Beauty Fashion Night és Beauty Days
Utoljára módositva: 2017-11-16 14:14:56

Két különleges divatbemutatóval is várják a nagyközönséget a hatodik alkalommal megszervezett Beauty Days keretében a szépség mesteri szolgálói az Iparosotthonban pénteken délután.

Négy napon keresztül, november 16–19. között ismét Szatmárnémeti lesz a szépségipar központja a Beauty Days rendezvénysornak köszönhetően. Szakmájának olthatatlan szerelmese, Czikai Éva mesterfodrász fejében született meg az a saját megfogalmazásában „őrült ötlet”, hogy a szakmának szólóan Szatmárra hozza a legfrissebb trendeket, stílusokat és technikákat — s az őrült ötlet lázas megvalósításaként hat évvel ezelőtt megszervezte az első Beauty Dayst, amely mind a mai napig 80%-ban szakmai esemény, 20%-ban azonban a „külvilágnak” is szól. Az évek során egyre bővült a szépségipari szakmák köre, amelyek művelői számára szemináriumokat, kurzusokat és bemutatókat tartottak a külföldön és belföldön elismert mesterek, világmárkák képviselői — ma pedig már a fodrászok mellett manikűrös, pedikűrös, borbély, sminkes és kozmetikus szakemberek érkeznek csapataikkal és csapatostól Szatmárnémetibe. S hogy a Beauty Days elismert hírnevet szerzett a szakmában, azt az is igazolja, hogy a csapatok szívesen jönnek határon innen és túlról, mert látják az értelmét és értékét, ugyanakkor szívesen jönnek a szakmákban dolgozók is tanulni, hiszen a bemutatók során a legújabb trendekkel, festési-vágási technikákkal, az aktuális divatszínekkel ismerkedhetnek élőben. A rendezvénysor szakmának szóló (bár ez a megfogalmazás csak részben fedi a valóságot, hiszen az itt tanult-látott újítások, profi tanácsok a különböző szalonokban végül a nagyközönséget célozzák majd meg) első napján a smink, a közelgő tél s az ünnepek divatszínei kerülnek középpontba, a következő napokban pedig minden figyelem a hajra irányul — s a nyírási-festési-árnyalási technikák, frizuratrendek közül toronymagasan kiemelkedik a konty, szó szerint és képletesen is, ugyanis e természetes fejdísszel kapcsolatban bukaresti és budapesti szakemberek is bemutatókat tartanak, és nem lesznek mellőzve a férfiak sem, reflektorfénybe kerülnek a legújabb borotválási, bajusz-szakáll nyírási stílusok is.

A nagyközönség számára két különleges és látványos divatbemutatót — a Beauty Learning ways & Fashion Night és a Beauty Fashion Night — szerveznek az Iparosotthonban november 17-én, pénteken, amikor elsőként 18 óra 30 perctől az Elisa Zamfirescu Könnyűipari Szakiskola tehetséges diákjai (a szépségipar következő generációja) mutatják be a karácsonyi ünnepkörre tervezett ruhákat, majd 19 órától a már gyakorlott és jól csengő nevű szatmári dizájnerek (Popa Zsolt, Merkli Evelyn, Sonia Bran, Cristina és Raluca Mureşan, Mirela) alkotásai vonulnak fel a kifutón. A divatbemutatókra ingyenes a belépés, a szervezők mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...