Becsapós Black Friday-árak
Utoljára módositva: 2018-07-17 14:36:25

A tavaly év végi fekete péntek napi leárazások idején az ajánlatok nyolcvan százaléka hamis volt, vette észre a román versenyhivatal, 122 ezer lejnyi bírságot szabtak ki a fogyasztóvédők.

Tavaly november folyamán mintegy általános szabályként fekete péntek napi leárazások voltak szerte az országban, és főleg az online boltok árai miatt érkeztek panaszok a megyei fogyasztóvédelmi ügynökségekhez, ezeket összesítette most az országos fogyasztóvédelmi hatóság, ír az ügyről a digi24.ro. Hatvanhárom különféle okból megírt bejelentés érkezett a hatóságokhoz a kedvezményes akciók idején, a vizsgálatok nyomán kirótt bírságok összértéke 122 ezer lej volt. Az összeg nem kicsi, viszont ha figyelembe vesszük, hogy novemberben a kedvezményesnek mondott árakkal 900 millió lejes kereskedelmi forgalmat generáltak a Black Friday akcióban részt vevő boltok, észrevehető, hogy meglehetősen kesztyűs kézzel bánt a trükkös boltosokkal a fogyasztóvédelem. A tavalyi akciók idején elkövetett turpisságokkal a versenyhivatal is foglalkozott, amely azt vette észre, hogy azok az árak, amelyekből a fantasztikusnak beállított kedvezményeket adták a boltok a Black Friday idején, nyolcvan százalékkal magasabbak, mint a termékek valós piaci értéke. Ezeket a tapasztalataikat a fogyasztóvédelemmel is megosztották, ez a hatóság azonban a súlyosbító körülmény ellenére sem srófolta fel a bírságok mértékét, indoklása szerint azért, mert működési szabályzata nem engedi meg, hogy külső információk alapján döntsön. A fogyasztóvédelem azt ígéri, egész évben figyelni fogja az online áruházak árait annak érdekében, hogy ebben az évben megelőzhesse a vásárlók félrevezetését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...