Becsengettek a diákoknak
Utoljára módositva: 2017-09-12 09:39:03

Nagykároly összes tanintézményében becsengettek hétfő délelőtt, s ennek okán a reggeli órákban szinte alig lehetett parkolóhelyet találni az iskolák, óvodák környékén. Nagy volt a forgalom a virágárusoknál is, sok kisdiák igyekezett tanítónője, tanárnője kedvében járni egy-egy szép virágcsokorral.

A középiskolákban a tanulók már önállóan, többnyire szülői kíséret nélkül vettek részt az első tanítási napon, míg az általános iskoláknál meghatódott szülők, nagyszülők várták izgatottan, hogy veszi az első iskolai nap akadályait az óvodából érkező gyerkőc. Az 1-es, 2-es és 3-as számú általános iskolákban, illetve a Kalazanci Szent József Gimnáziumban is indult magyar tagozaton előkészítő osztály. Jónak mondható az ötödik osztályt és a kilencediket kezdő magyar tagozatosok számaránya is, bár mint ismeretes, az Elméleti Líceum a korábbi évektől eltérően három helyett csak két magyar tannyelvű kilencedikkel kezdte a tanévet. A tanévnyitó ünnepségeket is gyorsan lebonyolították, a rekordot talán még mindig az Elméleti Líceumban tartják, ahol Zsidó Sándor igazgató önmagához hűen alig 17 perc alatt megnyitottnak nyilvánította az iskolai évet. Sok sikert kívántak a diákoknak az új tanévhez az elméleti szomszédságában lévő 3-as számú iskolában is. Gut Cristian igazgató és Dragos Renáta aligazgatónő is tanulásra, élmény- és ismeretgyűjtésre biztató beszédet mondott. A Kalazanci Szent József Gimnázium tanévnyitóját a hagyományokhoz hűen idén is a Kalazanci Szent József-templomban tartották, az ünnepi szentmisét nm. és ft. Schönberger Jenő megyéspüspök celebrálta, aki jó tanácsokkal látta el az iskola tanulóit, és sok sikert kívánt nekik az új tanévhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...