Becsapós Black Friday-árak
Utoljára módositva: 2018-07-17 14:36:25

A tavaly év végi fekete péntek napi leárazások idején az ajánlatok nyolcvan százaléka hamis volt, vette észre a román versenyhivatal, 122 ezer lejnyi bírságot szabtak ki a fogyasztóvédők.

Tavaly november folyamán mintegy általános szabályként fekete péntek napi leárazások voltak szerte az országban, és főleg az online boltok árai miatt érkeztek panaszok a megyei fogyasztóvédelmi ügynökségekhez, ezeket összesítette most az országos fogyasztóvédelmi hatóság, ír az ügyről a digi24.ro. Hatvanhárom különféle okból megírt bejelentés érkezett a hatóságokhoz a kedvezményes akciók idején, a vizsgálatok nyomán kirótt bírságok összértéke 122 ezer lej volt. Az összeg nem kicsi, viszont ha figyelembe vesszük, hogy novemberben a kedvezményesnek mondott árakkal 900 millió lejes kereskedelmi forgalmat generáltak a Black Friday akcióban részt vevő boltok, észrevehető, hogy meglehetősen kesztyűs kézzel bánt a trükkös boltosokkal a fogyasztóvédelem. A tavalyi akciók idején elkövetett turpisságokkal a versenyhivatal is foglalkozott, amely azt vette észre, hogy azok az árak, amelyekből a fantasztikusnak beállított kedvezményeket adták a boltok a Black Friday idején, nyolcvan százalékkal magasabbak, mint a termékek valós piaci értéke. Ezeket a tapasztalataikat a fogyasztóvédelemmel is megosztották, ez a hatóság azonban a súlyosbító körülmény ellenére sem srófolta fel a bírságok mértékét, indoklása szerint azért, mert működési szabályzata nem engedi meg, hogy külső információk alapján döntsön. A fogyasztóvédelem azt ígéri, egész évben figyelni fogja az online áruházak árait annak érdekében, hogy ebben az évben megelőzhesse a vásárlók félrevezetését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...