Becsapós Black Friday-árak
Utoljára módositva: 2018-07-17 14:36:25

A tavaly év végi fekete péntek napi leárazások idején az ajánlatok nyolcvan százaléka hamis volt, vette észre a román versenyhivatal, 122 ezer lejnyi bírságot szabtak ki a fogyasztóvédők.

Tavaly november folyamán mintegy általános szabályként fekete péntek napi leárazások voltak szerte az országban, és főleg az online boltok árai miatt érkeztek panaszok a megyei fogyasztóvédelmi ügynökségekhez, ezeket összesítette most az országos fogyasztóvédelmi hatóság, ír az ügyről a digi24.ro. Hatvanhárom különféle okból megírt bejelentés érkezett a hatóságokhoz a kedvezményes akciók idején, a vizsgálatok nyomán kirótt bírságok összértéke 122 ezer lej volt. Az összeg nem kicsi, viszont ha figyelembe vesszük, hogy novemberben a kedvezményesnek mondott árakkal 900 millió lejes kereskedelmi forgalmat generáltak a Black Friday akcióban részt vevő boltok, észrevehető, hogy meglehetősen kesztyűs kézzel bánt a trükkös boltosokkal a fogyasztóvédelem. A tavalyi akciók idején elkövetett turpisságokkal a versenyhivatal is foglalkozott, amely azt vette észre, hogy azok az árak, amelyekből a fantasztikusnak beállított kedvezményeket adták a boltok a Black Friday idején, nyolcvan százalékkal magasabbak, mint a termékek valós piaci értéke. Ezeket a tapasztalataikat a fogyasztóvédelemmel is megosztották, ez a hatóság azonban a súlyosbító körülmény ellenére sem srófolta fel a bírságok mértékét, indoklása szerint azért, mert működési szabályzata nem engedi meg, hogy külső információk alapján döntsön. A fogyasztóvédelem azt ígéri, egész évben figyelni fogja az online áruházak árait annak érdekében, hogy ebben az évben megelőzhesse a vásárlók félrevezetését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...