Be kell jelenteni a névcserét
Utoljára módositva: 2014-04-23 11:14:37

Komoly problémát okozhat az, ha valaki nem jelenti be a második állampolgárságának megszerzése esetén eszközölt névmódosítást.

 

Ionel Torja

Nemcsak kötelező, de érdemes is bejelenteni, ha valakinek megváltozott a neve a magyar (vagy más) állampolgárság felvételekor a külföldi nyilvántartásban, figyelmeztetett újból a szatmárnémeti lakosság-nyilvántartó hivatal vezetője. Ionel Torja szerint komoly bonyodalmakhoz vezethet a legapróbb névbeli eltérés is — például ha valaki Tătarból lesz Tatár a magyarországi névjegyzékben — , amennyiben olyan esemény történik az életében, aminek során összehasonlításra kerülhet sor a két ország adatbázisa között. Torja egy romániai biztosított Magyarország területén elszenvedett balesetét hozta fel példának, akit, tegyük fel, magyar lakcímkártyájában szereplő neve (maradjunk a Tatárnál) alapján vettek fel a sürgősségire, viszont idehaza Tătar néven szerepel a biztosítottak névjegyzékében, a román személyi igazolványa alapján. Tatár néven egyszerűen romániai biztosítottként nem lehet azonosítani, így a román állam nem fogja megtéríteni külföldi kezelésének, lábadozásának költségeit.

Ezért kell a változtatást idehaza is bejelenteni, az. illető eredeti neve megmarad, új neve e mellett fog szerepelni a hivatalos romániai adatbázisokban.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...