonlításra kerülhet sor a két ország adatbázisa között. Torja egy romániai biztosított Magyarország területén elszenvedett balesetét hozta fel példának, akit, tegyük fel, magyar lakcímkártyájában szereplő neve (maradjunk a Tatárnál) alapján vettek fel a sürgősségire, viszont idehaza Tătar néven szerepel a biztosítottak névjegyzékében, a román személyi igazolványa alapján. Tatár néven egyszerűen romániai biztosítottként nem lehet azonosítani, így a román állam nem fogja megtéríteni külföldi kezelésének, lábadozásának költségeit.

Ezért kell a változtatást idehaza is bejelenteni, az. illető eredeti neve megmarad, új neve e mellett fog szerepelni a hivatalos romániai adatbázisokban.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...