Becsengettek a diákoknak
Utoljára módositva: 2017-09-12 09:39:03

Nagykároly összes tanintézményében becsengettek hétfő délelőtt, s ennek okán a reggeli órákban szinte alig lehetett parkolóhelyet találni az iskolák, óvodák környékén. Nagy volt a forgalom a virágárusoknál is, sok kisdiák igyekezett tanítónője, tanárnője kedvében járni egy-egy szép virágcsokorral.

A középiskolákban a tanulók már önállóan, többnyire szülői kíséret nélkül vettek részt az első tanítási napon, míg az általános iskoláknál meghatódott szülők, nagyszülők várták izgatottan, hogy veszi az első iskolai nap akadályait az óvodából érkező gyerkőc. Az 1-es, 2-es és 3-as számú általános iskolákban, illetve a Kalazanci Szent József Gimnáziumban is indult magyar tagozaton előkészítő osztály. Jónak mondható az ötödik osztályt és a kilencediket kezdő magyar tagozatosok számaránya is, bár mint ismeretes, az Elméleti Líceum a korábbi évektől eltérően három helyett csak két magyar tannyelvű kilencedikkel kezdte a tanévet. A tanévnyitó ünnepségeket is gyorsan lebonyolították, a rekordot talán még mindig az Elméleti Líceumban tartják, ahol Zsidó Sándor igazgató önmagához hűen alig 17 perc alatt megnyitottnak nyilvánította az iskolai évet. Sok sikert kívántak a diákoknak az új tanévhez az elméleti szomszédságában lévő 3-as számú iskolában is. Gut Cristian igazgató és Dragos Renáta aligazgatónő is tanulásra, élmény- és ismeretgyűjtésre biztató beszédet mondott. A Kalazanci Szent József Gimnázium tanévnyitóját a hagyományokhoz hűen idén is a Kalazanci Szent József-templomban tartották, az ünnepi szentmisét nm. és ft. Schönberger Jenő megyéspüspök celebrálta, aki jó tanácsokkal látta el az iskola tanulóit, és sok sikert kívánt nekik az új tanévhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...